Страница 28 от 54 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 807
Like Tree340Одобрявам

Появи се заместника на FD серията, серията FH

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

аз не казвам че е зле машината ,просто има какво да се желае за парите си ( то не че при другите марки няма ) за последните 7-8 дни ми е направил средна консумация от 250 вата при температури от -8 до +4 и поддържани 21-22 ( реално малко повече дори поддържа )

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

То винаги има какво да се желае. Обаче си мисля, че поне за нас българите икономията е от главните екстри . 6 kW на ден? Доста добре е.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    София

Днес пак експериментирах с моя климатик. Останах с впечатление, че в зависимост от степента на вентилатора консумацията варира в някакви граници. Примерно на 2-ра степен повече от около 650 W не го видях да вдига. На 3-та степен мисля, че до към 800 W вдига. Към 20 ч. реших да взема да го измъча да видя какво може и го сложих на 31 градуса и 4-та степен на вентилатора. Консумацията започна да варира от 1 до 2 kw, като повече време стои на около 1 kw.
    Обаче по един термометър който имам на секцията в стаята от около 1-2 часа повече от 26,5 градуса не иска да вдигне. Интересното е, че за цялата вечер от както съм го надул само веднъж се размрази преди около час, а аз си мислех, че бая често ще се размразява заради високите оборотите на компресора.

Сега като виждам как се мъчи се чудя дали не трябваше да си взема по-големия модел. Не, че и този за сега не грее, но си мисля, че ще е зор да загрея стаята така, че да си стоя по гащи в другия край на стаята пред компютъра

5. Тук е от
    Nov 2013

В петък ще ми монтират Тошибата и оттогава и ние всички ще ходим по гащи.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от totopz Виж публикацията
    но си мисля, че ще е зор да загрея стаята така, че да си стоя по гащи в другия край на стаята пред компютъра
    Това се постига с друг тип отоплителен уред, наречен "кюмбе".
    Mega и rosen77 харесват това.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

снощи реших да го намаля на 19° ( реално гледам е поддържал 20 ) и за цяла нощ не размрази нито веднъж .. сутринта беше -6° ,към 7 часа си пусна 1 дефрост .. значи все пак не е точно таймер дефроста ..

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не е точно по таймер.По принцип всички класни машини имат заложено минимално и максимално време на работа до дефрост при определени условия, и вече зависи по какъв начин инженерите и софтеуристите на производителя използват другите фактори влизащи в алгоритъма и данните от всички датчици да го намалят или да го разтеглят.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013

И аз мога да кажа, че дефростите са разпръснати във времето. Не ми се струват шумни и са наистина кратки - 3-4 мин макс. Консумцията е около 250W на 24 часа при зададени 23 градуса. По-назад се коментираше дистанционното, което според мен е супер. След авто нстройка просто съм го оставил някъде и не го пипам. За какво са ви е достъп до всички копчета? Нямате ли си тетрис ? :D

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

... че да си стоя по гащи в другия край на стаята пред компютъра
    споко ще стане работата

офтоп и се извинявам но не мога да не поздравя с песен - една от любимите ми :

12. Тук е от
    Oct 2013

Здравейте! От както сложихме 25- Зубадан съм много доволен. Действително мисля, че auto режима не им е доизгладен. Вкъщи имам 2 Fujitsu Plasma. Силата на вентилатора се регулира сама. При Зубадана си държи някакви ниско обороти само. Дори и като отворя вратата към другата стар - същата работа. Като сложа вентилатора на ръчен режим много по бързо се обръща въздуха. Не знам дали е софтуер-ен пропуск, но определено не е доизмислено нещо. Колкото до топленето съм много доволен. Тези дни ще го засека и ще споделя впечатления отностно консумацията!

13. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    София

Тези климатици след като са вече доста съвременни не поддържати ли нещо като update на firmware-а? Един вид като има някакви софтуерни подобрения да могат да се приложат на вече закупените и инсталирани машини.
    След като разни прости рутери за по 20 лева поддържат такова нещо си мисля, че би трябвало и климатик за няколко хиляди да е замислед по подобен начин.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

със сигурност поддържат но аз в нета не съм виждал ъпдейт някога за някой модел нито има ревизии на модела както при компютърната техника .. инак и аз бих предложил някои подобрения .. толкова е елементарно не знам кой малоумник пише на МЕ софтуера но трябва да се уволни незабавно

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Тези климатици след като са вече доста съвременни не поддържати ли нещо като update на firmware-а? Един вид като има някакви софтуерни подобрения да могат да се приложат на вече закупените и инсталирани машини.
    След като разни прости рутери за по 20 лева поддържат такова нещо си мисля, че би трябвало и климатик за няколко хиляди да е замислед по подобен начин.
    И като се бъгне нещо, както става редовно с другите машинки, през януари - ще чакаме нов ъпдейт до март ли?

17. Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    София

С кои други машини става така? Да ти се е бъгвал някога рутера или автомобила или мобилния телефон?
    До сега не ми се е случвало някоя техника да се прецака изведнъж заради управляващият я софтуер. Разбира се, когато има пропуски или бъгове в софтуера това се усеща, коато създава някакъв дискомфорт, но до там. Все пак всеки софтуер и респективно всяко управление е тествано достатъчно много време, за да са спокойни производителите, че няма яко да се изложат.

А както каза Alexi наистина няма никаква философия в управляващият софтуер. Интеренсо какво са си мислили хората, които са го проектирали или те са го измислили добре, но след това е допуснат бъг в софтуера и за това auto-то е под всякаква критика.

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

От месец насам влизам във форума, чета постовете и си мисля дали пък не съм влезнал в BG Mama.
    bobovo и mirandi харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 54 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Шум при работа на минимум Toshiba .DR серията
    От Madj0 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 54
    Последно: 28-01-14, 10:05
  2. GE серията на ME - мощности 25 и 35
    От d_imige във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 10
    Последно: 29-09-11, 10:59
  3. Dell добавя 3 нови модела в серията си XPS
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 18-10-10, 20:56
  4. Явно серията нещо...
    От dindo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 18
    Последно: 29-11-09, 13:12
  5. Sony Ericsson и има ли бъдеще серията P9хх
    От RAMBO1000 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 11-02-06, 16:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе