Страница 24 от 28 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 412
Like Tree164Одобрявам

Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S

Сухо дефростче. Външна -6...-7. Задание 22. Работи on/off като по-надолу от 400W не може да слезе. Някъде след -2градуса външна вдига минимума от 320 на 400... 420W. Дефроста обаче много бърз. 2,5мин. Цикалът беше обърнат със сигурност, защото на външното перката не се въртеше и лихаше топло. Нито капка не капна. Колко са често такива "проверки" не мога да кажа.
    Alexi одобрява това.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Защо си мислиш, че вдига минимума - може просто КОП-а да пада.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

При -1...-2 работи без да изключва и ватметъра показва 320W при задание 23 и стайна там някъде 22....22,5. Или поне няколко пъти при такива условия е работил 5...6 часа и повече без да изключва. Ако външната е +2....+4 и по-висока работи on/off като слиза до 300....320W и изключва. Ако външната стане по-ниска от -2...-3 пак започва on/off като вече не може да слезе до 300W консумация, а стига до 400 и изключва като така работи до към -7...-8. По-ниска външна не е падала при мене. Може би при -10...-12 да се кротне около 400...430W. Не знам, като станат такива температурите ще се разбере.&nbsp;<br>П.П.<br>Същото прави и Дайсейкая, работи цяла вечер без да изключва на 250W и някъде в малките часове почва on/off като когато е в on ватметъра показва 380W. Някой ще каже ми тя стаята се е темперирала и за това почва on/off, но сутринта като се покажат първите лъчи на слънцето и почва да работи без да изключва на 260W. Защото балкона на който са външните тела е вътрешен и на завет и околната се качва с няколко градуса.&nbsp;<br>MHI- то пък почва да слиза до 320W.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Зимата най-ниската температура е сутрин между 7'00 часа и 9'00 часа, ако е облачно.Ако е слънчево е до 8.20-8'30 часа когато се показва слънцето.Това за месеца/ите когато денят е най-малък.

Това съм го установил по термометъра който имам с външно тяло.Преди да го имам виснаги съм си мислел, че най-студено е между 2'00 до 4'30 сутринта, но се каза друго ...
    Горното разбира е в сила когато метерологичните условия не се променят през денонощието.

Когато се променят вече зависи кога(в колко часа) какво "нахлува"(нали все разни студени фронтове "нахлуват" зимата...) .

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S

Това с покачване на минимумите е доста дразнещо според мен. При Panasonic YE12QKE е обратното пък над 4 градуса минимума му е 420 вата и изключва, под 4 градуса си работи много часове на 195- 215 вата и температурата в стаята става по приятна и равномерна а и е доста по икономичен. Другия ми климатик Hitachi 25wx8 и той не си променя минимума дори на -15 който е някъде 320 вата

7. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Да, но му пада КОП-а. Докато на +7 при консумирани 300 вата, климата отдава 1.2кв мощност, при -15 стойността на отдадената мощност ще е 600вата (за същата консумация) - върви се топли обаче с нея.

пп. За мен по такъв начин следва да се оразмери една машина, та дори и при -15° консумацията да не подминава тази на номинала.
    Този пост е редактиран от KI_YOOU; 04-12-16 в 13:36.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Да, но му пада КОП-а. Докато на +7 при консумирани 300 вата, климата отдава 1.2кв мощност, при -15 стойността на отдадената мощност ще е 600вата (за същата консумация) - върви се топли обаче с нея.

пп. За мен по такъв начин следва да се оразмери една машина, та дори и при -15° консумацията да не подминава тази на номинала.
    При +7 и работа на минимум на максимален вентилатор може и да е КОП-а 4, аз го ползвам на 2-ра степен и едва ли е повече от 3. Няма как да се измери коректно защото като излезе от off работи много време на близко до номинала и само няколко минути на 300W. Поне 30мин. и повече трябва да работи установено на някаква консумация за да измериш входяща и изходяща температура коректно.
    Интересно ми е дали тази промяна на минимума е плавна или на степени като при дайсейкая.

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Извън темата - нещо не мога да схвана... Вие машините сте ги взели да Ви охлаждат и топлят или да изтрещявате като ги следите постоянно колко консумират, кога спират, кога дефростват и т.н. Не че нещо, но в такива случай има една приказка - пиете ли си хапчетата редовно?!
    С последното не искам да засягам никого лично. Но за мен това не е нормално....
    avenger, ivan74, SPSt и 2 други харесват това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S

За мен това не е добра работа на инверторен климатик, среден клас на доста добър производител на техника. Да работи около номинал без да има необходимост да включва и изключва постоянно без да задържа поне на 300 вата без да изключва, все пак е 9-ка и се предполага, че няма да е в голяма стая. Имам наблюдение при тъщата на един Samsung 09JSNF много евтин климатик, но си работи много добре без да се форсира и работи с часове на 260 вата, дефроста му е добър и т.н
    JOKVN и Jack Krauser харесват това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Re: Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    Това с покачване на минимумите е доста дразнещо според мен. При Panasonic YE12QKE е обратното пък над 4 градуса минимума му е 420 вата и изключва, под 4 градуса си работи много часове на 195- 215 вата и температурата в стаята става по приятна и равномерна а и е доста по икономичен. Другия ми климатик Hitachi 25wx8 и той не си променя минимума дори на -15 който е някъде 320 вата
    Дразнещото идва и зависи как климатика излиза от off. Ако е незабележимо и не го усещаш на мене ми е все тая.
    Като ефектевност непрекъснатата работа е по-добре от честото вкл./изкл. Особено при дълго трасе и ако машината се развърта само до и около минимума при излизане от off може да минат 10мин. докато духне вътрешното. Мои наблюдения, при моите условия.
    В случая при MHI-то е 2м. тръбният път и от тръгването на компресора до духването на топло от вътрешното са 1-2мин.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Защо си мислете, че ако за Вас е дразнещо, значи е неправилно?!

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    SPSt одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията

Не е ли прекалено това презапасяване?
    Моята 12-ка в 24 квадрата при над 10 градуса външна температура работи он-оф и трябва вратите да са постоянно отворени за да не изключва. При -10 ми трябват около 3,2 киловата, а при -15 ~ 3.5 киловата да се стоплят тези 24 квадрата. При коп 2,5 това значи да сложа климатик с номинал поне 1,4 киловата, което е 18-ка(18 000 btu).
    Тая осемнайска, освен в големите студове, през останалото време непрекъснато ще ми работи като конвеционалка старт-стоп.

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Извън темата - нещо не мога да схвана... Вие машините сте ги взели да Ви охлаждат и топлят или да изтрещявате като ги следите постоянно колко консумират, кога спират, кога дефростват и т.н. Не че нещо, но в такива случай има една приказка - пиете ли си хапчетата редовно?!
    С последното не искам да засягам никого лично. Но за мен това не е нормално....
    А де. Какво ги прихвана някои хора, с йонизатора ли прекалиха, хапчета ли смениха.
    То и в киселото мляко някои като не слагат мляко за едни е дразнещо, за други неправилно, а за трети си е нормално....

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Не бъркай нещата...

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

18. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Не е ли прекалено това презапасяване?
    ...Тая осемнайска, освен в големите студове, през останалото време непрекъснато ще ми работи като конвеционалка старт-стоп.
    А защо не, стига бюджета да го позволявя, класна 12ка с нисък минимум - която може и знае 2 и 200? То и затова, хората си търсят к2у.
    bobovo, Aleksandars, SPSt и 1 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 28 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MHI серия SRK_ZGX - начин на работа
    От deian във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 17-11-17, 15:45
  2. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  3. Има ли начин да се влиза
    От zaks във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 13-12-11, 03:39
  4. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43
  5. Има ли начин?
    От Hola във форум Телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 20-11-05, 06:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе