Страница 15 от 56 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 833
Like Tree59Одобрявам

Mitsubishi MSZ-GE25VA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Re:Mitsubishi MSZ-GE25VA

Всичко е индивидуално.В спалнята ни 14кв.м до 2009 бяхме с PE9DKE и го оставяхме нощем на 19* и първа (най-ниската му) скорост.После като сложихме на неговото място FD25VA се спеше идеално на 16* и първа скорост.Доста е тихо и не се сеща течението

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2011

То бива да си карък, ама чак пък толкоз. Ето историята за монтажа на един климатик.....
    Идват прас стойките, прас външното. Прас планката, прас вътрешното. Аре чао. Добре поне че вакуумираха, не без моето настояване де. На другия ден гледам външното виснало напред. Питах тук и разбрах че ще трупа лед отпред и може да счупи перка. Следва подлагане отпред по една гайка, че да го изправя. Гледам го отпред, отдясно малко по-нависоко. Това явно е станало случайно, но разбрах че не е зле, така водата ще бяга и няма да трупа лед под компресора. Следва първия му работен ден през юни. Изненада- като спре компресора миризма на кисело. Така и не можах да се преборя с това, другото лято борбата продължава. Като оглеждах тогава вътрешното гледам че за връзка с външното сложили 3-жилен кабел вместо 4-жилен и зануляване на вътрешното йок. Добре че външното се захранва с отделен кабел и то е занулено от контакта. Дано по тръбите да е занулено и вътрешното. Идва студ и го пускам на топло. Страшно пукане при старт и стоп. По съвет на deian, катерене до вътрешното и подлагане на гума, евентуално ако се е поосукало. Временен резултат, следва пак пукане. То беше лудо катерене, горе-долу. И гледам с огледало отгоре как е захванато тялото за планката. Посредата виждам цепнатина в която се вижда върха на куката, която държи тялото. Обаче този процеп е дълъг някъде 5-6 см, а куката е 1 см и е плътно в единия му край. И се досещам, че явно тялото не е центрирано и може би от това е проблема. Следва бутане на вътрешното барабар с тръбите наляво около 2 см, накъдето върви и пакета. Предварително бях махнал кабел-канала, който впоследствие трябваше да го режа за да влезе. И, О ЧУДО. Пукането изчезна, камък ми падна от сърцето. Вероятно тялото е било някак напрегнато, накриво. Не можете да си представите какъв кошмар беше, през 3 мин се едно някой мачка празна пластмасова бутилка над главата ти. Така вече се живее. След направените тестове, има поносимо еднократно пукване само при промяна на зададената темп. Влезе ли си в он-офф режима настъпва тишина. Ей, това е достойно за Гинес.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Всеки климатик може да бъде оср@н от калпав монтаж. Като гледам вече и на климатици от 2500 лв не се свенят да правят простотии.

5. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Спор няма,дори съм сигурен че някои нарочно го правят-напук незнам на кво!Кофтито е,че неможем сами да си монтираме машините т.е. няма кой да поеме гаранционно обслужване.Иначе не е никакъв проблем да се оборудваш с вакуум помпа,манометри,анемометри и т.н.

6. Тук е от
    Feb 2011

Да,разбрах те,deian.Не го чувам и на Auto....В стаята на децата ми има Fuji Electric и бях чел за тях,че ако не са на Auto - турбина,намалявала икономичността им или нещо такова,не се сещам точната дума,та затова питам.....А хола ми е 17,5кв.м.юг-югоизток,външна изолация.Преди да го взема /Mitsubishi MSZ-GE25VA/ исках мнение от тук и ме посъветваха този модел Ge25va , вместо Ge 35va.Дано не съм сбъркал.Твоето мнение???

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз мисля, че си направил добър избор. По принцип има логика на ниска скорост на турбината да е малко по-неикономично, но на практика разликата не е толкова голяма. Въпросът е, че при ниски температури така само ще тормозиш климатика и няма да смогва да стопля хубаво. Аз ползвам AUTO.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2011

Благодаря ти за мнението и отговорите! Като позастудее и аз така ще го експлоатирам,но наистина,индивидуално е за всяка машина.....Ще пиша по-нататък как се държи в студеното.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Еее, хубава работа stridata. Тъкмо се бях пооспокоил и ти ме вкара в размисъл. Я кажи по-подробно какво ти се случи в 5.30 ч. сутринта. Аз дефрост още не съм преживявал. Толкова ли е страшно. Сега външното ми е сухо, не тече. 3 мин офф, 2 мин он. Вътре 21 гр.

p.s.
    При по-топло време, когато машините ви са он-офф, поставяйте жалузите в най-горно положение. Не се притеснявайте, че ще топли само горе. Топли си добре, проверено. Така избягвате постоянното движение нагоре-надолу, както и шума от моторчето. Като застудее и влезе в постоянен он режим и духа само топло, вече няма движение и ги слагате накъдето искате.

p.s.2
    Цитат на d_imige : Хей пичове, намери ли се адекватно решение да престане това пукане, че и с моя FD25VA е така. Цяла зима ни будеше /в спалня е/ като земе да трещи. Да не говорим за грухтенето /като див планински нерез/ като обезскрежава.

Това продължава ли още ?

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Монтираха и двата климатика днес. На прима виста - топлят и безшумни.Ще гледаме...Поживём-увидим!

12. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Относно пукането на моя FD25VA ще ти кажа в края на Ноември като се прибера в къщи.Обаче не виждам причина вече да го няма.Самият начин по който го ползваме (вентилатор на първа скорост) предполагам е причината,защото кондензатора и корпуса се загряват много повече при слаба циркулация,и като изключи истват рязко.А за дефроста-просто е много мощен (предполагам с цел да е макс кратък компресора развърта с 1200-1300W ) и пак се получават големи т* разлики.Иначе тялото е много солидно и от дебела пластмаса

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2005
    Живее в
    Велико Търново

Някой може ли да ми препоръча фирма във Велико Търново, откъдето да си закупя два климатика Mitsubishi MSZ-GE25VA, че голяма одисея с Панасониците, за които писах в другата тема - обиколих няколко фирми, Технотата, отправях онлайн запитвания за цялата страна, но не можаха два еднакви да ми намерят никъде от тези модели, които ми препоръчахте. От един линк, който е пуснал колега, виждам, че тези Mitsubishi MSZ-GE25VA горе-долу се вписват в бюджета, та може да се ориентирам към тях, като не може първоначално замисленото...

14.  

15. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте,
    Вече 1 седмица се радвам на ge25va - 14 кв.м. и ge35va - 19 кв.м (спалня). При мен няма пукане. Турбината - auto и жалузите също. През нощта в спалнята - silent. Единственото, което мога да чуя е външното тяло на комшиите, въпреки че съм с ПВЦ. И двата климатика работят в он/оф режим. Дори ge25va го пробвах да топли освен 14 кв.м. и съседна стая 12 кв.м. Ествествено имаше температурна разлика, но се справяше и пак влизаше в он/оф режим.

Имам един въпрос - защо едното външно тяло (ge25va) кондензира, а другото (ge35va) не?
    ge35va работи непрекъснато на 23 градуса, а ge25va на 20 и го увеличавам на 23, когато сме в стаята. Сутрин като тръгвам за работа гледам, че пред блока под ge25va има голямо водно петно, а под ge35va не съм виждал и капка.

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Няма и 24часа откакто монтираха климатиците и първия скандал от комшиите е готов! Аз съм на шести жилищен етаж и блока така е построен,че на първия етаж терасата на комшията излиза напред, така че който и от комшиите нагоре да си сложи климатик, ще капе върху тази тераса. Днес сутринта комшията от първия етаж в 8ч. беше на вратата ми да вдига скандал да си слагам вани с нагреватели и маркучи максимално да отведа отводняването. Давайте съвет,хора!Е, аз ли съм виновна за архитектурата на блока-няма улуци,тераси стърчащи напред?!Божеее...Сега пак трябва да ходя във фирмата да ги питам какаво да правя.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320131780[/time]_________________________________________________

Не можах да им се израдвам на климатиците! А иначе - безшумни, АДСКИ БЕЗШУМНИ!Няма пукане,само вентилатора си чувам на по-висока степен,греят си и това е!

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

да си направи козирка идиота от първият етаж. като вали не му ли тече или пак ти си виновна?

edit :

виж може да се опиташ да отведеш водата нанякъде стига да стане с достатъчно лесно/йофтино.

винаги има хора на които винаги им пречи нещо...

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

И аз това му казах - да сложи козирка.Но скандала продължи...Е може ли 5 етажа нагоре да нямат право да слагат климатици???!!!И въобще как я мисли този човек-той трябва да е видял какво купува и че с тази тераса ще обере всички негативи, които идват от горните етажи. Оххх...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 56 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MHI 25 ZJ-S или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA
    От kaki във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 27
    Последно: 31-08-13, 00:36
  2. Отговори: 8
    Последно: 24-05-13, 18:01
  3. Daikin FTXS20K/25K vs Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От maddog9 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 20-01-13, 14:08
  4. Fujitsu ASYG 09LE или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA
    От kurdamon във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 18-12-12, 22:22
  5. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе