Това е добра идея защото климатика сам си преценява кога да има дефрост или с други думи той вече е разбрал кога има вероятност да замръзне. Въпроса вече е как ще се закачи за да работи в синхрон с машината.
Това е добра идея защото климатика сам си преценява кога да има дефрост или с други думи той вече е разбрал кога има вероятност да замръзне. Въпроса вече е как ще се закачи за да работи в синхрон с машината.
... Има си как да се следи кога започва дефроста. Нямаш ли дефрост, нямаш и вода. Освен ако машината не е под улука или няма супер снежна бурия. Но при работеща машина вентилатора държи снежинките далече.
Целия проблем идва когато вода капне на ледената тава. Тогава замръзва веднага и няма време да иде до отвора. Така с времето отворите замръзват и от там леда се катери нагоре докато стигне до перката или смачка топлообменика. При моделите с много отвори вероятността да стигне до там е по-малко, но в големия студ пак е вероятно. Така и се осигурява време да се оттече. Ако нагревателя е разположен правилно и над отворите, всичко ще е ок.
Идеята наистина е добра, само остава да се обмисли как да се свърже и дали да не се следят повече от един параметър - освен дефроста, така и външната температура и по някакъв начин леда по дъното. Мисля си че Мицубишито предмет на тази тема е възможно да не е правило дефрост, иначе защо ще замръзне така?! Някой знае ли как климатика разбира че трябва да дефроства?
Пита си електрониката или часовника,или си вика стопанина да го очипка с лиричния повик "така-така-така-така-така...".Първоначално публикувано от liubo_
Да бе Джони не се сетихме, най вероятно му звъни по телефона![]()
Това ми напомня за един познат който си включва отоплението по телефона в зависимост кога ще се е в къщи. Щури идеи всякакви.
Не съм наясно но допускам че ако не е зададено при определена външна температура по дефолт да си дефроства, ще има датчик който да следи за състоянието. До колкото си спомням чувал съм за датчици които следят за обледяване, трябва да се провери къде се използват и да се взаимства идеята. В крайна сметка решението е просто и спестява много главоболия. Можеш да си го включваш сам но най рационално е ако се включва само и то когато е нужно.
На накой му дефросва,на друг-не,угодия няма.И като им кажеш за климатик над 2000 лева,почват да се пулят и цупят,че климатици и по 1000 лева има.Обиколи по темите и ще те заболят веждите чак от четене на писания по темата.
Точно това чета в последните няколко дни и тук си абсолютно прав, дефростват кой както си знае и не хванах никаква логика в това, един го прави друг не. То и да си призная затова май няма евтини и замръзнали.
Трудно ще има, те в студа почиват или работят само заради електромера.Първоначално публикувано от liubo_
аз отдавна повтарям, че след като смених доста външни премазани топлообменници от леда на МЕ взех малко по-предпазлово да работя с тази марка, напоследък има и подобни индикации за FTX50, но кой ти слуша...
не случайно и повтарям за нагреватели в тавата, но пак кой чул, кой недочул...
Напротив, работят и пеят.Първоначално публикувано от Mega
... а да, пропуснах пеещите. Те са друг клас. Любимци на съседите.
Ми слагайте финлукси,хайсенс,самсунг,санг и тн.,те са и под 1000 лв.
Пак моля за информация за тия нагреватели, какво само ги споменавате, дайте малко инфо, колко струва, откъде може да се купи. До тук разбрах, че са най-добре умните, сиреч с процесорче и прочие.Първоначално публикувано от climamarket
Въпроса ми е и към Mega.
Ще съм благодарен, ако вече решите да помогнете.