Ще топли това, за което е предназначен. Няма да стопли онова, за което не е.
Дава средно около 230-240 вата при 7 и темперирана стая около 23-24 квадрата с изолация, което го казвам съвсем грубо от някакви случайни погледи към ватметъра.
Здравейте, имам питане относно 35 zs-w. Въпросния климатик всеки ден прави дефрост при положителни температури (около 10 гр.), зададената му температура е 23 гр., лед или скреж по външното НЯМА. С две думи казано машината си работи добре, топли и разхода е добър. Въпроса ми е, трябва ли да викам техниците или климатика си е добре?
Ти изтрепа рибата. Ползвателите и я хвалят, като машина дето -10 зарита със скреж не прави дефрости. Сигурен ли си, че е дефрост?
Това е неадекватно поведение. Викай техници да го оправят.
Може термисторите да са се скапали или платката не може да отчете коректно показанията. Щом още при +10 почва с ненужни дефрости, представи си на -10 какво ще е...
- - - - - - - - - -
Това също не никак добре за ефективна работа.
Хвалят ZS-S на R410, а това е ZS-W на R32. ZS-W до колкото знам не е презимувал модел и не знам колко хора знаят как се държи на -10. Да сигурен съм, че е дефрост и то 3-4 минутен. Jack точно това ме притеснява на минусовите температури как ще е.
Няма нужда да е презимувал. И на двата модела дефрост алгоритъмът е един и същ и според него не би трябвало да прави дефрости без нужда. Щом размразява в топлото, значи нещо не е както трябва. След като казваш, че не виждаш да прави скреж и лед, проблемът вероятно не е в хладилната част, а в електрическата...
А изтича ли някаква вода при дефростите?
Rosswen, още когато ми го писа, го прочетох, едно е да го направи няколко пъти за примерно 2 години, а при мен прави по един дефрост всеки ден.
Каквото и да изтича, явно е някакъв бъг. Няма как да е при нужда. Писах, че при моя ZMX се е случвало на +6. Сигурно и той е от "ошашавилите" се, но като застудее и го няма това явление. Нищо чудно да е някой датчик, но интересно защо пък под 1-2 градуса вече не се бъгва и не се проявява. При ZSX никога не ми се е случвало, освен под 0-та на 10 он/офф цикъла.
П.п. Това, че аз не съм го хващал, не значи, че не го е правил повече пъти или не би го правил, ако работи целодневно, като при теб. Аз през деня не го държа включен, при такива температури, да не кажа че и рядко работи по цяла нощ, в подобни условия. При мен не е свързано с натовареността на машината. Тя винаги работи близо до минимум, дори и в студовете.
Това не пречи да се обърнеш към сервиза.
Този пост е редактиран от rosswen; 07-11-19 в 21:01.
Zarki4a, какъв обем се опитвате да отоплявате с тази машина?
Вода не изтича. Ross, машината ми харесва и ако знам, че при студено време няма да ми прави номера, изобщо няма да я пипам. Дали да пробвам да рестартирам климатика?
- - - - - - - - - -
Kasap, в 20 кв.м. дневна е, със изолация на външни стени и таван.
Jack, не изтича, капе по малко, както когато си работи нормално климатика.
Явно се среща при някои бройки. Аз не се притесних особено, а изчаках да застудее. Защото това явление се среща още от някои бройки от много по-старите модели ZGX. Прави го само при он/офф цикли, нали така? Ако работи непрекъснато-нищо не се случва. При ZGX също имаше само един потребител с подобен казус. На другите, въпреки че са работили он/офф - не е имало подобно нещо. Както е и при ZMX. Там е още по-голяма рядкост, но ето че аз уцелих такава бройка. Както казах, при другата ми машина е точно както е описано в сервизното, няма подобни аномалии. Ако беше при всички-ок, но честно казано не знам каква е причината да се случва. Може да е грешна информация от някой датчик... интересното е, че го прави само на он/офф цикли и като застудее под +2гр. изчезва.