Страница 8 от 28 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 412
Like Tree164Одобрявам

Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S

Ами точно защото е пуснат от три месеца.

Ледът не е "в перката" а е под нея и й пречи да се върти.

През деня температурата се е повишила над нула градуса, ледът се е разтопил и когато сте се върнали и сте го рестартирали всичко е било О.К.

Решете проблемът докато е време, защото в противен случай може да аварира.

Третият вариант е да преместите външното тяло под навес или под козирката в терасата ако ви е открита.

Погледнете отдолу, ако не са махнати "пишльоците" ги махнете защото пречат зимата да се отича водата и правят лед.
    Anhhelito одобрява това.

2.  

3. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Няма да е в това проблема,във Варна положителна температура не е имало от дни,да не говорим че в този сух студ лед трудно ще натрупа.По скоро нещо се е бъгнал.
    AC_From_Hell одобрява това.

4. Novice
    Тук е от
    Apr 2013

Въпрос към притежаващите модела.
    В режим на отопление, зададените градуси на климатика отговарят ли на постигнатата температура в стаята?
    Mitsubishi SRK/SRC 25 ZM-S е инсталиран в 13 кв. м кухненски бокс + трапезария при мен, с една външна стена (вратопрозорец + прозорец), но към остъклена с ПВЦ дограма тераса. Днес температурите във Варна са в диапазона -10/-5 градуса, вали сняг. В стаята температурата е под 20 градуса, вентилаторите са на auto, пробвах с 22-3, 25-6, дори 30 градуса (наясно съм, че няма как да стане при минусови температури навън). По време на дефрост в стаята става осезаемо хладно.
    За първи сезон сме заедно и се чудя дали са нормални тези температури.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2013

Задай му 23 градуса и вентилатор на 2 степен (medium) и клапите леко надолу.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    София

При мен е в стая 20кв. Зададени 20гр. и турбина на 3 степен от 4, в стаята 20гр. Размразява на около 3-5 часа при -10гр. Работи он/офф на около 420 - 600W . Добре се държи. Около 0гр. и чиста пита размразява много рядко, 1-2 пъти на денонощие. При +8 гр. размразява повече от колкото при 0гр.

..................

Бих искал да помоля някой да сподели от къде може да се закупи що годе точен термометър.
    Благодаря предварително.
    Този пост е редактиран от nikolas; 04-01-16 в 10:30.

7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2015

При мен работи нормално в 14кв. при зададени 23-24 градуса си ги поддържа. Всичко на Ауто съм оставил. Според мен климатика е корав и може да топли и по-големи помещения без проблем. Щом не може да достигне темп. може да има някакъв проблем. По принцип струята въздух, която излиза от климатика почти винаги е много гореща.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    София

Е хора разколебах се от zmx-s серията и взех въпросния модел. Не ме разочаровайте!
    Този пост е редактиран от avenger; 06-01-16 в 21:29.

10. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Още се мъча да вдяна какво точно си искал да напишеш.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    София

Исках да кажа че днес закупих въпросния модел климатик и се отказах от по високия клас бях писал преди няколко дни в друга тема

12. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Варна

justify отдолу не са му слагали нищо (пишльоци), капе си директно в градинката.
    Наистина във Варна, е сух студа, както спомена JOKVN и не е валяло дъжд до днес
    Сега ще го видя след дъжда дали ще хване лед и ще пиша.
    Навеси и прибиране в терасата на това голямо тяло е невъзможно на този етап.
    Благодаря за насоката, ще го следя

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Козирка може отгоре и отстрани където се виждат ламелите на топлообменника, тоест на срещуположната страна на фреоновите тръби които са свързани с външното тяло.
    Скреж винаги има, независимо дали студа е сух или не.Просто е по-малко, като може дори на се забелязва но има.При мен без да има видимо скреж дайкина си пуска по една чаша вода при размразяване.

А при положителни температури няма смисъл да се следи или да се гледа дали трупа лед.Не трупа.

Следи се при температури от 0 градуса и под нула градуса.Такива като отминалите дни от 31 декември до 5 януари 2016г..Обикновенно натрупва лед когато денонощно температурите са под нулата или поне по 12 часа на ден са под нулата, а останалите часове около нула градуса.но не повече от +2 градуса.
    Този пост е редактиран от justify; 13-01-17 в 17:24.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

При сух студ при минусови температури с дни по моите климатици липсва скреж ...

16. Novice
    Тук е от
    Apr 2013

Благодаря за отговорите на всички.

При мен проблемът се задълбочи, също взе да се заскрежава и замръзва външното тяло.

Оказа се, че монтажът не е направен както трябва и е изтичал фреон. Отстраниха проблема, напълниха и сега е ОК, достига си температурата нормално.
    Още един въпрос имам - за разлика от друг, по-стар инвертор, който имам, Мицубишито не спира да върти вентилатора и да духа, дори при достигната температура. Казаха ми, че при достигната температура обаче, той само 'върти въздуха вътрешно'. Вярно ли е това?
    Този пост е редактиран от avenger; 07-01-16 в 10:42.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от garrett Виж публикацията
    Още един въпрос имам - за разлика от друг, по-стар инвертор, който имам, Мицубишито не спира да върти вентилатора и да духа, дори при достигната температура. Казаха ми, че при достигната температура обаче, той само 'върти въздуха вътрешно'. Вярно ли е това?
    Така е, когато достигне заданието вдига клапите ако са надолу и леко обдухва по тавана.

18. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Козирка може отгоре и отстрани където се виждат ламелите на топлообменника, тоест на срещуположната страна на фреоновите труби които са свързани с външното тяло.
    Скреж винаги има, независимо дали студа е сух или не.Просто е по-малко, като може дори на се забелязва но има.При мен без да има видимо скреж дайкина си пуска по една чаша вода при размразяване.

А при положителни температури няма смисъл да се следи или да се гледа дали трупа лед.Не трупа.

Следи се при температури от 0 градуса и под нула градуса.Такива като отминалите дни от 31 декември до 5 януари 2016г..Обикновенно натрупва лед когато денонощно температурите са под нулата или поне по 12 часа на ден са под нулата, а останалите часове около нула градуса.но не повече от +2 градуса.
    Усещам, че ще имам грижи този уикенд. Както го дават да вали дъжд и после толкова харесвания от мен сняг, усещам, че ще имам грижи.
    И като се замисля, все повече се убеждавам в твоите думи за леда, да бяха му направили повече дупки отдолу да го.
    Интересно, че външното на Дайкина е непосредствено до този на MHI-то, а с него вече 3 зими никакви грижи.
    На една стена са, дори MHI-то е нещо като в ниша, лепнал съм го на стената на терасата, която е по-навътре от основната фасада на сградата.
    Какво може да представлява тази странична козирка ?
    Този пост е редактиран от Damian Ivanov; 14-01-16 в 20:04.
    emil vasilev одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 28 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MHI серия SRK_ZGX - начин на работа
    От deian във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 17-11-17, 15:45
  2. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  3. Има ли начин да се влиза
    От zaks във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 13-12-11, 03:39
  4. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43
  5. Има ли начин?
    От Hola във форум Телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 20-11-05, 06:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе