Чуваш ли го като включва и изключва?
Комфортно ли работи?
Чуваш ли го като включва и изключва?
Комфортно ли работи?
За чуване се чува и пропуква малко, но сигурно стената ми е крива. Много шавори на ватметъра, не мога да му хвана спатийте. Гледаш 307W на електромера, а яко жега хвърля, ама той току що слязъл от 620W.
Сигурно работи комфортно, но картинката загрубявя в графа консумация на ел. енергия.
Две еднакви стаи като изложение и квадратура. При тошибата е остъклен балкона / т.е. няма външни стени/ при MHI-то само на прозорците е външна стена, но троен стъклопакет и разликата е точно два пъти в консумацията.
- - - - - - - - - -
В панелка сме, ама с ТЕЦ, а от вчера и парно има в блока.
- - - - - - - - - -
Ако закрета на 350-400W без да включва изключва ще е много добре, но това непрекъснато сменяне на оборотите на турбината. В работата подов климатик на един метър от мене стои и никога не изключва. Лете зиме непрекъснато работи. Изключване само от копчето.
С 300 вата минимум няма как да работи другояче като е над нулата .. свиквай .. като стане под нулата ще разнообразява с дефрости и ще ти стане още по интересно
Добре де 10 часа да работи на 400W и да прави 4kWh. Ама половината време джаса на номинал 600w и цикли on/off.
А ако вдигне минимума на 500w като станат отрицателни външните....пак on/off.
Може да прозвучи смешно, но аз моя 35zmp-s го излекувах от това като изместих датчика за вътрешната температура в другия край на стаята и го поставих в един буркан (смях) в центъра му затворен без да докосва стените на буркана и така съм подсигурил зимата (смях).Може и пробвате пък дано се получи.
Този пост е редактиран от avenger; 20-10-16 в 21:13.
Хич не е смешно, а си е много разумно решение. Кабела си го удължил предполагам. С какъв кабел? Много тънките жици капацитет правят. Ако ти се пише може да разкажеш как работи с изнесен датчик.
- - - - - - - - - -
Направил си му хистерезис. Иначе 5мин off какво толкова стана за 5мин./за при мене говоря/
Още не мога да го изпробвам, защото тук не е станало студено-13-20 градуса),но ще пиша по към зима как е. Кабела е 10 метра с 16 (много тънък от lan на ps)ома съпротивление в едната посока и държи два градуса повече от заданието въпреки че е поставен високо до тавана и явно след всеки старт прави по два офф за час за да провери загубите (лично мои разсъждения) независимо, че има да догонва 2градуса например.
Този пост е редактиран от avenger; 20-10-16 в 21:14.
Ако с офф мери загубите, моя се е метнал на мене. Много често мери.
ZOMBI1983 ,пусни няколко снимки на буркана!
Като опция може да се сложи жично дистанционно. Не знам ще има ли възможност да се прави някаква настройка на хистерезиса и да държи по-точно температурата примерно, че малко скъпо излиза.
Явно наистина се самообучава. След като го зануля от контакта за половин час и днес сутринта гледам на авто вентилатор държи по-висока степен явно забелязва, че затоплянето става по-бавно и си пускапо висока скорост, за да обръща въздуха, което не ми допада много и се чудя дали да го извадя от буркана.
Този пост е редактиран от avenger; 30-10-16 в 09:51.