помага - духовно се чувстваш по добре и не усещаш миризмата
помага - духовно се чувстваш по добре и не усещаш миризмата
Моята машина е 20 зс-с, но имам теория относно миризмата.При мен все още няма такава, но да споделя теорията
Когато пусна машината да охлажда през първите няколко минути има конденз.Но почне ли да работи он офф, конденз няма!
Според мен това се получава, защото стаята е темперирана, и климатика не се форсира, и така питата не изтива толкова, че по-топлият вуздух да кондензира върху нея.В същото време въздуха вече е и по сух(да, знам, че с понижаването на температурата, влажността се покачва), и за да кондензира, температурата на питата трябва да е по- ниска, но тя вече няма да става по ниска, защото е темперирано помещението и климатика работи на минимум.
Другото нещо е, че като мине в офф, турбината продължава да върти, и по този начин и издухва и малкото конденз по нея.
Сиреч, при работа в он офф, конденза се е изпарил още преди да почне самопочистването.И за това на Росен машината още не се е вмирисала.
Този пост е редактиран от raptor1987; 22-07-19 в 19:17.
"с понижаването на температурата, влажността се покачва" -
май наопаки беше - студеният въздух е по-сух от топлия
И да и не.Студения въздух не може да задържа голямо количество водна пара, за това може би го наричат по-сух.Мъглите се образуват предимно зимата, или лятото рано сутрин, когато въздуха е студен.През деня е бил по-топъл и се е наситил в водни пари, но когато се охлади не може да ги задържи, кондензира, и се образуват мъгли.
Ами няма не, а само ДА! Повторил си го даже и си го обяснил.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Здравейте, предстои ми монтаж на два климатика от серията ZS-W, и искам да питам дали 7 метра тръбен път с 5 метра денивелация е проблем? Извинявам се, ако въпроса ми не е в правилната тема.
Никакъв проблем.
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post928827
mimojef, благодаря за отговора! Днес ми монтираха 20 zs-w и 35zs-w. Първите впечатления ми са изключително тиха работа на вътрешното и външното тяло. 20-ката с 7м тръбен път, а 35-цата с 7.5метра и двата имат по 5 метра денивелация, но монтажниците казаха, че много ще се тормозят климатиците заради дългия тръбен път. Моля запознатите за мнение дали е така?
The inquirer благодаря за отговора. Просто ме вкараха във филма тия монтажници с приказките си, че компресора нямало да изкара много, ефективността на климатиците падала и т.н. Направо ми развалиха кефа от покупката!
В сервизното се крият отговорите и на 2-та Ви въпроса:
До 10м. денивелация между вътрешно и външно тяло, не е проблем, според производителя.
Също така, мощността на машината не се понижава, до 15-тия метър тръбен път. Освен по-тиха работа и избягване на евентуален шум от фреон, друго не може да очаквате във Вашия случай. Наслаждавайте се на комфорта от машините и да си ги ползвате със здраве!
Благодаря Ви, колеги за информацията. Значи ще се радвам на машините и при първа възможност ще споделя впечатления, тъй като ще се ползват главно в режим на отопление.
И мен така се помъчиха да ме кръщават като видяха къде искам да ми е външното. Не им се бачка. Пипкаво е с по-дълги тръби а след мен чакали още две баби. Апък в блоковете от 2 до 4 не можело да се пробива.