Страница 6 от 14 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 201
Like Tree160Одобрявам

Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FH25VE

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Отговор: Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FH25VE

@Delta1: Ако толкова намразиш климатика, Rafailiev ще ти го изкупи одма

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Sonoff POW му дават до 3500W или 16А така, че няма проблеми. Мери текуща консумация, както и за деня. Лошото е, че няма почасова консумация. Това е консумацията за септември при охлаждане и незначително отопление. Работи предимно вечер, оставям го по цяла нощ.

Вдигането на клапите нагоре го правят вероятно, за да не започне да духа студен въздух при пускане, а първо да завърти малко високо и после да го насочи надолу, но не отчитат факта, че при пълна тишина в стаята тези мотори се чуват.

Климатика съм му измислил място в една всекидневна, но това ще го мисля догодина и според финансите.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Delta1; 02-10-17 в 17:24.

4. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Delta1 Виж публикацията
    Sonoff POW му дават до 3500W или 16А така, че няма проблеми. Мери текуща консумация, както и за деня. Лошото е, че няма почасова консумация. Това е консумацията за септември при охлаждане и незначително отопление. Работи предимно вечер.
    Може ли линк откъде е купен?

5. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Ventsislav Negentsov Виж публикацията
    Може ли линк откъде е купен?
    Аз тук го намерих:https://www.olx.bg/ad/novo-smart-son...h-ID6IeYP.html

6. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Купен е от официалната страница на sonoff в алиекспрес.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Цитат Първоначално публикувано от Delta1 Виж публикацията

Вдигането на клапите нагоре го правят вероятно, за да не започне да духа студен въздух при пускане, а първо да завърти малко високо и после да го насочи надолу, но не отчитат факта, че при пълна тишина в стаята тези мотори се чуват.

C тoзи ĸлимaтиĸ, в peжим oтoплeниe, xлaднa cтpyя нямa дa пoчyвcтвaш ниĸoгa. Kлaпитe ce чyвaт пpи движeниe, нo тoвa e cи имa пpичини - зaдвижвaт ce oт 4 мoтopa. He мoгa дa pазбepа oплaĸвaниятa ти oт ĸлaпитe, т.e. проблемите с настройка на позицията. Клапите трябва да стоят в позиция, която си задал, с изключение на задание "Auto".

П.П. Ако трябва да се разкости даден климатизатор и да му се извадят мръсните чревца на показ, повярвай ми, имам какво да кажа и за този - притежавам го от 4г. Няма да го направя, защото слабите страни на този модел, според мен, са малко и не се различават много от недостатъците на много други модели с претенции, произведени от други марки.

П.П.2 Бях се зарекъл да не коментирам директно този климатизатор, понеже виждам колеги, които са го виждали само на картинка, горещо да го препоръчват или твърдо да го оплюват. Ще се постарая този коментар да е изключение.
    necata2, rosswen и Rafailiev харесват това.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Винаги съм се чудел, защо невротици си купуват климатици и очакват пълна тишина от тях? Климатика има други предимства. Ако имаш проблем и не можеш да спиш, ще чуеш и водата в парното и пукането на конвектора...

p.s. ... Забравих да питам, как ли търпят жена си?
    Този пост е редактиран от Mega; 02-10-17 в 22:18.
    VanDan, root666, bobovo и 11 други харесват това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Ми невротиците не знаят, че са такива докато не си купят климатик. После вече е късно.
    Gyokov и dramli харесват това.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Ми невротиците не знаят, че са такива докато не си купят климатик. После вече е късно.
    Ти за такъв ли се смяташ?

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    Mega одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    По принцип, отоплението с климатици е компромисно решение. Щом си го избрал, е трябвало предварително да се запознаеш с предимствата и недостатъците на този тип отопление.
    Ако искаш комфорт и да си решиш всички гореизброени проблеми - минаваш на газ, парно, конвектори и т.н. При тях няма нито веене, нито дефрости, шум на фреон, пукане...
    Ако си претенциозен, каквато и марка климатик да си купиш, винаги ще му намериш кусури. Ако си решил да го сменяш с друг, да знаеш, че панасониците веят хладно и изключват при -17, високият клас хитачита харчат ток и бръмчат като трактори, тошибите имат шумни моторчета и се успиват, дайкините пък са с много надути цени... май само китайските грии-та и осаките са без забележки.
    Както вече казаха аз от моя съм супер доволен.
    Клапите при мен са вдигнати нагоре и при отопление и при охлаждане.
    Зададени са му 22-23 градуса.Плазмата работи.
    Настроен е на спане за максимална тишина и не се чува че работи.
    Окото работи .Екстрата която ми харесва е да следи къде съм и да духа на другата страна.
    При мен шум от клапите няма (може би защото стоят в Горна позиция)
    НИКАКЪВ шум от фреон ....преливане ,кипене итн
    Пласмасите са пропукват при първоначално вкл и стопляне .
    Климатизира ли си стаята няма никакво пукане.
    При мен е с Около 5 метра тръби. При теб с колко е ?
    Най-добре е да го вкл и да не го спираш.!,!,,!,!!!!!
    Нека си темперира и ще си работи около или под номинала и няма да имаш пукания.
    Клапите са настроени на най-горно положение ,защото ми е над главата и не искам да духа в мен.
    п.п.
    извинявам се за постове с кофти правопис аутокоректа е
    Mega одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Така намекваха някои от пишещите тук. Ще си пускате психо тест на мераклийте за климатик. И всичко ще е жус.
    dramli одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Сега пък невротик ме изкарахте .

Тръбният път е 4.5м. Има и врътка с тръбата зад външното тяло, както е писано в ръководството.
    Не знам защо решихте, че самите клапи правят проблем. Шумът е от моторите на клапите, а не от самите клапи(пластмасата). Някой азиатец е решил, че е много добре моторите да си се връткат при всеки цикъл на отопление. Да, когато клапите са вдигнати хоризонтално, само малката клапа прави някакво малко движение и е по-добре.

По въпроса с постоянно пуснатия климатик не съм съгласен. Всяко помещение има някакво отдаване на топлина към околната среда и когато климатика е пуснат постоянно, той постоянно топли околната среда, било то и минимално, но това си е загуба на пари за ток в крайна сметка. Аз имам различен подход, използвам толкова, колкото ми е необходимо. Отвън сградата има 5см стиропор, отвътре на тавана и бетонните носещи стени съм направил 5см каменна вата с гипскартон. На пода имам 2см черен корк(другият е много скъп) и ламиниран паркет отгоре. По този начин, понеже климатика съм го взел с безжичния модул на Mitsubishi, преди да се прибера го пускам и поради всичката изолация не му трябва много време (засега да охлажда, след някой месец и да отоплява) и минава да работи под номинала(специално на охлаждане работи на 100вата). Така работи най-икономично, защото всичко, което вкара климатика се използва. Не влизаш в прекалено горещо или прекалено студено помещение.

16. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Благодаря на Delta1 за това, че ме просветли за тези Sonoff смарт суичове. Намерих ги по 9$ (Sonoff POW) и си поръчах 6
    Като цяло изглежда добра идея, проблема е ако след да речем 2г китайците решат да спрат Cloud сървъра и тогава всичко приключва. И не само това ами трябва пак да се преправя инсталация. Но пък има шанс и да не го направят
    Другото, което не ми харесва е, че релето прекъсва само фазата, без нулата. Това го прави неприложим за бойлер, а аз искам да мога да си пускам бойлера например. Не, че няма да стане, ще стане и ще работи, обаче не е безопасно. Например най-честата авария при електроразпределение е да избие едната намотка на трифазния трансформатор на сградата. Тогава нулата престава да е нула и ако не е прекъсната, бойлера се офазява ...

17. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Ако решат да спират облака има алтернативни софтуери за тези устройства. Производителят е извел интерфейс за програмиране. Сменяш софтуера с някой друг, използваш някой друг облак в интернет или си правиш свой на някое Raspberry PI. Няма как да се знае, но поне засега не се очертава да спират нещо.

По въпроса с бойлера, аз чакам един контролер да дойде и ще го слагам точно на бойлера. Ако инсталацията е трипроводна не мисля, че е някакъв проблем на нулата да дойде фаза, защото бойлера е заземен, а и отделно от това е добре да има и дефектнотокова защита. Ако е двупроводна(бойлерът тогава ще е занулен) може да се използва допълнително реле, което да прекъсва и фазата и нулата, а контролерът ще пуска и спира релето. Има релета с управление на 220V.
    Ventsislav Negentsov одобрява това.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Delta1 освен да ти изкажа съболезнования .. ако климатика на охлаждане те дразни ,на отопление под 5 градуса ще те побърка с шумни дефрости ,форсиране ,зверско пукане на пластмаси и шуртене на фреон .. ако е в спалня си купи тапи за уши .. то за това е и тази тема ,защо не я прочете преди да го вземеш ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 14 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FH25VE - 1-ва година впечатление и консумация
    От random във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 173
    Последно: 06-03-19, 20:43
  2. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  3. Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ Zubadan и MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VEHZ Zubadan
    От jorkata49 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 49
    Последно: 11-12-15, 23:40
  4. Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA или Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE
    От Yavor_Panteleev във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 10
    Последно: 07-02-15, 22:59
  5. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе