Страница 32 от 44 ПърваПърва ... 22303132333442 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Абсолютно съм съгласен с deian! Мерил съм ги многократно и многократно писах тук за това как горе при климатика температурата бъро се вдига и подминава зададената поне с два, три даже 4 градуса. А долу където обикновено стоят хората става по-бавно. Но то това си е физически обясним процес. Освен ако климатика няма устройство с което да мери температурата долу и тогава да не спира докато не си стигне температурата долу. Аз нямам друго обяаснение.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Има скъпи модели с такова топлинно скениране на пода,но твоя климатик не е такъв.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Когато климатика работи постоянно нямаш никакви проблеми с температурата защото си темперирал стени под таван мебели всичко.
    Няма как за 1 час да стоплиш всичко и да чакаш комфорт.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ето, че сами стигнахте до един оченабиващ се факт, а именно, ме МЕ FD и FA са по-добрият вариант. Макар и да имат по-високи минимали, те не спират, поради простата причина, че температурата в помещението постоянно варира. Затопленият въздух се издига горе, а на ниско остава по-хладен. Тогава влиза в действие сензорът и насочва струята кам хладните места. Така климатикът си работи безпроблемно, без дразнещи и нелогични паузи, а и температурата се хомогенизира.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Хайде бе, FD не спирал... да не би да имаш такъв? Няма начин да не спира с 1,5 кВ минимум!!! Какво като насочва, идва момент, в който не остава къде да я насочи тази топлина, която идва в повече. За FA съм съгласен, но за FD не.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Не вярвате и това е. Аз нямям, но баща ми има, както и мой близък приятел. Мога да ви кажа кога започва да спира. Когато температурите се вдигнат над 5-6 градуса. Ако е под нулата спирането му не се набива изобщо на очи, понеже го прави рядко и то наистина, когато и на пода температурата стане като тази на дистанционното. Но тогава и да спре не е лошо, понеже спира изобщо да харчи. Знаете ли какво съм забелязал? Като го осетя, че намали духането, т.е вече е постигнал температурата, се навеждам ниско и се усеща топлина. След това стъпвам на стол и се изравнявам нивото на климатика- много по-топло. Пробвах с обикновен термометър кава е разликата и установих, че долу е точно колкото му е зададено, е може и градус по-малко. Горе до тавана е с поне 4-5 градуса повече. Съвсем точно не мога да меря, защото нямам подходяш уред, а и постоянно някой щъка през вратата. Някой път ще си взема един електранен термометър и ще заседна да го проуча, а и да засичам кога спира. Само малко ме е срам от баща ми там да ме гледа -34 годинишен се занимава с щуротии.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

Спират/неспират, на някой/някъде ... относителна работа, всички климатици накрая спират ... на +2°/+7°/+10° - въпрос на оразмеряване за конкретното помещение! Не се занимавай с "щуротии", топлия въздух не можеш го спря да не ходи нагоре! Затова и машините го издухват надоло, мерейки(горе) с компенсация от няколко градуса, за да ти е "под средата" горе/доло колкото си задал. Климатика не пасе трева, със сигурност са го измислили по умни хора от нас, просто цената му е пропорционална на Ъкъла МУ и не могат да се очакват чудеса от по-евтините модели

10. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Генов, така е, но специално по отношение на измерването на стайната температура този климатик е може би най-точен, поне така си мисля. А и не е никак евтин.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

nako-bako, наистина си бетер, рекламен агент.. Аз имам две FD-ита и обикновено говоря "резервирано" за тях, което не значи , че не съм доволен. Нямам кой знае каква база за сравнение, та да ги определя като "супер", а и има неща, които определено не ми харесват, но като потребител, а не като "инженер". И да ти кажа, не съм забелязал разлика при работа с "око" и без него(може да се изключва), не съм изпадал в подробности..

12. Member
    Тук е от
    May 2003

nako-bako, какво има да и се мери на стайната температура толкова? - в 21век "термометъра" не е някаква магия която я знае само шамана! По-важен е броя датчици и алгоритъма за преценка на състоянието на помещението за да се коригират работните процеси на машината по начин който да е максимално близък на очакването на клиента. Датчици от рода за мерене на температура в различни зони на помещението определено внасят полезна информация.

Очо, има ли "къде да се стъпи" на твоя под, та очакваш да ти мери нещо на него?

13. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Няма! Но, в интерес на истината, в едната стая климатика си променя духането по хоризонтала(започва да духа малко повече към прозореца и после се "връща"). Логика в това което прави не съм видял, явно в програмата му е заложено да ме баламосва от време на време, та да си кажа, че е много умен!Ама аз не му вярвам, защото в другата стая никога не го е правил..

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Нямя ме два дни и сте наприказвали едни.. Очка, аз теб питах за този модел преди да го купя за бащата. Тогава си спомням, че ми каза, че нямаш оплаквания, само дето на дистанционното нямали подсветка. Както и, че климатиците ти /25-ци/ не са точно оразмерени-били сложени в твърде малки помещения. Ами виж сега, при теб може и да спира точно поради преоразмеряването. Ако твоите машинки са сложени на 20 кв.м. би оценил напълно достойнствата им. Ншата 35 работи 27-28 квадрата и трябва да ти кажа, че е просто безупречен. Не искам да се повтарям, но не спира, както тук обикновено се смята, особено на пониски температури. И най-вече не духа хладно никога, което мен лично ме радва много. И за моя апартамент бих взел, но помещенията ми не отговарят на двата размера.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

nako-bako, така си е. FD35 в 27-28 кв.м. ще работи постоянно. Той просто има същия минимум като FD25. 28 кв.м. стая вероятно почти постоянно се нуждае от топлина над 1,5 кВ. Не е същото обаче при по-малка стая, за каквато би следвало да е предназначен FD25. Лошото е, че минимума на FD25 е същия като на FD35 и е височък за малка стая, което води до чести спирания.

17. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Намерих му "цаката" и на този проблем. Сутрин ги изключвам, вечер ги включвам.Така работят на минимум часове..., а в началото при пускането и без това винаги си вдигат консумацията над 1000Вт и стоплят бързо.. Остава проблема събота и неделя, тогава проветрявам по-често.... Ще пиша за консумацията, измерена отново с електромер. nako-bako , забелязал ли си, дали се променя в широки граници скороста на вентилатора, когато е пуснат на автоматична?При мен не се мени..На колкото го пусна вентилатора, винаги еднакво духа.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Очо
    Намерих му "цаката" и на този проблем. Сутрин ги изключвам, вечер ги включвам.Така работят на минимум часове..., а в началото при пускането и без това винаги си вдигат консумацията над 1000Вт и стоплят бързо.. Остава проблема събота и неделя, тогава проветрявам по-често.... Ще пиша за консумацията, измерена отново с електромер. nako-bako , забелязал ли си, дали се променя в широки граници скороста на вентилатора, когато е пуснат на автоматична?При мен не се мени..На колкото го пусна вентилатора, винаги еднакво духа.
    Не,че нещо,ама то и моята MIDEA така си я ползвам даже и в най-големите студове.И пак,не ,че се заяждам,но тя ми струваше 640 лв с монтажа.Ама то комфорта нямал цена и други там оправдания за похарчилите по-вечко стотинки.Науката наречена "Електрически измервания" доказа,че не си струва да се инвестират много пари за прехвалени измислени инвертори.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 44 ПърваПърва ... 22303132333442 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе