Сложи му ватметър и ще ти стане ясна цялата картинка.![]()
Най-добре да не слага нищо, по-спокойно ще му е.
Да не го мисли много, Mitsubishi не се славят с често дефектиращи компресори, даже обратното. Само без много студени стартове/ форсирания под 0-та или много резки температурни промени, в студено време са напълно достатъчни мерки, за да се съхрани компресора. Прекалено високи задания, над 25-26гр., също ще натоварват машината повече. Абе нещо като при автомобилен двигател.![]()
При някои модели и марки има дефрост на по-малко от час , това си е форсиране , обръщане на цикъла загряване охлаждане ... и тровене на нерви.
Цяла вечер на -5/-6° ясно време Хевито не е дефроствал на задание 25° и не е излизал в офф пък нека бичи на 400-500w. Пусна сега когато вдигна над 2° за да мине в другия режим. Топли спалня и антре общо към 29кв.м.
Софта е много добре измислен.
И аз забравих за дефростите, откакто се вдигнаха мъглите. Този, под който спя, също е настроен на 25гр., сайлън и Ауто тирбина. Бачка си на около 320W и за дефрост не се е сещал с дни, въпреки че през нощта температурите са -4 -6гр.![]()
Те и трите климатика са монтирани срещу врати.
Тая "зима" за сега се "справят" перфектно тези две 7-ци и една 12-ка с около 74кв.м. обитаема площ в къща. Всички врати са отворени от 23-26°(като се къпе бебока) в стаите само в антрето(буфера) и банята е 19-22°. Банята няма външни стени и си е топло отвсякъде.
Ако хване сериозна зима (-15) и стане тегаво на машинките за няколко дена има конвектори. Нямаме навика да се затварят врати освен на спалнята ... за няколко часа![]()
20Zs-s е най-напънат защото е далеч от кухнята и няма помощ от никъде (сушилни , печки , хладилници) , но за мое учудване се справя.
Привет
Спрял съм се на този модел климатик:
Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM
Предимно за отопление ще се ползва ...източна стая 21кв.м.с вътрешна изолация на стени таван с вата.
Интересуваме ако зимата задържи седмица две под -15 /-20 градуса, ще има ли проблем с работата на климатика?
В характеристиките му дават -15 , и това ме притеснява малко.
Не, няма да има проблем.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
То и 7-та би се справила спокойно с това помещение.
Климатика на охлаждане -26 С на ECO режим, външна 30 с , в Бургас вече няколко часа работи без дефрост и е напълно безшумен, просто не се чува , че работи ...само приятна хладнина се усеща. Няма го досадното тракане от вътршното тяло, когато е пуснат на отопление. И ся ко праим??
Дефрост лятото на няма
Изпратено от моят Mi Note 10 Lite с помощта на Tapatalk
Хм , логично ..би трябвало само да тече конденз. не се бях замислял. значи съм написал мнго безсмислен пост. Извинете ме.