Още ли продължава да не Ви харесва дефроста?
Още ли продължава да не Ви харесва дефроста?
При мъгла и -5 - +5 Фуджитата си дефростват на 3-6 часа - ама топлят м*амка им .МЕ то 1-2 пъти на ден, а MHI-то от подписа - 3 пъти за 2 месеца отопление - е*аси жигулито ,а при нас стигна и до -12С. Всичко е на 24-26С заради .
П.С. Мидеята не дефроства въобще - извадих и щепсела .
Този пост е редактиран от ccankov73; 16-12-13 в 20:38.
Русе, около 0 градуса, мъгла - FH25VE дефроства през около 3-4 часа, питата на външното тяло става чисто бяла, обикновено за около 5-6 минути я почиства напълно, много рядко дефростът продължава около 8-9 минути.
Дефростът е шумен - шуртене, свистене, пукане, шушнене, съскане, пъшкане, пуфтене - абе всякакви звуци.
Някой в темата беше писал, че ако пуснеш турбината на висока степен при достигане на зададената температура си я намаля сам - на важи за FH25VE.
При мен на трета степен на вентилатора поддържа зададената температура, на по-ниска скорост не достига заданието, а на четвърта степен - подминава заданието.
Аутото си е равно на първа степен.
Предполагам за отлично изолирано помещение климатикът ще пасне идеално, но при наличие на топлинни загуби се налага да се ползва на висока степен на вентилатора, което обезсмисля прословутата безшумност на Митсубиши.
Нито се сърдя, нито се оплаквам - споделям наблюденията си над машината. Машината изпълнява основното си предназначение - топли.
Казваш, че машината гледа да компенсира - аз твърдя обратното - при разлика от 4 градуса под заданието на Ауто си кюта кротичко и хич не ще да наваксва, докато не увелича вентилатора ръчно. Аз правилното поведение на климатик си го представям така: оставям го на 20 градуса през деня - поддържа си кротко, сработва седмичния таймер и вдига на 23 градуса половин час преди да се прибера - климатика се напъва и с цената на повечко шум и вятър достига 23, после пак се кротва на ниска скорост. FH25 определено не работи така.
За дефростите съм учуден защо са шумни - сравнявам с друг климатик, с 4 пъти по-къс тръбен път.
Като цяло климатикът е приличен - откъм хардуер е стабилен и добре изработен. Убеден съм, че ще работи надеждно и при много ниски температури. Към софтуера му имам забележки, които смятам да отстраня, като си изолирам външната стена и тавана с картон и вата.
от софтуера има доста какво да се желае за да стане перфектен само с изолация няма да се отстрани ама каквото такова ..
Изолацията и самият апартамент имат голямо значение.
Нека да е север, да нямаш изолация,
да е от модерните строежи - неизмазани тухли, гипсокартон вътре на топки, а не с вата и на конструкция, пък да видиш как ще стоплиш дори и с два климатика да си .
Аз съм доволен от климатиците. На единия ще отчета сега в 00:00 - 40kWh без 300w горе долу, като гедам колко показва в момента. Това е за последните 10 дни при 23 зададени и поддържани на auto. Общо взето оправдават очакванията ми, че даже и отгоре. Бях заложил 30 лв за отопление на стая, а по груби сметки излиза, че ще е около 20. И току що дефростна :D което не ме тормози хич пък е топло и евтино.
Интересното е, че обикновеният потребител взе да разбира повече от инженерите на "Мицубиши", че и кусури да им намира.:rolleyes: Драснете им някой ред с Вашите предложения за подобрение на софтуера, може пък да се съобразят с предпочитанията Ви!
ние тука не сме обикновени потребители ние сме разбиратели а форума не е за хвалби ами за критики и кусури .. да си ме видял да пиша в темата на Саньо ? имам и Саньо ама понякога забравям че съществува
между другото тъй като тия дни тук е постоянна гъста мъгла и температури -6 през ноща трябва да отбележа ,че тавата няма никаква склонност към обледяване и плъзване на лед нагоре ,изчиства си я добре машината ( може би това ,че топлата при дефрост пита опира в нея всъщност е плюс )