Без съмнение Мицубишито, даже и ако не беше на промоция.
Без съмнение Мицубишито, даже и ако не беше на промоция.
Благодаря за мнението. Като оставим настрана конкретните модели съм останал с впечатление, че Фуджицу е по качествена марка от Мицубиши но аз съм само с базови познания в областта на климатичната техника така, че явно съм грешал. И в тази връзка да попитам как това ,че GE25VA има по високи минимуми от ASYG 09LE (1.3 срещу 0.5 за Фуджитсуто, ако не ме лъже паметта) ще се отрази на работата му (разход ел. ток, шум и т. н.) ?
Това Мицубиши миналата година като нов модел струваше 1400 лв. При положение че 09 и 12LGC струваха към 1150 е обяснимо защо рядко се е купувал миналата зима и затова отзиви от него няма(почти). Едва това лято цената му падна и започна да се купува. Модела LEC пък е незимувал и за него няма впечатления. Обаче в форума нещо не го долюбват, въпреки че има еднакви мощности с Мицубишито, даже и с нисък минимум. Миналата зима много негативи обра LGC, аз също купих 12LGC, но други го ползват, и това което знам за него е, че нямат никакви оплаквания. Други обаче имаха, както и от по-старaта серия на ME: GC. Според мен двата климатика са идентични, и който и да избереш ще си прецакан(имат си кусури). Ако не искаш да си прецакан, машината(без кусури/така поне казват/) е Дайсейкай. Ама струва бая кинти. Много е важно с какви очаквания си от машината. Аз не съм очарован от моето GE25, а пък съседа ми е супер доволен от Мидеята си....
Mitsubishi е една от най-качествените марки. Разхода на ток няма касателство с високият минимум, а с COP. Аз лично предпочитам висок минимум на отопление. По отношение на шума - това според мен е една от най-тихите марки. За Toshiba казват, но аз предпочитам Mitsubishi - личен опит и мнение( PKVP и FD).
Виж това е интересно! Би ли направил едно по-обширно сравнение на двете машини. Като човек, притежаващ и двете мисля, че ще е интересно за хората от форума.
Аз също има Mitsubishi, но Heavy и също съм много доволен от машинта. Toshiba Daiseikai единствено има повечко екстри. Мисля да взимам и един Daiseikai 6, и след това и аз ще сравня двете машини по-подробно.
От 2013 година всички машини които са с КОП под 5 ще са под А енергоспестяващ клас.А освен "А" клас ще има класове А+, А++ и А+++.Така, че това което днес приемаме като върхови машини от висок клас, през 2013 година ще са среден клас и върховите машини, ще са тези които в момента са върхови в Япония.
И аз харесвам мицубиши илектрик, но ме притеснява няколкото спукани външни топлообменници поради замръзване.
Сравнение по отношение на работата на двете машини съм го направил в друга тема на форума - а именно по отношение на топлата струя при отопление и малко по-ниския шум на работа на вътрешното тяло. По отношение на икономия нямам забележки и за двата климатика.
То е очевидно,че водата от дефроста на 25 и 35-иците на МЕ няма как да изтече напълно,въпреки големия отвор.Освен това пластмасовата решетка отзад влиза в дъното,и от там започва обледяване.Докато от МЕ не променят това-винаги ще има риск за хората които се топлят с тези климатици.Първоначално публикувано от justify
Колега pilot в коя тема е сравнението което си направил? Външното тяло на Мицубишито е 30кг. а на ASYG 09LE е само 23, което с мойте скромни познания значи един голям плюс за GE25VA. Освен това ако може да се вярва на СОР-а , то Мицубишито е една идея по икономичен (и по висок максимум -4.5 срещу 4.2). Утре ще отивам да поръчвам така ,че днес приемам всякакви мнения за това на кой от двата модела да се спра, който може да помага, благодаря!
Viper_83, колегата pilot сравнява двата най-високи класа на МЕ - FD серия и Тошиба - PKVP серия.
А от тези двата между, които се колебаеш GE25VA е по-добрия вариант.
Само че никъде не споменаваш нищичко за стаята (обем, изолация, изложение, желана вътрешна Т, град, апартамент или къща и др.), да не стане сакатлък после през зимата. Предполагам бюджета без монтаж е 1100-1200лв.?
За бюджета - там някъде. Както написах по нагоре GE25VA се води в промоция - 1099 (без монтажа), колкото и ASYG 09LE. Стаята е 12 кв.(спалня) с изолация и качествена PVC дограма, западно изложение, тухла в Пловдив. Тук рядко става много студено зимата но все пак понякога се получават температурни инверсии и градусите падат до -15,-17 в някои от най студените сутрини. От тази гледна точка не знам дали ASYG 09LE няма да издъхне с това малко външно тяло...
Да знаеш, че ниския минимум е много ценен. Има много писано за него. Аз ще ти кажа че за спалня с 09LE ще си по-добре в диапазона +10: -5 гр. С GE25 ще си по добре в диапазона -5: -20 гр. Ти си реши при кои условия ще работи машината повече и избирай. Аз съм за 09LE плюс духалка в гардероба( евентуално за 2-5 дни в годината). Успех.
Благодаря за съвета! И все пак ако може някой да сподели какво ще последва ако взема GE25VA с 1.3 минимум при +7 градуса да кажем?
Ще работи в он/оф режим, което за мен не е особен проблем, и мойте работят така но пък като духнат духат топло за разлика от климатиците с нисък минимум. Ако не искаш да се оплакваш във форума на зима от дрънчащо външно тяло и немощ в студовете, избягвай тези кастрати на Фуджицу. Ако пък толкова държиш на тази марка си вземи ASYG-09LT.
дано не ти се падне някой миришещ ge25 защото лятото с този висок минимум климата ще изключва често в тези квадратиПървоначално публикувано от Viper_83
миризмата като на оцет идва точно тогава-при изключил компресор
за справка виж темата на IVO-1977