Страница 17 от 56 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 832
Like Tree59Одобрявам

Mitsubishi MSZ-GE25VA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2011

Re:Mitsubishi MSZ-GE25VA

Отговорът ме задоволява напълно.Благодаря.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Хайде едно питане и от мен. Ще се скъси ли живота на един инвертор( примерно GE 25), ако поради някакви причини( висок минимум, прекалено мощен за помещението, ниска поддържана темп.), постоянно работи в он-офф режим.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Не, фактите говорят за обратното.

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Включването и изключването стават на минимална мощност на компресора. Високият минимум по мое виждане е нещо положително за компресора.

При това непрекъснато включване и изключване компресора ти едва ли работи с повече от 25% от мощността си. Нито него го натоварваш с нещо нито електрониката, а за останалото отговаря софтуера. Има заложено минимално време за работа след включване и минимално време за включване след изключване. Едното е с цел движение и връщане на маслото, а другото за да може наляганията да се изравнят, да не тръгва при високо нагнетателно налягане.

6. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Това често включване и изключване Вален1,не обезсмисля ли малко работата на инвертора-или все едно сравняваме инверторен с конвенционален климатик?И така не генерираме ли повече загуби,с допълнителната работа на компресора първоначално да вдигне,а при спиране да изравни налягането,и не променя ли се микроклимата в стаята в по широки граници?А и компании като саньо и тошиба са хвърлили много средства,да създадът компресори работещи до уникално ниски минимуми,точно с тази цел?

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Колко ли пък е трудно да развъртиш един DC компресор на ниски обороти, че всички производители да не могат да го направят. Могат, ама повечето не го правят или пък го правят само за японският пазар.

След като суперниският минимум е толкова хубаво нещо за системата, защо някой производители го предлагат само за Япония, но не и извън нея.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Вален може и да е прекалено скъпо за да го правят. Нека не забравяме, че този минимум е предимно при климатиците от най-висок клас за Япония, където и цените са доста "приятни", а и технологиите доста високи.
    Иначе ако сравним един компресор с един автомобилен двигател, всяко едно ускорение от 0 натоварва и износва двг повече от равномерното подържане на постоянна скорост и обороти, не е и случайно, че колите ползвани предимно за дълъг път изкарват с един двг, много повече км от такива ползвани предимно за градско шофиране.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Аз може ли тъпо да попитам колко харчи климатика? Четейки за този модел разбирам,че при номинал, т.е. при т-ра 7 градуса харчи 0.7kw Доколкото разбрах при минусови температури навън, мощността му пада с 20%.Което означава,че при минус навън номиналната мощност пада от 3.2 на 2.56 и тогава климатика харчи 0.560kw.Правилно ли съм разбрала? Добре, а колко харчи при температура навън над тия 7 градуса?

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Харчи колкото е нужно. При 7°C навън ще харчи 0.7 kW само ако вътре е 20° и имаш такива огромни топлозагуби, че за поддържането на тези 20° са ти нужни цели 3.2 kW.
    Ако не ме разбра - зависи от помещението и никога потребяваната мощност не е константа. Плюс това говорим за инвертор.

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Аз питам, защото като купувах моите, ми казаха от фирмата,че максимума, който харчи климатика е 0.7kw.Но защо тогава има максимум мощност,която показва,че при максимум мощност от 4.5, изчислявайки по формулата за отдавана мощност според COP 4.57,се получава,че харчи близо 1kw. Не съм физик,нито математик,но по прости сметки,значи харчи над тия 0.7.Права ли съм или всичко това са мои тъпи размишления?)

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Климатикът ти може да харчи в границите от 10-20 W до малко над 1 kW. Усреднената консумация ще е горе-долу 250-350 W. COP не е постоянно число и се променя както с отдаваната мощност, така и с температурата. Не можеш да разделиш максималната мощност на COP при номинал и да получиш колко харчи на максимум.
    За този модел не са дадени данни в сервизното за консумация при мин и макс.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

А бе и аз така си мислех...И да, не ми е вярно това,че използвам COP при номинал...да да.Благодаря ти!

16. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Е той ЦОП-а при максимум едва ли ще е над 3,5 -както и максималната консумация би следвало да е над 1000W за този модел.4,5 е при т.наречената номинална мощност от 3,2kw

17. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Ето тук я има консумацията на минимум и максимум.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Даа, значи правилно се съмнявах...Благодаря ви хора!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 56 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MHI 25 ZJ-S или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA
    От kaki във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 27
    Последно: 31-08-13, 00:36
  2. Отговори: 8
    Последно: 24-05-13, 18:01
  3. Daikin FTXS20K/25K vs Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От maddog9 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 20-01-13, 14:08
  4. Fujitsu ASYG 09LE или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA
    От kurdamon във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 18-12-12, 22:22
  5. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе