Че то 25-цата, настроена на 24гр. не влиза в офф, в 40м3. Ама си има загуби.
Този пост е редактиран от rosswen; 21-01-20 в 17:08.
Росс , в 27кв.м. явно има не топлозагуби , а топлоприходи от някъде щом са сложили 9ка то си подсказва ... но софтуера е виновен че не управлява подходящо кюмбето на долния етаж Че то при мен в 13кв. детска на -4 консумацията на малкия фуджан скача на 300/350w при 24 на ДУ и не влиза в офф пък уж двойна изолация имам. Вярно вратите са отворени нявсякъде , но все пак.
Този пост е редактиран от Mig82; 21-01-20 в 18:35.
Ми и при мен, 20ZMX, настроен на 25гр., в 13.5м2 си бачка на 310-320W без да изключва, на -4гр. При това на чист топлообменник, заскрежен се качва още. А съм с 8см. външна изолация, и стъклопакет 4 сезона в тухлен апартамент. Вярно, под мен е студен склад, с две външни стени и комшийката отгоре я няма всяка седмица, ама имам чувството, че някои хора живеят в инкубатори.
П.п. ZMX е машина с висок COP-5.6, голям двуредов ТО и сериозни дебити, ако е някоя по-кекава цепеница, ще гори още повече, като МЕ-то ми например, в огледално помещение.
От къде ги измислихте тези 27кв
Измисли ги един потребител, с 20ZSX, който въпреки че слиза на 130W, пак му е офф-вал. Това какво ти говори, освен за съседско отопление? Спомням си в Студ. град, в общежитието, посред зима на -5 -10гр., като изключех парното, по една седмица не го включвах. Всичко живо наоколо топлеше и не се живееше от жега, въпреки смешната дограма, която яко се ветреше.
Колеги, имам едно питане. След ,като машината се кротна и вече цял ден работи без да е изключвал (няма ON> OFF) , това означава ли, че компрессора не спира изобщо? тоест , това няма ли да му съкрати животеца... а пък машината ме кефи.
Абе то на нас ни съкращават живота ти за компресора се кахъриш
Мда, лесно е да се говори така , но не съм пачкосан и не карам мерцедес , машината е е един вид инвестиция и то не само заради моя милост
Веселине , имам наблюдение над едни служебни които работят в сървърно (зиме и лете) нонстоп буквално ... за 10 годинки да са спирани (евентуално) няколко пъти за обслужване за няколко часа(една по една). Чак се чудя дали не са им сменили външните тела но вътрешните не са със сигурност ... просто мидея И там няма он/офф (за протокола)
Този пост е редактиран от Mig82; 22-01-20 в 00:04.
Е, вие пък сега, подвижна част щом се движи се износва - обикновенна физика.
Но ако е взет да топли - няма как, трябва да работи,
ако е “за внуците” вероятно няма да изкара...
п.с. такъв въпрос честно до сега не бях срещал за каквато и да е техника....
....”купих си нещо, ама като го ползвам се износва”....
Те оборотите са важни а не времето на работа.
По добре да работи цял ден с 1000 оборота (примерно) от колкото половин ден да почива, а през другата половина да се развърта до двойно, че и тройно по-високи обороти.
Иначе да, износва се компресора щом бачка, но постоянната работа е доста по-щадяща от работата "спри-тръгни"