Ross, само при on-off цикли го прави. Имам и 20 zs-w, който досега не е правил дефрост, затова се зачудих за 35-та, но пък освен дефроста, машината си работи чудесно.
Ross, само при on-off цикли го прави. Имам и 20 zs-w, който досега не е правил дефрост, затова се зачудих за 35-та, но пък освен дефроста, машината си работи чудесно.
Ross, благодаря за помоща. Смятам да изчакам да застудее и да видя какво ще стане. Ще пробвам и един рестарт за всеки случай. Още веднъж благодаря на всички, които се включиха в дискусията.
Няма защо. Все си мисля, че като захладнее, примерно външните да се задържат 5-10гр. целодневно, дори не би трябвало да ти влиза в офф, което ще избегне този дефрост. На какво задание го държиш и на коя степен на турбината? Реално машината има условие за влизане в дефрост на 10 он/офф цикъла, но то може да се случи, само ако температурата на външния топлообменник е под -5гр.
Миналата седмица тук (Смолян) температурите се задържаха за 2 дни около 5-6 гр. и машините работиха без on-off, на около 200-250w. Държа го на 22-23гр и 3-та степен на вента, реално държи градус над зададеното.
Ами то реално, като не е он-оф и на 3-та степен се държи като на ауто, намаля си вента и си го увеличава (до 3-та) спрямо нуждите на помещението. Само като отворя към коридора, спира да намаля сам вента.
Как така на трета степен ще се държи, като на ауто? Като му се зададе трета, значи трябва да е трета.
Ами имах предвид, че намаля на някакви междинни степени.
Момчета седнете дегустирайте ракията/виното до края на ноември и началото на декември когато ще има застудяване, тогава ще разберете истината.
Времето е ненормално топло за тази част от годината и постоянно го повтарят по телевизиите.
Стига сте се шашкали, а покрай себе си и новите четящи форума.
Този пост е редактиран от justify; 07-11-19 в 23:28.
Колеги , днес моята машина най-накрая заработи ,като истински инвертор! Лечението + 25 С от ДУ, турбина - 3 степен ,от един час работи без да влезе в OFF. Нямам ватметър , за консумация не мога да пиша.Струята в никакъв случай не е по-топла от тази ,когато е на 22-23 с , но едва сега усетих истински комфорт.3-тата степен на турбината изобщо не е шумна( поне за мен) , просто някак си се кротна и не изключва. В монента в Бургас е +2 С , влажност не знам , помещение - хол 22 кв м.
Минумума си е същия. Писано е за третата степен , а заданието на което ще спре да работи он/офф зависи от помещението колега.
При мен в момента е 19° на слънце и работи на задание 25 , 3та степен със 200w.
Като разберете къде е мекото на баницата хич няма да искате да ви работи като конвенционалка.
Този пост е редактиран от Mig82; 21-01-20 в 15:27.
300W държи при около 0°...-1° без да изключва, след малко рипва на 430W и подкарва 3/15-20. Гледам навън -2° станало.
- - - - - - - - - -
Mig, преди да модна дайсейкая, бил работел в кен*ф за това подкарвал on/off. Сега пак си е в същият кен*ф, но не изключва.
Рязката промяна на външните от +5° на-5° го караше цяла нощна вкл/изкл. При облачно няколко дни и външна -2°...-5° пак стига до 380W, но стига поради топлозагуби и пак работи без да изключва....