Страница 66 от 90 ПърваПърва ... 1656646566676876 ... ПоследноПоследно
Резултати от 976 до 990 от общо 1349
Like Tree760Одобрявам

Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Отговор: Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение

Тръбата от конденза на вътрешното е вързана към конденза на външното и може от там да пренася.
    Пробвай да разкачиш външната тръба.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Поморие

Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Тръбата от конденза на вътрешното е вързана към конденза на външното и може от там да пренася.
    Пробвай да разкачиш външната тръба.
    Не ми се вярва да има връзка с външни влияния, но ми е най-лесно да го пробвам.

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Майчице, какъв монтаж! За чудо и приказ!
    Все пак имаше стар климатик и нямаше как да се изкарат тръбите без да се поразкърти малко отвън /и пак си беше зор/ ! Едната скоба дето стои самотна и тя е от преди, стойките също не са сменяни и са си старите, така че за мен монтажа си е нормален /като изключим свинската опашка и изолирбанда/ , нямаше как да имат баш същия цвят шпакловка за да не личи замазването, но това аз ще го оправя по нататък, както и снадката на гофретата, и "крепежа" към стената на същата

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Не обичам да пиша празни коментари. Предходният също не беше съвсем такъв. Самият монтаж изглежда нескопосан, което от своя страна хич не е изключено, че може да доведе до нехарактерна работа на климатика и шумове. Ако проблемът е във втулката, обикновено е съпроводено с цъкане, потракване и т.н. Виенето често се свързва с лагер на мотора на турбината. Но само по приказки трудно ще се установи. Може да е съвсем нормален звук, който за Вас е нехарактерен, но всъщност да няма нищо нередно.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Естетиката е въпрос на претенции, но като гледам са му пуснали доста тръбен път, което е добър признак, от чисто техническо естество.

6. Member
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Поморие

Мисля, че ако утре си поиграя само 10 минути като :
    сменя тетката с бяла такава /тази не са я сложили монтажниците, беше си там от преди/
    изолирбанда вместо отгоре, го навия на гофретата и го набутам в тетката без да се вижда
    махна старата скоба за гофра
    хвана отводняването на външното тяло за тръбния път вместо с изолирбанд, с една тънка миша опашка
    намажа пълнежа на дупката с мазилка като оригиналната
    и монтажа вече ще стане перфектен, въпреки че нито едно от действията ми, няма да има отношение към работата на машината !

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Естетиката е въпрос на претенции, но като гледам са му пуснали доста тръбен път, което е добър признак, от чисто техническо естество.
    Исках да кажа, че щом са се отнесли така с дренажите, може да са се отнесли по подобен начин с други, важни стъпки от монтажа. Може и да греша.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2011

Определео не е направен по най-добрия начин алгоритъма на работа на този климатик.
    След офф се изфорсира на 600вата, вярно струята е много приятна и топла, но е ненужно чак толкова защото само след минута-две изключи. Просто генерира много топлина за кратко време и така оффи често.
    Така работеше и лятото докато спях на климатика имаше големи колебаня в температурата, стане топло, включи се компресора все едно съм го пуснал на хипер мега пауър и буфф някакъв смразяващ хлад те обвземе, после пак жега и пак он, чак не можеш да се отпуснеш да спиш понеже ту се потиш ту ти е студено.
    Лятото на ауто фан го ползвах или 1 степен за спане, даже и сайлънт през лятото и пак се сили, което показва че не работи прецизно като истински инвертор. Сайлънт майлънт и пак се сили на 600вата, явно сайлънт го ограничава да не е над 1квт
    На отопление няма такава амплитуда в температурите или поне не се усеща неприятно, а и си работи незабележимо и много тихо.
    Зимата пък тъкмо заработи да не е он оф и на по силен студ почне с дефрости, вярно не са чести, за деня 4-5 при по сериозно натоварване.
    Отделно има дебаланс на турбината над средните обороти и при двата климатика, може би са предвидени да работят на ниски обороти или просто са много дълги турбините.
    И зорлем сваля до около 340вата преди да изключва, мнооого е трудно да го направят да държи едни инверторни 200вата, айде и 300 да е, но без отскок до 600-700вата, на по-студено 800-900вата.
    Alexi одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Днес пуснахме току-що монтирания при най-добрия ми приятел 35 ZS-W (купен и по моя препоръка) и не знам за друго, но по отношение шум съм направо очарован. И от външно и от вътрешно тяло. Благородно му завиждам. Аз не дочаках внос края на август, когато нямаше никъде налични около мен, а той изчака и сега съжалявам, че не взех една 20 или 25 за спалнята. Вярно, че за парите на една 35 ZS-W взех две цепеници, но понякога трябва да не жалиш парите.
    rosswen и Palev харесват това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Днес пуснахме току-що монтирания при най-добрия ми приятел 35 ZS-W (купен и по моя препоръка) и не знам за друго, но по отношение шум съм направо очарован. И от външно и от вътрешно тяло. Благородно му завиждам. Аз не дочаках внос края на август, когато нямаше никъде налични около мен, а той изчака и сега съжалявам, че не взех една 20 или 25 за спалнята. Вярно, че за парите на една 35 ZS-W взех две цепеници, но понякога трябва да не жалиш парите.
    Каквито и да ти ги пеят тук из форумите, аз много отдавна твърдя, че ZS е една от най-тихите машини на пазара. ZSX е дори още по-тих в големи помещения. Има си трески за дялане модела, но откъм тишина е ненадминат.
    VanDan, Aleksandars, Mega и 1 други харесват това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

ZSX е вече доста скъп, но ZS-W е с много добро съчетание качества-цена. Дори и сега с повишената си цена в сравнение с преди няколко месеца. Нещо почва да ме яде отвътре да питам фирмата, от която купих и ми монтираха 2-та Кайсая, дали могат да ми сменят този в спалнята с един 20 ZS-W и доплащане.
    Aleksandars одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Не бързай. Наблюдавай го как ще се държи , когато започнат големите студове първо и тогава действай според мен, въпреки че не виждам смисъл след като вече имаш нова машина.
    VanDan одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    ZS-W е с много добро съчетание качества-цена.
    С това съм абсолютно съгласен. И като цяло е надеждна, и безпроблемна машина.
    Aleksandars одобрява това.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2011

И елате ми на гости да го видите хубавеца- /2 бройки имам/ как притраква леко от вибрации на 3 степен и над трета, иначе работи перфектно в 30 кв.м. и он-офф не се усеща, и наистина е много тиха машина, като си достигне температурата. Иначе на догонване на температурата си има недопустими вибрации, само това му е кусура на 12-та.
    Евала на хеви за масивната хладилна част.

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от joro_vk Виж публикацията
    И елате ми на гости да го видите хубавеца- /2 бройки имам/ как притраква леко от вибрации на 3 степен и над трета, иначе работи перфектно в 30 кв.м. и он-офф не се усеща, и наистина е много тиха машина, като си достигне температурата. Иначе на догонване на температурата си има недопустими вибрации, само това му е кусура на 12-та.
    Евала на хеви за масивната хладилна част.
    Майка ми има 25-ца от 4 години и няма вибрации/притраквания. Явно е до бройка. На комшията 50-ката също кара 5-та година, хем отчупи няколко лопатки от турбината. Учудващо и за мен, няма вибрации, дори на високите обороти.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2011

На 25-та по не се усеща защото са малки дебитите, на 35-та на трета степен вече тресе.
    Изкарали са късмет хората. Моите са цвят титан.
    Вибрациите се усещат когато си сложа ръката на вътрешното тяло на 3 степен, а на 4-та степен и нагоре започва да придрънква като 30год. стар изкривен Панасоник.
    Стената е права и монтажа е по нивелир до конец точен.
    Явно е направен за криви стени.
    Самите вибрации не ми пречат, притеснява ме, че трябва да се занимавам занапред с втулки, турбини и лагери.
    А и най-вече ме дразни че съм броил близо 2к за него.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 66 от 90 ПърваПърва ... 1656646566676876 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy SRK20ZS-S/SRC20ZS-S PREMIUM, 7000 BTU, Клас A++
    От boiski във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 375
    Последно: 30-08-21, 09:17
  2. Разлика между Mitsubishi-heavy-srk20zsx-s и Mitsubishi-heavy-srk20zsx-w
    От Joro1986 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2
    Последно: 05-07-19, 14:23
  3. Мнение за MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 35 ZJ-S
    От bamzess във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 72
    Последно: 30-04-17, 18:14
  4. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  5. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе