@Delta1: Ако толкова намразиш климатика, Rafailiev ще ти го изкупи одма
@Delta1: Ако толкова намразиш климатика, Rafailiev ще ти го изкупи одма
Sonoff POW му дават до 3500W или 16А така, че няма проблеми. Мери текуща консумация, както и за деня. Лошото е, че няма почасова консумация. Това е консумацията за септември при охлаждане и незначително отопление. Работи предимно вечер, оставям го по цяла нощ.
Вдигането на клапите нагоре го правят вероятно, за да не започне да духа студен въздух при пускане, а първо да завърти малко високо и после да го насочи надолу, но не отчитат факта, че при пълна тишина в стаята тези мотори се чуват.
Климатика съм му измислил място в една всекидневна, но това ще го мисля догодина и според финансите.
Този пост е редактиран от Delta1; 02-10-17 в 17:24.
Аз тук го намерих:https://www.olx.bg/ad/novo-smart-son...h-ID6IeYP.html
Купен е от официалната страница на sonoff в алиекспрес.
C тoзи ĸлимaтиĸ, в peжим oтoплeниe, xлaднa cтpyя нямa дa пoчyвcтвaш ниĸoгa. Kлaпитe ce чyвaт пpи движeниe, нo тoвa e cи имa пpичини - зaдвижвaт ce oт 4 мoтopa. He мoгa дa pазбepа oплaĸвaниятa ти oт ĸлaпитe, т.e. проблемите с настройка на позицията. Клапите трябва да стоят в позиция, която си задал, с изключение на задание "Auto".
П.П. Ако трябва да се разкости даден климатизатор и да му се извадят мръсните чревца на показ, повярвай ми, имам какво да кажа и за този - притежавам го от 4г. Няма да го направя, защото слабите страни на този модел, според мен, са малко и не се различават много от недостатъците на много други модели с претенции, произведени от други марки.
П.П.2 Бях се зарекъл да не коментирам директно този климатизатор, понеже виждам колеги, които са го виждали само на картинка, горещо да го препоръчват или твърдо да го оплюват. Ще се постарая този коментар да е изключение.
Винаги съм се чудел, защо невротици си купуват климатици и очакват пълна тишина от тях? Климатика има други предимства. Ако имаш проблем и не можеш да спиш, ще чуеш и водата в парното и пукането на конвектора...
p.s. ... Забравих да питам, как ли търпят жена си?
Този пост е редактиран от Mega; 02-10-17 в 22:18.
Ми невротиците не знаят, че са такива докато не си купят климатик. После вече е късно.
Както вече казаха аз от моя съм супер доволен.
Клапите при мен са вдигнати нагоре и при отопление и при охлаждане.
Зададени са му 22-23 градуса.Плазмата работи.
Настроен е на спане за максимална тишина и не се чува че работи.
Окото работи .Екстрата която ми харесва е да следи къде съм и да духа на другата страна.
При мен шум от клапите няма (може би защото стоят в Горна позиция)
НИКАКЪВ шум от фреон ....преливане ,кипене итн
Пласмасите са пропукват при първоначално вкл и стопляне .
Климатизира ли си стаята няма никакво пукане.
При мен е с Около 5 метра тръби. При теб с колко е ?
Най-добре е да го вкл и да не го спираш.!,!,,!,!!!!!
Нека си темперира и ще си работи около или под номинала и няма да имаш пукания.
Клапите са настроени на най-горно положение ,защото ми е над главата и не искам да духа в мен.
п.п.
извинявам се за постове с кофти правопис аутокоректа е
Така намекваха някои от пишещите тук. Ще си пускате психо тест на мераклийте за климатик. И всичко ще е жус.
Сега пък невротик ме изкарахте .
Тръбният път е 4.5м. Има и врътка с тръбата зад външното тяло, както е писано в ръководството.
Не знам защо решихте, че самите клапи правят проблем. Шумът е от моторите на клапите, а не от самите клапи(пластмасата). Някой азиатец е решил, че е много добре моторите да си се връткат при всеки цикъл на отопление. Да, когато клапите са вдигнати хоризонтално, само малката клапа прави някакво малко движение и е по-добре.
По въпроса с постоянно пуснатия климатик не съм съгласен. Всяко помещение има някакво отдаване на топлина към околната среда и когато климатика е пуснат постоянно, той постоянно топли околната среда, било то и минимално, но това си е загуба на пари за ток в крайна сметка. Аз имам различен подход, използвам толкова, колкото ми е необходимо. Отвън сградата има 5см стиропор, отвътре на тавана и бетонните носещи стени съм направил 5см каменна вата с гипскартон. На пода имам 2см черен корк(другият е много скъп) и ламиниран паркет отгоре. По този начин, понеже климатика съм го взел с безжичния модул на Mitsubishi, преди да се прибера го пускам и поради всичката изолация не му трябва много време (засега да охлажда, след някой месец и да отоплява) и минава да работи под номинала(специално на охлаждане работи на 100вата). Така работи най-икономично, защото всичко, което вкара климатика се използва. Не влизаш в прекалено горещо или прекалено студено помещение.
Благодаря на Delta1 за това, че ме просветли за тези Sonoff смарт суичове. Намерих ги по 9$ (Sonoff POW) и си поръчах 6
Като цяло изглежда добра идея, проблема е ако след да речем 2г китайците решат да спрат Cloud сървъра и тогава всичко приключва. И не само това ами трябва пак да се преправя инсталация. Но пък има шанс и да не го направят
Другото, което не ми харесва е, че релето прекъсва само фазата, без нулата. Това го прави неприложим за бойлер, а аз искам да мога да си пускам бойлера например. Не, че няма да стане, ще стане и ще работи, обаче не е безопасно. Например най-честата авария при електроразпределение е да избие едната намотка на трифазния трансформатор на сградата. Тогава нулата престава да е нула и ако не е прекъсната, бойлера се офазява ...
Ако решат да спират облака има алтернативни софтуери за тези устройства. Производителят е извел интерфейс за програмиране. Сменяш софтуера с някой друг, използваш някой друг облак в интернет или си правиш свой на някое Raspberry PI. Няма как да се знае, но поне засега не се очертава да спират нещо.
По въпроса с бойлера, аз чакам един контролер да дойде и ще го слагам точно на бойлера. Ако инсталацията е трипроводна не мисля, че е някакъв проблем на нулата да дойде фаза, защото бойлера е заземен, а и отделно от това е добре да има и дефектнотокова защита. Ако е двупроводна(бойлерът тогава ще е занулен) може да се използва допълнително реле, което да прекъсва и фазата и нулата, а контролерът ще пуска и спира релето. Има релета с управление на 220V.
Delta1 освен да ти изкажа съболезнования .. ако климатика на охлаждане те дразни ,на отопление под 5 градуса ще те побърка с шумни дефрости ,форсиране ,зверско пукане на пластмаси и шуртене на фреон .. ако е в спалня си купи тапи за уши .. то за това е и тази тема ,защо не я прочете преди да го вземеш ?