дайсейкай 6 ,10ка ще се справя с подобно помещение ..
дайсейкай 6 ,10ка ще се справя с подобно помещение ..
Добре де ако се съди по информацията която съм открил:
Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FH25VE е Охлаждане: 2.5 (1.4-3.5) kW и Отопление : 3.2(1.8-5.5) kW
TOSHIBA Ras10PKVP-E Super Daiseikai е Охлаждане: 0.30-2.50-3.50 kw и Отопление : 0.30-3.00-5.80 kw ..
Тоест моето некомпетентно мнение ме навежда не мисълта, че Тошибата е малко по-мощна .. не е ли така или бъркам?
Мицубишито е 3,2 kW, а тошибата е 3 kW. Гледат се номиналите. Това, че тошибата, лично за мен, е по-добрият климатизатор, не я прави по-мощна. За да и се насладиш на комфорта и тишината, трябва да и сложиш минимум 3 метра тръби между двете тела.
p.s: Пише, че си на първи етаж, което предполага студен под. Помисли дали не си за по-мощен подов модел или поне стенен модел, който е MSZ/MUZ-FH35VE или RAS-13PKVP-Е. Поискай да ти го монтират на минимална височина, да не го забият на тавана...
Този пост е редактиран от dodo_pv; 25-12-13 в 21:31.
Добре де, по какви сметки 3 kW са достатъчни за 25 кв.м. Според мен е нужна машина с номинал към 4kW. Подмятате тук най различни машини с по-големи максимуми, обаче нали всяка машина е смятана да работи при номинални, а не при максимални параметри. После да няма-защо скъпата машина не топли добре. Моята 12-ка с номинал 3,5 kW си топли добре 21 кв.м. Обаче след -15гр. плаче за подкрепа.
мда принципно е така .. но винаги е по добре машината да има по голяма пикова мощност ако искаш да се справя докъм -15 поне .. мен лично ме дразнят машини с номинал залепен за максимала и кръстени с едни големи числа 12-14-18
Говоря за номинала. Нека машината има по-голям максимум, но важен е номинала, а 3-3,2 може да се окаже малко за 25 кв.м. Лично мнение!
какво пречи машината да работи над номинал ? стига да е добре изработен висок модел ще се справя .. като гледам какви мършави 12ки са се появили с висок номинал ама леки та леки .. бих предпочел класна 9ка
дайсекаи 5 - има 10, 13 и 16 - какво ще избереш решаваш ти. до колкото аз знам разликите са само софтуерни и финикийски ... от към желязо са еднакви. реват тук че не можели да топлят 5-ците но просто не знаят как да ги ползват сложил 13-ка в 20 квадрата и не можела да му стопли... има само 1 вариянт да не стопли - да е изключена от контакта.
нокрията :
първо можеш да кажеш на твоя техник че ще ти я потдържа 2 години и война да стане иначе ще ти върне паричките защото закона го задължава и защото си е взел печалбата за машината. това и за дайсекая споменат горе. и части ЩЕ има. и даже ще трябва да ти се усмихва като идва да сменя ако трябва.
второ минимума и е по-добър от този на мицубишитата. и ще духа и бачка по икономично от тях, ако я докараш да бачка на минимум. по принцип на минимум нищо не бачка икономично, но е по икономично от он-офф. тук може много да се говори.
трето - климатика както казах може и малко и много - зависи от товара който ти му слагаш. толкова за големината.
пак казвам нокрията е доста духаща машина - спрямо 18-ка дайкин сравнявам. духа по-хладно но бачка по икономично. предполагам ще има огромна разлика спрямо 9-ка мицубиши от към комфорт в полза на по-малката машина, но тия 25м2 само ти знаеш колко киловата ти трябват.
10-ка V е оптималният вариянт. но не гледай само коп-овете не те ще те топлят. колкото трябва пари да дадеш ще си ги кихнеш /с минимална разлика/ с каква да е машина. важното е кое ще те радва.
другото нящо обаче - лятото препоръчвам 9-ки зимата 18-ки - така че не може аз да съм ти казал да сложиш 9-ка в 25 квадрата.
Този пост е редактиран от estqwerty; 26-12-13 в 01:03.
Добтре тогава ще си сложа по голям .. тогава пак имам дилема между три модела :
1. General Futjitsu AWHZ14LBC NOCRIA
2. Toshiba, RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6
3. Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FH35VE
Кой от тях да си взема?
Този пост е редактиран от nrjize; 26-12-13 в 13:07.
Весели празници, Попов! И да ги ползваш на отопление, такива са времената