А де. Моя е зубадан, реших че за това развърта компресора на всяко тръгяане. Неговия е нормален FH. Твоя пък що качва на 600w и форсира турбината? Такова хвалене на MHI, а с тоя проблем се приравнява на осака.
А де. Моя е зубадан, реших че за това развърта компресора на всяко тръгяане. Неговия е нормален FH. Твоя пък що качва на 600w и форсира турбината? Такова хвалене на MHI, а с тоя проблем се приравнява на осака.
Форсирането не е като самолет, но се усеща. Лятото го пробвах само на вентилатор и втора степен на турбината и нямаше проблем със спането, а на първа още по-добре. Вчера го оставих за през нощта и го усещах няколко пъти като се включваше. Ще го види ме на студено как ще е.
FH на обдухване при off, как върти турбината - около първа степен или я намалява много под първа и не се чува изобщо?
Това не беше ли най-прехваления климатик за спалня в тоя форум? "Шумния" тошо от подписа нито клапи мести, нито се форсира при он-офф, но никой не го хвалеше за спалня. Поне при мен климатикът лятото на ауто-турбина държи по-високи обороти от зимата, нямам идея защо.
Хайде пак се започна с познатата песен, още някой да се включи в хора? Имам дежавю, лани беше Тошибата.
Вече се превземате с тези климатици... Няма перфектна машина, а тези които се доближават до това определение са безбожно скъпи, чак не си струват
Когато е избрана ръчно първа степен на турбината си я държи и при развъртането след off няма видимо увеличаване на оборотите. Но пак се развърта до 680W /надявях се да е до към 400W/ и като че ли повечко припуква отколкото ако е на авто вентилатора. Общо взето спада към тихите машини според мене. Тихо/шумно е малко субективна мярка и за един тишината е бучене за друг.
При тръгване турбината се форсира, защото е още топло. Като стане студено и ще спре да се форсира.
Климатика в заглавието на темата като модел е стар като света, да беше го описал някой като начин на работа. Има вносители/търговци/монтажници при желание не е трудно да се драснат няколко реда. Има доста марки/ модели климатици за които няма информация за начина им на работа - моля, заповядайте и ги опишете. Който иска да си избира климатик според начина на работа да чете, който иска по цена да гледа цената, който по цвят...
- - - - - - - - - -
...какви песни какви тошиби...аз ли съм виновен, че производителят ги е направил да работят така...
Аз моя го излекувах от on off като го държа на eco режим но трябва да се скрие дистанционното като го оставите на този режим защото при всяко докосване на бутон вдига градус и половина и чак след два часа се кротва и другият плюс е че като се отваря вратата и не се форсира веднага
Пс:след off компресора отвън се форсира до номинал но вътре турбината държи ниски обороти
Компресорът няма нищо общо. Работата му е да вдигне бързо налягането, след което да се кротне. Ако е зададена фиксирана скорост на турбината, то тя не бива да се превишава по никакъв повод. Без значение от режима на работа, марката и класа на машината.
Хубава машинка ,с консумация между 350 и 600 вата при +12°
Япончетата трябва да си запалят дипломите. При толкова "капацитети" във форума,защо не запретнат ръкави не направят една тиха,икономична, енергоефективна, евтина , с безупречен алгоритъм на работа,перфектен софтуер и механика,охлаждаща,че и топлеща клима ?Сори,ама не остана необругана клима във форума.
Стайна 25....25,5 при задание 24. Екстра, но почна да става топло и реших да пробвам режим ECO. Според сервизното при режим отопление машината трябва да намали с един градус регулираната температура при стартиране на операцията и с 2,5 градуса след два часа.
Много удобна функция, ако те няма в къщи за да не изстине стаята прекомерно може да се зададе 18градуса+ECO. От дистанционното по-ниска от 18 не може да се зададе, а и при мене подминава заданието с около 2 градуса и се надявам по този начин да се поддържа 18...19 градуса, когато няма нужда от по-висока. Въпроса е дали работи функцията ECO при работещ on/off климатик. Вчера нещо не се получи. Очаквах няколко часа да не включва, но си продължи on/off и след час и половина в стаята пак си беше около 25 градуса. Изключих ECO-то, намалих заданието на 21 и така на сутринта -в стаята 23 градуса и ватметъра твърди, че за 8часа има консумация 0,7kWh. Добре, нощните температури паднаха до 7-8 градуса, но в другата стая със същата дограма и изложение без отопление беше .....23 градуса, както и в коридора. За това лакомичка ми се видя.
Aleksandars , къде в горе описаното виждаш "...поголовно плюене...". Обясни как работи ECONOMY режима при MHI SRK25ZM-S работещ on/off. Може аз да не съм го пуснал както трябва.
Япончетата няма да си запалят дипломите, те за техният си пазар знаят как да го направят. Ама как да направят нещо за пазар, който не произвежда климатици и няма изисквания. И само цената гледа. / Изключвам разните евро директиви, които явно всеки китайски климатик може да ги покрие./ Не мисля, че се "... обругават климите..." във форума, коментира се кой модел как работи, какво може и какво не, какво да се очаква от даден климатик и т.н.
за потребителите, за тези които им монтират климатиците, и за тези които ги продават/произвеждат, че ако ги няма .......ще се коментират духалки и ватенки.