Първоначално публикувано от
Delta1 Искам да напиша няколко думи за това чудо на инженерната мисъл. Имам климатика от лятото на 2017г. само, че е версия MSZ-FH25VE2 на вътрешното тяло. Инсталиран е в 22кв.м. спалня с добра външна и вътрешна изолация. Ще напиша първо позитивните неща, защото са по-малко.
+ Охлажда добре. Когато охлади стаята и само поддържа, консумира 100Вата, а само на вентилатор е 15Вата. На най-ниската степен на вентилатора почти не се чува в стаята.
+ За момента топли добре, но още е достатъчно топло и нямам достатъчно информация.
И сега много за минусите:
- Пластмасата е отвратителна. Пука дори и когато в стаята температурата е достигнала зададените градуси. Може два пъти да изпука вечерта, но е достатъчно да ме събуди.
- Много пъти се чува циркулацията на фреон в тръбите. Засега при охлаждане е по-малко, при отопление изглежда да е повече.
- Климатика има разделени жалузи и ако направя едната част да сочат надолу, а другата хоризонтално, работи известно време и после всички жалузи заставят в някакво полу-хоризонтално положение и повече не се връщат както съм ги настроил освен, ако не натисна копче от дистанционното.
- Първата вечер, когато използвах климатика, ставах да чета ръководството как се изключва "окото" на климатика. Движението му се чува и много дразни.
- Най-голямата простотия на инженерната мисъл я открих последните дни, когато включих на отопление. Нагласям жалузите надолу и когато достигне зададената температура, вентилаторът изключва(това е добре) и климатика премества жалузите в хоризонтална позиция. След падане на температурата и преди включване на вентилатора, жалузите се преместват както съм ги нагласил, и разбира се всичко това се чува много ясно, защото моторите не са безшумни. (а можеше просто да не им пипат позицията, както е при повечето климатици). Страшно дразнещо нещо.
Няма никаква нормална логика в работата на този климатик. Климатик за 2000лв. трябва да предоставя комфорт на потребителя, а не да дразни с всякакви излишни шумове. Ако исках излишни шумове, щях да си взема климатик до 1000лв.
За мен този климатик е добре за всекидневна, но в никакъв случай за спалня.
Въпрос1: Ако изключа захранването на моторите на жалузите, климатикът ще даде ли някаква грешка? Просто няма го да изтрая цяла зима.
Въпрос2: Климатиците от този клас имат ли някакви ъпдейти на софтуера?