Най-после още един климатик с по-съвършен дефрост! milanov, а дали тази липса на дефрости не е заради silen режима?
Успяваш ли да се стоплиш на този режим, спъва ли се много мощноста с него?
Най-после още един климатик с по-съвършен дефрост! milanov, а дали тази липса на дефрости не е заради silen режима?
Успяваш ли да се стоплиш на този режим, спъва ли се много мощноста с него?
Фолиото сигурно пази тампоните от слънцето на терасата. Така де, как се дават 6 лв. на всеки 5-10 години за комплект нови тампони.
Фолиото по тампоните е мое дело. Дали има смисъл, дали няма не знам. Алуминиево да пази от слънце. Както се казва има гума и гума. Едната във витрина се разгражда, друга 10г. на слънце нищо и няма.
Едно момче от форума ми каза за silent режима. По мои наблюдения компресора се развърта до 500....520W. За сега даже на минимума от 320W успява да държи 22,5...23 градуса. Като паднат през нощта до -9 за София ще се разбере.
Рано е да кажа нещо повече за дефроста. Сега като се прибрах пак размрази, но беше започнал процеса и не мога да кажа имало ли е и колко скреж по питата. За сравнение Дайсейкай-6 е с чиста пита, няма скреж няма нищо въпреки, че работят при горе долу подобни условия. Но все пак е друг клас климатик.
- - - - - - - - - -
SPSt, не е въпроса за 6-те лв.
Миланов, не е добре да ползваш различни машини. Винаги ще правиш сравнение и винаги едната ще е по-хубава от другата. Пускай хевито в продавалника и поръчвай следващия DAISEIKAI.
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
При прекъсване на електрозахранването, функцията на седмичния таймер не се възстановява. При високия клас на Тошиба, такъв проблем няма. Отбелязвам за протокола!
При Дайсейкай-8 при спиране на тока седмичният таймер се отменя / деактивира /, но като натиснеш weekly бутона се активира. Докато при MHI ZM-S при спиране на тока седмичният таймер се деактивира и изтрива от паметта на вътрешното тяло и трябва да се въвъде отново с бутона "p" програм. С weekly бутона можеш да го активираш и деактивираш ако не е спирал тока. Така ли е?
- - - - - - - - - -
Но MHI ZM-S помни клапите /хоризонтална и вертикална / при спиране на тока. Ако са зададени някои от фиксираните положения по картинките. Ако са в юзер /между две фиксирани/ произволно положение май не ги помни.
Предполагам са с прекъснат болт. Не съм ги избирал, не съм ги и искал. Така го монтираха. Сега дали има нужда от тампони или няма не мога да кажа защото не съм виждал как работи без тампоните. На пипане се усеща някаква минимална вибрация.
Стр.39, горе в дясно. Явно се отнася само за on-таймера.
Щом седмичният таймер не се влияе от спирането на тока е много добре. Така трябва да бъде. Защо при ZM-S не се помни.....
Да компрометираш работата на седмичния наймер затова, че машината не е висок клас, намирам за гроен жълт подход. Или нещо се прави както трябва, или не се прави изобщо.
Я пак, че нещо не разбрах. КАКВО СЪМ КОМПРОМЕТИРАЛ? Където ми цитираш частично поста, моят завършва с "Така ли е?" Т.е. изразява се предположение ,а не твърдение. И въпроса беше към тебе, защото имаш и 8-ца и ZM-S. В ръководството не е написано в прав текст какво става при спиране на тока. Ясно ли е или пак ми е слжожна писаницата...
- - - - - - - - - -
И последно на MHI ZM-S какво се случва със седмичният таймер при спиране на тока, dodo_pv?
Чети, бре, Миланов! Стига пиши! Коментирам производителя на модела от темата! Ти ли си този?!
ИЗВИНЯВАЙ,
мислех, че към мене е насочен защото аз сравнително коментирах и изразих предположение.
Още веднъж ИЗВИНЯВАЙ.