Ако това твъдение беше вярно (по принцип), тези с конвенционални 50-ки трябваше да са умрели - задушени от воня.Първоначално публикувано от stanimir197_7
Ако това твъдение беше вярно (по принцип), тези с конвенционални 50-ки трябваше да са умрели - задушени от воня.Първоначално публикувано от stanimir197_7
Мерси за инфото. Последни 2 въпроса. Ако работи в он/оф режим това ще качи ли разхода на ток и ако реша да отоплявам и коридорчето (5 кв. м.) заедно със спалнята (12 кв. м.) това няма ли да реши евентуалният проблем с високия минимум? Иначе май ще се насоча към GE25VA.Първоначално публикувано от rist
Ще изключва по-рядко, заради по-големия обем, който ще трябва да отоплява, но няма да има проблеми с отоплението, климатика ще пее. Разхода на ток винаги зависи от топлозагубите, не мисли, че Фуджицуто ще е по-икономично.
дано не ти се падне НЯКОЙ миришещ ge25Първоначално публикувано от rist
ПИСАХ НЯКОЙ
защо се учудваш-от моя нов 09лд се носи такъв аромат когато изключи компресора-макар това да става рядко заради ниския минимум
Проблема с високият минимум изчезва когато температурата падне под 3,4 градуса,тогава освен, че е студено пада и минимума и климатика не спира, а през по-топлото време трябва да се поставя на по силен вентилатор тогава пък задържа по продължително, зимата най добре се виждат хубавите страни на климатика много кратък дефрост за една нощ най много два пъти и за около 6,7 минути,другото хубаво нещо е че дори и при минус 15 градуса духа много топло, за разлика от много други.Разбира се за високият минимум е важно на колко градуса е настроен ако е на 21-22 пак спира компресора, но на 25,26 е друго нещо
Благодаря на всички за мненията и съветите! Ще се ориентирам към GE25VA. Дано да съм направил правилният избор, но все пак щом мнозинството от мнения са в подкрепа на този модел предполагам, че няма да имам проблеми с него!
И аз от 2 месеца съм с този модел и за този период съм доволен,наистина много тихи - външно и вътрешно тяло.Но ще го видим през зимата!От Бургас съм,стаята е 17,5 кв.м.юг-югоизток, с външна изолация.Външното тяло ми го монтираха на пода на терасата и има разстояние,както зад него,така и пред .Терасата е само на чупка остъклена,така,че външ..тяло ще е на завет без да го вали и духа леден вятър.Дано ме топли през зимата!!!
Всичките тези дебати нямаше да ги има ако правиха климатиците с мощност 0.1-5-10 kw. Щяха да си бичат и при +40 и при -20 безгрижно. И наистина биха си заслужили името: инвертор. А не както сега- инвертор, ама повечето време работи он-офф.
Да не те притеснявам, но Климатиците ги правят точно така... примерно 0.2-3.2-7.3Първоначално публикувано от IVO-1977
Tочно!Първоначално публикувано от IVO-1977
Касап,сега погледнах и една 10ка, от изхвърлените и е от 2001г. с тези параметри на отдаване при отопление (0,1~4,2~7,6) като консумацията и пада до 50w.(за Аруба-не на вентилатора).Ще се сетиш и модела-марката е ясна.
Хайде да не робуваме толкова на ниския минимум 0.2 си е екстра. Ама харчи 45 вата.Първоначално публикувано от diksanal
Е, браво. COP на минимум 2.Първоначално публикувано от diksanal
Гроздето кисело, викаш?Първоначално публикувано от IVO-1977
Някъде прочетох, че работел като конвенционален заради честият он/оф ?! Това в крайна сметка вярно ли е?