Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 137
Like Tree1Одобрявам

Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Re:Замръзнали MITSUBISHI ELECTRIC

Няма готово решение, не разбра ли. Продават се такива загряващи се кабели - с различна мощност на метър. От тях и някои други части всеки сам си прави собствен вариант. Мега измисля негово "направи си сам". Няма готово и продаващо се отделно такова. Имаше и тема с пост май на Вален1 с точна спецификация на неговото решение.
    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg551122

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2012

От материала е ясно кои са най необходимите неща. Мисля и че може да се измисли да се включва само когато дъното се обледи, ще помисля по този въпрос и ще коментирам и с колеги. Сега идва вече топло и не мисля че има спешна нужда, нека първо и да ми поставят климите , да огледам обстановката и след това ще разсъждавам върху това решение. Може през това време и някой друг също да се сети за ефективно решение.

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

liubo_, Още тука ти е грешката. Трабва да се мисли как дъното да не се обледени. За вече готов лед е нужно много повече мощност на кабела. Сметни, че яко замръзнал климатик се размразява с топла вода от 40 мин. до час. Мислете за превенция, ниски мощности, но достатъчни за да не стане лед. Стане ли лед, мислете за по-мощни нагреватели. Защото наличните ще стопят само леда около себе се. Това не върши работа, защото ледената маса е масивна и няма да изчезне ако е стопено само около нагревателя. Най-доброто решение е да се даде възможност водата да се оттече сама без да замръзне. Така няма да има и лед.

Сега тествам един нов тип нагревател, който се лепи като лепенка на дъното на тавата отвън. Седи като плоча, не изисква отваряне на машината.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Ами аз винаги и само дъното съм имал в предвид /тавата/ да се подгрее в мига в който се появи и най малкото обледяване.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    Самоков

Цитат Първоначално публикувано от liubo_
    От материала е ясно кои са най необходимите неща. Мисля и че може да се измисли да се включва само когато дъното се обледи, ще помисля по този въпрос и ще коментирам и с колеги. Сега идва вече топло и не мисля че има спешна нужда, нека първо и да ми поставят климите , да огледам обстановката и след това ще разсъждавам върху това решение. Може през това време и някой друг също да се сети за ефективно решение.
    Най простия начин за свързване на нагревателя е следния. Захранването да се вземе от четрипътния вентил когато работи на охлаждане. Т.е. когато дефроства. И за да не работи постоянно в този режим да му се сложи един терморегулатор, който да включва нагревателя при температура по ниска от 3 градуса.
    Тогава винаги когато температурата е ниска регулатора ще е включен и захранването на нагревателя ще зависи само от дефроста. Щом започне дефрост ще се включи. Идеята на колегата valen1 е добра да се сложи и един часовник или реле за време за да остане да работи нагревателя няколко минути след края на дефроста, за да се изтече водата. А може и тавата да изсъхне.
    Всъщност може да се заимства цялата идея на колегата valen1 , като вместо от компресора се вземе захранването от четрипътния вентил и се допълни едно реле за време. Часовника по скоро е излишен в случая.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

liubo_ решенията струват пари.Ако имаш достатъчно за теб е това Сиво-сините(на картинката) са твоите с фабричен фреонов нагревател на дъното-made in Japan.Другите модели нямат такъв нагревател и не съм сигурен дали са произведени в Япония.
    Има брошура изтегли я и виж.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2012

justify, аз мисля че решението може да е и по евтино от предложеното, просто трябва да се обмисли.

piron45, що се отнася до твоят коментар и аз мислех за такова решение но нали се появи съмнението че не винаги всеки дефроства. Затова и питах в по преден пост по какъв начин климата преценява и преминава в режим дефрост и дали е удачно да се следи именно той. Няма ли отлагане на вода и при нормална работа без да се налага влизане в този режим. Иначе ако всеки в подходящ момент прави това идеята е за сега най удачната.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    Самоков

Цитат Първоначално публикувано от liubo_
    justify, аз мисля че решението може да е и по евтино от предложеното, просто трябва да се обмисли.

piron45, що се отнася до твоят коментар и аз мислех за такова решение но нали се появи съмнението че не винаги всеки дефроства. Затова и питах в по преден пост по какъв начин климата преценява и преминава в режим дефрост и дали е удачно да се следи именно той. Няма ли отлагане на вода и при нормална работа без да се налага влизане в този режим. Иначе ако всеки в подходящ момент прави това идеята е за сега най удачната.
    Колега, ако прочетеш за принципа на който работят климатиците ще разбереш, че само при дефрост се топи заскрежаването на питата и тече вода. Така че няма смисъл да топлиш през останалото време. Самия дефрост зависи от два датчика които мерят температурата на питата и околния въздух, а също и софтуера който командва цялата работа.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Ако приемем това значи решението е което си описал, като подгряването остава примерно 10-тина минути след дефроста за да се оттече добре водата. Мисля че схемното решение е окончателно измислено. Погревател, реле, датчик за външната температура, таймер /при желание/ и другото е свързващи елементи.

12. Тук е от
    Nov 2011

Брей какво интересно спорче се е заформило тук. Прочетох доста простовати постове от justify. То не бяха снимки от Швеция, подмятания за марката МЕ като цяло, без никакви примери или каквато и да било мисъл. Много е важно да се разсъждава обективно и да се преосмисля всичко внимателно. Това е като да кажем коя кола не се чупи. Ако е за показване на снимки дай модел, който според теб е най-добър да ти намеря снимки? Ако не си дебил или 13 годишен се вземи в ръце и пиши нещо по-смислено!

13. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

ние работим с нагреватели от Технофрига, по тяхно твърдение италиански, мощност 100Вт с вграден термостат, който ги пуска при около 2-3 градуса външна температура като е възможно по желание на клиента да се изведе отделно управление. до тук сме монтирали поне 300-400 бр. е отзивите са прекрасни...

с подобни нагреватели сме оборудвали даже и пожалогасителни инсталации срещу замръзване и клиентите за много доволни от простото и относително надеждно решение

варианта с четирипътния вентил считам за неудачен, защото предлопага видима намеса в уреда, което може да предизвика излишна говорилня по отношение на гаранцията, както и да повреди уреди с друго (различно от 220В) управление на четерипътния вентил и или реле, което да не издържи на натоварването

има и други интересни "водопроводни" решения - т.е. нагреватели, които променят своето съпротивление с понижаването на температурата и започват пропорционално на падането на температурите да "греят", но не съм се развил до там да ползвам такива...

МЕ действително имат проблем с трупането на лед, но твва не ги прави лоши климатици. просто един нагревател решава проблема

14.  

15. Тук е от
    Jan 2011

Колко струва оригиналният така наречен "нискотемпературен кит" и съответно неговият монтаж? Може ли някой да ни го покаже на снимка какво представлява?

16. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

това "оригиналния" го няма, има само местни приспособления

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от climamarket
    това "оригиналния" го няма, има само местни приспособления
    Има, от Клима ..., казаха, че имат за GE серията и бил 150 лв. Само дето за да се сложи май се разглобява целия климатик барабар с топлообменника.

18. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Някой може ли да покаже снимка как изглежда.

Мисля че този нагревател трябва да работи само когато трябва, така ще е много по икономичен. 100 вата не са много но за голям период от време са си пари. Свързване по подходящ начин няма да навреди на никоя от системите на климатика, по запознатите могат да дадат и конкретна схема на свързване.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25 ZGX-S или Mitsubishi Electric MSZ-GV251?
    От bgt123 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 11
    Последно: 06-06-23, 20:10
  2. Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA или Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE
    От Yavor_Panteleev във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 10
    Последно: 07-02-15, 22:59
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy или Fujitsu
    От valmon във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 26-10-07, 16:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе