машината просто така си работи .. аз на Климаком съм им звънил ,да имало и други оплаквания ама нямали решение на проблема .. те като нямат аз имам![]()
машината просто така си работи .. аз на Климаком съм им звънил ,да имало и други оплаквания ама нямали решение на проблема .. те като нямат аз имам![]()
Е то е ясно като бял ден, но..... това което те направиха не струва и 1лв. А сега ми кажи ако са взели едни 10-15лв. за бройка (почти съм сигурен, че тези не биха се хванали за по-малко) не са ли нахални за тези пари да пръснат с обезмаслител 2-3 пъти по питата и погалиха турбината с четчица за рисуване. Тези пари не съм ги давал аз, но се подразних, защото на места където са сървърите и да речем, както е в нашия офис има техника за 8-10К лева и климатика работи винаги на охлаждане, за да не засъхват консумативите, тогава би трябвало да се подходи по-сериозно към почистването им.
Спирам дотук, че изобщо не съм в духа на темата.
Аз пък продължавам да съм много доволен от FH-35.
35 кв. м. е стаята, отлична изолация, но 10 кв. м. френски прозорци - стъклопакет - по БДС евтини стъкла.
Външното е на 2 метра под вътрешното тяло, тръбния път е около 2,5 метра.
В стаята климатика стои на 21 градуса и ауто режим, а когато навън стане около нулата го слагам на 22-23 градуса.
В стаята никога температурата не е падала под зададената, дори и с включен сензор.
Когато навън беше около -2 -3 градуса, забелязах, че като по часовник малко вечер към 19-19.30 и после към 22.00 размразява, не е толкова шумно, за спалня сигурно ще е кофти, за хол не е. Ама нито пуфти, нито същи.
Щом при ледения дъжд, който обледи всичко във Варна и температурите цяла седмица бяха от -4 до -10 средно, климатика се справи без забележка.
Когато му е пуснат плазмения филтър след месец-два работа същи сякаш вътре има насекомо, измиваш филтъра и е ок.
Обаче забравяте разхода? Този климатик в 35 кв. м. при зима с минусови температури, ми е изхарчил макс 40 лв ток за месеца., стоя на топло, като дойдат гости питат включен ли е, че не се чува и усеща.
Като чета, имам чувството, че говорим за различни климатици.
и аз .. не пуфти при дефрост ? твоя е някаква дефектна бройка![]()
Добре де тези който не могат да се разделят лесно с климатика да вземем да си посипваме главата с пепел?
Трябва да има техническо решение !!! Това с недостатъчен фреон или недобро вакумиране не звучи ли логично? Ако се зареди с нов фреон може ли нещата да се подобрят ? Някой да го е правил? Както казва колегата alfonso : Сега проблема ми е че е в гаранция и ако извикам друга фирма и разберат , край на гаранцията.
Нищо логично няма, просто софтуер. Машините са си заредени фабрично, при това за доста повече метри от стандартния монтаж. Ако алгоритъма на дефроста се оправяше с нов фреон колко доволни да има.
Ами аз затова питам какво налягане (температура) би трябвало да се измери при зададени максимум градуси и подходяща скорост на турбината. Поне това замерване не е сложно а би ни ориентирало какви претенции да имаме.
Аз съм сигурен че колкото по маркова е техниката , толкова повече се влияе от "дребни" отклонения от предписаното от производителя.
Ако е било нужно да знеш тези параметри производителя щеше да ги упомене в техническите параметри. Щом ги няма значи като потребител не са ти нужни.
Никакви претенции не можеш да имаш ако климатика духа топло при максимални градуси. Налягането и температурата са скачени. Реално разлика над 20 градуса между вход и изход се счита за нормална работа. При Daiseikai стига и до над 35.
Мега@, добре знаете че алгоритъма не е писан специално за FH и не вярвам да е по-лош от на останалите модели...Възможно е да прави и някои излишен дефрост на моменти - не споря за това, но при зачестените дефости по-горе на колегата през 30 мин, че и час, не ми се вярва да са от "калпавия "алгоритъм....![]()
Честита Баба Марта на всички!![]()
Mega именно , затова искам да си проверя налягането. Както съм написал при другите две клими след презареждане изчезнаха точно тези симптоми , а те са в големи стаи 289 е в над 35м2 , а 229 в 21м2 което си е около границата на възможностите им , а FH 35 е в20м2 които са му малко. Досега там се справяше Панасоник E12CKP-5.
Този пост е редактиран от alfonso; 02-03-14 в 12:21.
Алекси е прав. Такъв е алгоритъма на ME. Нищо не може да се направи. Ето ви го и него: Стартира при темп под -3 на външна пита, или около +3 на въздуха. Времето между дефростите е 40-150 мин. Точно колко решава отчитайки продължителността на предходния дефрост. Ако е бил много заскрежен, и е бил дълъг, примерно около максималните 10 мин, ще фъсти през 40 мин. Ако външното ви е чисто, ще се радвате на кратки дефрости, 2-3 мин, през 150 мин. Ако това не ви устройва, сменяте с машина с друг алгоритъм.
дефрости се наблюдават и при по високи температури ,+5+6 .. че и нагоре .. естествено външното е сухо и чисто при тия градуси ..
Ми то според писанията май излиза че на 220в дори и скъпа машина няма читаво![]()