Страница 39 от 44 ПърваПърва ... 293738394041 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Цитат Първоначално публикувано от Venci_kk
    Преди малко направих измервания на двата климатика да сравня. Зададени 30°, вент. auto. Навън -4°.
    Спалня: Т вх. = 26° ; Т изх. = 47°. Компресора развъртян докрай на звук, но доста тих.
    Хол: Т вх. = 26° ; Т изх. = 49°. Компресора развъртян докрай на звук, но по шумен от другия. Създава впечатление за повече свършена работа.

Това нормални температури ли са според вас?! Ако е така защо тогава при външна Т=-20° този в спалнята спря да духа топло цялата нощ и чак през деня се освести и почна да топли .
    Аз мисля, че ти работят нормално климатиците. 47° е добре при външна -4. А при -20° е нормално да имаш усещането че не топлят. Те си топлят, но не смогват, понеже имаш нужда от повече топлина отколкото климатика може да ти даде. Хубаво че не са ти се вързали на акъла техниците да ти правят ново зареждане - безмислено би било просто. И наистина са прави като са ти казали че не може да се определи колко е пълна системата. Единствения начин това да се види, е да се източи всичко и да се претегли. Карай ги постоянно на MAX степен на вентилатора и това е.
    И не ме учудва това, че шефа им се е доверил на тях и на тяхното мнение, те са му техниците все пак.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2009

provigo напълно те подкрепям,но защо се случва в клиента да се усеща едно такова чувство? ...като че ли нещо се чувства неудоволетворен,прецакан,....ето това не достига на фирмите,техниците ....това чувство,да убедиш клиента по достатъчно достоверен и надежден начин,че има по голями надежди от очакваното,и че греши и климатика му е наред.В конкретния случай-примерно ако са имали как да го съберат,измерят и върнат-мисля че щеше да е много по убеден клиента+ някои други аргументи ( не знам какви аз не разбирам) мисля че в конкретния случай,ако имаха всичкото това обурудване и му кажеха-Гне проверката за наличие на фреон,струва 20 лв ако се окаже че фреона е в границата,ако ли не,ами щяха да си допълнят.При дадената ситуация,понеже техниците вече са на място и "инструмента" им е там щяха да си отидат и с някой лев за по едно...а в клиента щеше да остане друго чувство-поне за фреона,предполагам че и за другите неща е щяло да има как да го убедят-но,има едно голямо НО,ако отделят необходимото внимание! Е това е от мен клиента! Поста ми е по скоро риторичен,отколкото очакващ отговор,или пък заяждане,а и поради причина че темата е друга и се очаква друг резултат....

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от marian1
    provigo напълно те подкрепям,но защо се случва в клиента да се усеща едно такова чувство? ...като че ли нещо се чувства неудоволетворен,прецакан,....ето това не достига на фирмите,техниците ....това чувство,да убедиш клиента по достатъчно достоверен и надежден начин,че има по голями надежди от очакваното,и че греши и климатика му е наред.В конкретния случай-примерно ако са имали как да го съберат,измерят и върнат-мисля че щеше да е много по убеден клиента+ някои други аргументи ( не знам какви аз не разбирам) мисля че в конкретния случай,ако имаха всичкото това обурудване и му кажеха-Гне проверката за наличие на фреон,струва 20 лв ако се окаже че фреона е в границата,ако ли не,ами щяха да си допълнят.При дадената ситуация,понеже техниците вече са на място и "инструмента" им е там щяха да си отидат и с някой лев за по едно...а в клиента щеше да остане друго чувство-поне за фреона,предполагам че и за другите неща е щяло да има как да го убедят-но,има едно голямо НО,ако отделят необходимото внимание! Е това е от мен клиента! Поста ми е по скоро риторичен,отколкото очакващ отговор,или пък заяждане,а и поради причина че темата е друга и се очаква друг резултат....
    Мариане моите съчувствия.
    Не се заяждам и не бих с това което ще кажа защото и ти харесваш климатичната техника. Но това е техника и има граници на ползване.Всичко има граници.При климатиците е по-добре за отопление тези граници да са малко по-високи от необходимото.

Не се обиждай просто констатирам, че с климатик с по-голяма мощност най-вероятно нещата щяха да изглеждат по друг начин...

Само,ч е на мен вече ми омръзна да повтарям(а пък и да споря и отстоявам мнението си с другите във форума) , че е по-добре климатика да е преоразмерен.
    При студовете на много колеги колеги осаките, мидеите нипоните и т.н. повечето 9-ки и 10-ки се "омърлушиха" при -6 - надолу и само вееха...

През април или май се местя в нов офис и за него ще си доплатя като ще искам или 12 LD или дайкин FTXS35D.Ще си помисля.От генерала 12 ЛД имам преки впечатления добити при -11.3 градуса, като преди това около 7 дни беше постоянно под нулата и последните 2 дни преди да стигне -11.3 беше -8.5 - 9 градуса.Дженерала се справи блестящо(След баня заставвам пред него и се суша на зададена температура 26 градуса).Нито веднъж с дженерала не ми е било студено.

Философията ми е че е по -добре пари за по-силен климатик и за малко повече ток, отколкото за лекарства.Здравето с пари не се купува.

5. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Имам следния въпрос. Ако в климатика по някакви причини фреона не е в нормите. Примерно от завода просто е доставен с по-малко количество. Това няма как да се разбере при монтаж на нов климатик. Примерно е с 100 - 200 мл. по-малко от предписания. В случая на моите климатици той трябва да е 1,200 л. Къде би дало отражение по-малкото количество? По-голям раход? По-малко топлене?... В частен случай нетоплене при много ниски температури... ?

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Всичко ,което си описал.

7. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Аха, това си мисля и аз. А ако техниците направят тестовете при външна положителна температура има ли начин да се хване недостатъчното количество фреон като се изключи варианта с презареждане, който е скъп начин според тях.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Количеството фреон в даден климатик трябва да бъде такова, че да може да се осигури постъпване на входа на капилярката винаги само и единствено на течен фреон.

Ако външното тяло е монтирано по-ниско от вътрешното фреонът постъпващ на входа на капилярката в режим отопление е в течна фаза. Ако количеството фреон в системата е с 20% по-малко това ще даде отражение само ако се увеличи необходимостта от повече отдавана мощност. Прекият ефект ще бъде работа на по-висока мощност на компресора и намалено топлоотдаване, защото течността на входа на капилярката няма да е в достатъчно количество при увеличената циркулация. През капилярката ще преминават течност и пари което ще доведе до спадане ефективността на хладилният цикъл.

Ако външното тяло е монтирано по-високо от вътрешното на режим отопление ефекта от по-малкото фреон ще се усеща и при необходимост от малка отдавана мощност в отопляваното помещение. При необходимост от малка отдавана мощност компресора за да компенсира намаленото топлоотдаване поради влошеният хладилен цикъл ще работи с по-висока мощност, съответно това води до увеличен разход на електроенергия. При увеличена необходимост от отдавана мощност освен работа на високи обороти на компресора поради влошеният хладилен цикъл вече ще имаме и недостиг на мощност, поради голямата циркулация на фреона в системата водеща до постъпването на повече пари на входа на капилярката.

10. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Страхотно обяснение. Стига да не ставам банален с тези въпроси, но смятам че са много полезни да се разберат от повечето хора и в даден случай да знаят какво да искат и следят. Въпроса ми е при различните външни температури съотношението течност - газ променя ли се? Защото ако не се променя то тогава ако при максимални обороти на компресора при отопление успява да се захранва със само течна фаза тази така наречена капилярка, която според мен в случая е на входа на вътрешното тяло, то тогава няма значение при каква външна температура се проверява климатика.
    Но ако се променя това съотношение, тогава незнам кое как колко и т.н. .....

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Въпроса ми е при различните външни температури съотношението течност - газ променя ли се?
    Да променя се. Да вземем за пример един затворен цилиндричен съд пълен наполовина с фреон. При повишаване температурата на фреона се увеличава обема на фреоновите пари и съответно се повишава налягането в цилиндъра, нивото на течността намаля. По това какво е налягането на фреона в един климатик не може да се разбере какво е количеството на фреона вътре.

При малко по-големите по мощност климатици и хладилни системи за проверка дали на входа на капилярката постъпва само течност се поставя наблюдателно стъкло. Като изпълнение това наблюдателно стъкло е и комбинирано в повечето случай с индикатор за влага в системата за да се прецени кога да се смени филтър дехидратора.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Аха, това си мисля и аз. А ако техниците направят тестовете при външна положителна температура има ли начин да се хване недостатъчното количество фреон като се изключи варианта с презареждане, който е скъп начин според тях.
    Пич, 1 кг от фреон 410 или 22 струва на едро в бутилката около 10-15 лв. На това ли му викат "скъпо" твоите монтажници??? Само едно идване до вас струва повече на фирмата под формата на гориво,надници,амотризации и пропуснати преки доходи(монтажи примерно).

13. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Не се и съмнявам че разходите за транспорт и други ще са повече отколкото самия фреон !!! Но кажи ми под силата на кой закон да ги накарам да го презаредят, та било то с компресор за да си запазят фреона... било то да го изпуснат в атмосферата. Вече ми е ясно, че този тест дето идваха да направят само си загубиха времето и замазаха положението. И при следващите студове като стане пак така ,че неиска да топли и ги извикам ... ще ми кажат пак да станело по-топло около нулата за да го видели ... !!!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

КЗП -комисия за защита на потребителя. Стоката не е приведена в състояние за нормална експлоатация.Може да се дължи на неправилен избор от тяхна страна,ако си ги оставил те да се заемат с тази част. Ако ти си отишъл при тях и ясно си им казал,че искаш точно този модел,сам си виновен. Но в гаранцията трябваше да има забележка,че климатика не отговаря на помещението като мощност.
    И накрая наи-лесното-може пък и фреонеца да му е по-малко...

16. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Тази сутрин забелязах , че пак се беше закумил климатика дали да духа топло или не Навън беше -8°. Съвсем не толкова студено. След дефрост трябваше да почне да си духа нормално. в стаята беше към 21° а той нагласен на 24°. Окло един час не почна да духа топло . Излезнах отвън да чуя компресора ... ми не се чуваше с мощните си максимални обороти. Вдигнах го на 27°. Същата работа. По едно време спусна клапите надолу и едваааам започна да духа хладно и така дълго време. Дойде време да ходя на работа. Изключих го и го пуснах пак. Не след дълго си спусна клапите надолу и за 5 - 10 мин започна да духа както трябва според мен с около 44° при външна -8°. Незнам на какво се дължи това ?! Щом има моменти когато може да духа и топло .... незнам ... може фреон ... може електроника да е ... може ТРВ... Пак ще се обаждам на техниците ама вече ми става неудобно, че ще кажат че се правя на интересен, ама аз съм машинен инженер-конструктор и ако ми позволят знаещите и можещите мога да преценя кога една не чак толкова сложна машина работи добре и кога не... Какво да направя ?!

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Zakusal
    Точно vanko68 би трябвало да мълчи като риба по случая, а не да дава акъл за КЗП.
    Точно Ванко68 е един от най-коректните и способни хора в този форум. Би ли споделил, какво конкретно имаш предвид с горния пост?

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Venci_kk - Това не е нормална работа за този климатик много добре го познавам колкото съм го дебнал и мерил не е истина.
    Има недостатъци но те не са вобще с отоплението при ниски температури а напротив.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 44 ПърваПърва ... 293738394041 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе