Темата е за друго....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Темата е за друго....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Колега, и трите модела са стабилни - всеки от тях има и силни и слаби страни. Вярно е , че ценовият клас не е малък , но все пак идеален климатик няма - т.е. преценяш си приоритетите и избираш според тях. Със сигурност обаче и трите модела според мен са по-добри от Хитачи RPC. И да - мицубишитата не духат студено при отопление.
Здравейте колеги,
Става дума за Mitsubishi 25ZS-S, по шумен е при работа от колкото предишния ми който беше същия.
Възможно ли е да е по-шумен, защото тръбният път от вън опира в олука това ми е въпроса?
Оффтопик няколко снимки от климатици на 3г. Работеха около година и малко на кораб в средата на персийския залив. Очевадно условията нямат нищо общо със тези във БГ. Но пък и самo името им е heavy...
Този пост е редактиран от kingarthas; 10-08-18 в 11:59.
Преместете питането си в темата за целта, която е: https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...BA-2018-a.html
Попълнете табличката и би трябвало да получите адекватен отговор.
Това Хеви е станало на лисица. [emoji16] Не е виновна машината, условията са доста "солени".Според мен, за 35м2, 35-ца ще малее, по-скоро 50-ката ще е по-подходяща. Имам много приятни впечатления от работата на 50ZS-S, също в 35м2. Тук зимите са студени и влажни, което си е изпитание за климите. Не че е мястото тук да Ви отговарям, питали сте и в правилната тема. Мисля, че трябва малко по-подробна информация от тази, която сте предоставил.
на 20 места съм виждал такива модели и всички тракат
Здравейте,
преди около 2 седмици от Вимакс Варна ми монтираха две машини src 35 zs-s.
Едната в хола, другата в кухнята.
Тръбният път в кухнята е малко по дълъг ( около 2.50-3.00 метра ), понеже тръбите се спускат по стената отдясно на машината, а гайките са отляво.
Докато при машината в хола се спускат отляво тръбите и директно са завити за машината ( около 2.00-2.50 метра ).
Тази в кухнята работи относително тихо, понякога се чува леко външното тяло, но не е дразнещо.
Но при другата, в хола, има едно доста осезаемо и неприятно бучене ( звук и вибрация ).
Дразни много, а най-лошото е че се чува ( и усеща вибрацията ) дори в спалнята, която е през една стая.
Хол, детска и чак след това е спалнята, но не мога да оставя климатика в хола да работи през нощта заради това бучене.
Звънях на вносителя condex и разговарях с шефа на сервиза, поне така ми беше казано.
На въпроса ми дали има специфики при монтажа, мин./макс. тръбен път и т.н., човека каза, че няма нищо такова...
От Вимакс дойдоха, и едва ли не се опитват да ме убедят, че е нормално за тази машина.
Предлагат да се монтира на стената на детската, защото според тях шумът и вибрациите идват от монтажа върху тънкия панел на усвоената тераса.
Притеснявам се, да не се чува още повече в спалнята и детската. Жилището е панелка.
Може ли да се направи/пробва нещо друго преди да се мести климатика?
Ако все пак се мести, какви мерки да взема за максимално обезшумяване?
Ако разбира се, не оплескат отново монтажа...
П.П. Моля за помощ.
Не ми набивайте канчето прекалено много за избора на фирма.
Четох доста преди покупката, но все пак изтеглих късата клечка.
Този пост е редактиран от todo1; 27-11-18 в 11:49.
Щом си чел много то не си изтеглил късата клечка, а съзнателно си се хвърлил в дълбокото. Има доста писано за тази фирма също. Специфики има при монтаж, но не всеки знае/се интересува, както се вижда ....
Ако всичко друго по монтажа е ок, може да пробваш монтаж на тампони с прекъсната връзка на външното тяло ....
Но ZS-S да буботи аз лично не съм чувал. Имам почти преки наблюдения на 25ца и 35ца.
Има тампони под тялото, на тях ляга и след това на стойките .
Ако за тези тампони става въпрос...
Не знам дали за тези става въпрос, като не се виждат. Кристалната ми топка не работиИма няколко вида тампони. Тези кои са?
Може и да е с прекъсната връзка знам ли ... по снимка ....
Аз такива съм си поръчвал по препоръка на човек от форума, но е добре фирмата да си огледа защо работи по този начин климатика. Не е редно да са му нужни тампони изобщо според мен.
Монтирахме климатика на стената на детската и всичко заспа.
Наистина шумът и вибрациите са били от тънкия панел на усвоената тераса.
Вече не се чува нищичко.
От Вимакс си свършиха работата!
Бяха прави за причината и произхода на шума и вибрациите.
Благодаря на всички за помощта!