Тръбата от конденза на вътрешното е вързана към конденза на външното и може от там да пренася.
Пробвай да разкачиш външната тръба.
Тръбата от конденза на вътрешното е вързана към конденза на външното и може от там да пренася.
Пробвай да разкачиш външната тръба.
Не ми се вярва да има връзка с външни влияния, но ми е най-лесно да го пробвам.
Все пак имаше стар климатик и нямаше как да се изкарат тръбите без да се поразкърти малко отвън /и пак си беше зор/ ! Едната скоба дето стои самотна и тя е от преди, стойките също не са сменяни и са си старите, така че за мен монтажа си е нормален /като изключим свинската опашка и изолирбанда/ , нямаше как да имат баш същия цвят шпакловка за да не личи замазването, но това аз ще го оправя по нататък, както и снадката на гофретата, и "крепежа" към стената на същата
Не обичам да пиша празни коментари. Предходният също не беше съвсем такъв. Самият монтаж изглежда нескопосан, което от своя страна хич не е изключено, че може да доведе до нехарактерна работа на климатика и шумове. Ако проблемът е във втулката, обикновено е съпроводено с цъкане, потракване и т.н. Виенето често се свързва с лагер на мотора на турбината. Но само по приказки трудно ще се установи. Може да е съвсем нормален звук, който за Вас е нехарактерен, но всъщност да няма нищо нередно.
Естетиката е въпрос на претенции, но като гледам са му пуснали доста тръбен път, което е добър признак, от чисто техническо естество.
Мисля, че ако утре си поиграя само 10 минути като :
сменя тетката с бяла такава /тази не са я сложили монтажниците, беше си там от преди/
изолирбанда вместо отгоре, го навия на гофретата и го набутам в тетката без да се вижда
махна старата скоба за гофра
хвана отводняването на външното тяло за тръбния път вместо с изолирбанд, с една тънка миша опашка
намажа пълнежа на дупката с мазилка като оригиналната
и монтажа вече ще стане перфектен, въпреки че нито едно от действията ми, няма да има отношение към работата на машината !
Определео не е направен по най-добрия начин алгоритъма на работа на този климатик.
След офф се изфорсира на 600вата, вярно струята е много приятна и топла, но е ненужно чак толкова защото само след минута-две изключи. Просто генерира много топлина за кратко време и така оффи често.
Така работеше и лятото докато спях на климатика имаше големи колебаня в температурата, стане топло, включи се компресора все едно съм го пуснал на хипер мега пауър и буфф някакъв смразяващ хлад те обвземе, после пак жега и пак он, чак не можеш да се отпуснеш да спиш понеже ту се потиш ту ти е студено.
Лятото на ауто фан го ползвах или 1 степен за спане, даже и сайлънт през лятото и пак се сили, което показва че не работи прецизно като истински инвертор. Сайлънт майлънт и пак се сили на 600вата, явно сайлънт го ограничава да не е над 1квт
На отопление няма такава амплитуда в температурите или поне не се усеща неприятно, а и си работи незабележимо и много тихо.
Зимата пък тъкмо заработи да не е он оф и на по силен студ почне с дефрости, вярно не са чести, за деня 4-5 при по сериозно натоварване.
Отделно има дебаланс на турбината над средните обороти и при двата климатика, може би са предвидени да работят на ниски обороти или просто са много дълги турбините.
И зорлем сваля до около 340вата преди да изключва, мнооого е трудно да го направят да държи едни инверторни 200вата, айде и 300 да е, но без отскок до 600-700вата, на по-студено 800-900вата.
Днес пуснахме току-що монтирания при най-добрия ми приятел 35 ZS-W (купен и по моя препоръка) и не знам за друго, но по отношение шум съм направо очарован. И от външно и от вътрешно тяло. Благородно му завиждам. Аз не дочаках внос края на август, когато нямаше никъде налични около мен, а той изчака и сега съжалявам, че не взех една 20 или 25 за спалнята. Вярно, че за парите на една 35 ZS-W взех две цепеници, но понякога трябва да не жалиш парите.
ZSX е вече доста скъп, но ZS-W е с много добро съчетание качества-цена. Дори и сега с повишената си цена в сравнение с преди няколко месеца. Нещо почва да ме яде отвътре да питам фирмата, от която купих и ми монтираха 2-та Кайсая, дали могат да ми сменят този в спалнята с един 20 ZS-W и доплащане.
Не бързай. Наблюдавай го как ще се държи , когато започнат големите студове първо и тогава действай според мен, въпреки че не виждам смисъл след като вече имаш нова машина.
И елате ми на гости да го видите хубавеца- /2 бройки имам/ как притраква леко от вибрации на 3 степен и над трета, иначе работи перфектно в 30 кв.м. и он-офф не се усеща, и наистина е много тиха машина, като си достигне температурата. Иначе на догонване на температурата си има недопустими вибрации, само това му е кусура на 12-та.
Евала на хеви за масивната хладилна част.
На 25-та по не се усеща защото са малки дебитите, на 35-та на трета степен вече тресе.
Изкарали са късмет хората. Моите са цвят титан.
Вибрациите се усещат когато си сложа ръката на вътрешното тяло на 3 степен, а на 4-та степен и нагоре започва да придрънква като 30год. стар изкривен Панасоник.
Стената е права и монтажа е по нивелир до конец точен.
Явно е направен за криви стени.
Самите вибрации не ми пречат, притеснява ме, че трябва да се занимавам занапред с втулки, турбини и лагери.
А и най-вече ме дразни че съм броил близо 2к за него.