Страница 40 от 44 ПърваПърва ... 303839404142 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Venci_kk, би ли направил едно кратко обобщение на проблема и взетите мерки. Според мен те мотаят, а и не се връзвай на това, че е до -15°, защото лично аз съм го тествал при много по-ниски градуси този модел и знам как топли.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Преди малко се върнах от нас. Пак дойдоха техниците след като им казах че сутринта беше почнало да става студено в стаята и недуха топло. Мериха му баровете при макс вентилатор и 30°. Казаха че работил добре климатика. Измериха и баровете и на другия в хола и там същото като налягане. Почти нямат разлика. Аз им казвам че когато работи климатика той си работи идеално и толи много добре. Но за втори път прави този номера на хладно повейване. Аз обясних по горе какво се случи. Събудих се сутринта от дефрост и след като трябваше да почне да духа топло започна да си чака и клапите хоризонтални. Така около един час. Вдигнах го на 26°. При тази температура и външната само -8° трябваше да отнесе земята. Пак същото ... излезнах отвън и беше леко почнала да побелява питата долу на около една педя. Друг път знам че при тази градуси побелява цялата. Компресора си бръмчи едва едва. Е това ако не е проблем ?!? Изключих го от дистанционното само. Пуснах го пак на 26° и след минути започна да си духа както трябва. Техниците казаха че незнаели какво му е. Никакви лампи не мигаха. Казаха след като се случи пак така да го оставя така и ако има нещо той щял да замига. Взеха ми 10 лв даже и за път и по живо по здраво. Лошото е че е в гаранция и други техници неможело да го пипат. Ами това е в общи линии....

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Имаш някакви проблеми с управляващата електроника.Що не вземат да ти подменят платките с оборотни и да видят как ще се държи с тях?

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от Venci_kk
    Преди малко се върнах от нас. Пак дойдоха техниците след като им казах че сутринта беше почнало да става студено в стаята и недуха топло. Мериха му баровете при макс вентилатор и 30°. Казаха че работил добре климатика. Измериха и баровете и на другия в хола и там същото като налягане. Почти нямат разлика. Аз им казвам че когато работи климатика той си работи идеално и толи много добре. Но за втори път прави този номера на хладно повейване. Аз обясних по горе какво се случи. Събудих се сутринта от дефрост и след като трябваше да почне да духа топло започна да си чака и клапите хоризонтални. Така около един час. Вдигнах го на 26°. При тази температура и външната само -8° трябваше да отнесе земята. Пак същото ... излезнах отвън и беше леко почнала да побелява питата долу на около една педя. Друг път знам че при тази градуси побелява цялата. Компресора си бръмчи едва едва. Е това ако не е проблем ?!? Изключих го от дистанционното само. Пуснах го пак на 26° и след минути започна да си духа както трябва. Техниците казаха че незнаели какво му е. Никакви лампи не мигаха. Казаха след като се случи пак така да го оставя така и ако има нещо той щял да замига. Взеха ми 10 лв даже и за път и по живо по здраво. Лошото е че е в гаранция и други техници неможело да го пипат. Ами това е в общи линии....
    Би ли казал какви за замерванията каква е входящата и изходящата разбрахме че е 30, какъв ампераж правеше и естествено колко бара?

6. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Изходящата беше около 37°. Зададените бяха 30°, за баровете около 23. Амтерите не ги чух, но казаха че било наред...

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

23бара при фреон 410 се равняват на 37 градуса на фреона а на изхода на климатика едва ли ще са над 30. Тия климатици ако и двата тидават 23бара са си зле. Ако направи една сметка че трябва да работят на 35 бара и имаме спад на мощноста 35% и става 23бара. Ео как замервам климатика в офиса. Снимка 1 входяща Т снимка 2 изходяща на фан ауто и зададени 24гр.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Тук е от
    Dec 2007

Нормален ли е дефрост от 15-18 мин. при SRK 35 ZGX-S ако не е от какво може да получава.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Нормално е. Топли ли климатикът? Ако да, той си знае кога и колко да дефроства.
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37916.0.html

11. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Може ли някой да ми каже какво означават маркираните символи в сервизната документация. По точно DB и WB. Защо са дадени по две температури?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

13. Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Да увеличи отопляемата/охлаждана площ, тъй като климатикът е с висок минимум Не винаги ще можеш да вдигнеш нужната мощност над минимума на климатика. Примири се - ще спира ))
    Ами за съжаление,уви Да, прав се оказа Зимата мина отдавна,но помня че беше точно така!!! Тези МХИ-та не бяха сякаш най-добрият избор за спалня,както ми и каза по-рано!!! Имаш ясновидски способности Абсолютно прав беше! Направи ми и още едно нещо впечатление,което наслагвайки се със честите спирания и тръгвания става 3 пъти по-неприятно, а именно, че пластмасата на Хевито пука МНОГО повече от колкото на Дайкина! Факт! Дайкина е някакси със по-мазна,по-найлонов тип пластмаса и явно със по-добри връзки м/у подвижните елементи. Хевито е с по-твърда и явно по-трудно поемаща температурните колебания пластмаса и по-лесно и осезаемо (чуваемо) превръщаща я във механични и звукови вибрации.Кофти.....след дъжд качулка.Иначе топли че се къса. Да сме живи и здрави

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от 6pek
    Ами за съжаление,уви Да, прав се оказа Зимата мина отдавна,но помня че беше точно така!!! Тези МХИ-та не бяха сякаш най-добрият избор за спалня,както ми и каза по-рано!!! Имаш ясновидски способности Абсолютно прав беше! Направи ми и още едно нещо впечатление,което наслагвайки се със честите спирания и тръгвания става 3 пъти по-неприятно, а именно, че пластмасата на Хевито пука МНОГО повече от колкото на Дайкина! Факт! Дайкина е някакси със по-мазна,по-найлонов тип пластмаса и явно със по-добри връзки м/у подвижните елементи. Хевито е с по-твърда и явно по-трудно поемаща температурните колебания пластмаса и по-лесно и осезаемо (чуваемо) превръщаща я във механични и звукови вибрации.Кофти.....след дъжд качулка.Иначе топли че се къса. Да сме живи и здрави
    Явно и при ZIX-S честите спирания и тръгвания не са изчистени.Не че мен ме дразнят,но ми беше любопитно.А като консумация замервал ли си го?

16. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Не че нещо,но какво значи "честите спирания и тръгвания не са изчистени". Да не би някой да си въобразява че инженерите на МХИ , МЕ или DAIKIN не знаят как !!!??? Просто за тях са приоритет важните неща

17. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от d_imige
    Не че нещо,но какво значи "честите спирания и тръгвания не са изчистени". Да не би някой да си въобразява че инженерите на МХИ , МЕ или DAIKIN не знаят как !!!??? Просто за тях са приоритет важните неща
    Няма лошо в това да имаш висок минимум и да тръгва и да спира често, ако си го описал предварително, както са направили МЕ и Дайкин, но другото е умишлено вкарване в заблуда на клиента. За мен този аспект в работата на един климатик вече е едно от най-важните неща и ако си го купя с определени очаквания, а не работи по този начин аз естествено бих се чувствал ИЗЛЪГАН и дори да не потърся правата си, които са ми дадени от закона, аз определено бих заклеймил дадената фирма производител като лъжец и бих го казал на всеки. Да не говорим, че в ЕС от няколко години имаш опция в 2 седмичен срок да върнеш продукта, ако не отговаря на очакванията ти ( приведен във вида в които си го закупил ) Това в Германия вече действа доста успешно, сигурно скоро и в БГ ще проработи.

18. Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от ghost23
    Явно и при ZIX-S честите спирания и тръгвания не са изчистени.Не че мен ме дразнят,но ми беше любопитно.А като консумация замервал ли си го?
    Не не съм, нямам с какво .....а и да имам май не зная как точно аджеба трябва да стане това

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 44 ПърваПърва ... 303839404142 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе