И моите МЕта не ги местят, за сметка на това всичките ми Фуджи/тсута ги вдигат след определено време.
Забравих, имам и едно прозоречно LG -там както ги наместиш - така стоят.
п.с. 63 на MHI също не мести клапите.
Забелязвали ли сте течове от вътрешните тела, повредени подови настилки като не си местят машините клапите?
Не сме забелязали, а и няма никаква връзка между теча на конденз и липсата на движение на клапите.
Грамотен човек съм и ми е минавало през полезрението много пъти. Обхват 4-5-6 не се използва при охлаждане, а при отопление. Направи си справка. Дали ще избереш от 1 до 3 реене или фиксация, няма да имаш проблем с капане на конденз.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Не, че нещо, ама ти написа, че няма връзка между липсата на движение на клапите / без връзка с положението/, не аз! А аз нямам и не съм имал климатици, които да не ми дават да им свалям клапите при охлаждане, и досега не съм сменял нито паркет, нито балатум, нито базалт, нито асфалт в къщи. Обаче ти ме караш да се замисля за асфалтиране.![]()
Ами да, няма никаква връзка дали си ги фиксирал на 1, на 2 или на 3, или пък си ги пуснал да се реят от 1 до 3! Няма да капе по земята. Не, че нещо, ама е така. Ясно ни е, че не си имал и нямаш свясни машини или поне не правилните за помещенията. Вече се похвали. Като се сдобиеш с такива, при неправилно ползване може и да асфалтираш у вас, ´де да те знам? За радост, в Пловдив не е като във Варна и може да ти се размине![]()
От цялата работа разбрах, че свестните машини течат по пода. Не разбирам защо смяташ, че твоите като течат и сменяш подовите покрития са свестни? Препоръчвам ти да се обърнеш към качествен сервиз за ремонт! Ако имаш нужда от съвет за избор на нетечащи машини, пиши ми на ЛС!![]()
От цялата работа нищо не си разбрал, а съдейки по последните ти постове, едва ли биНо пък си забавен
![]()
Хайде да престанете с тези клапи!
По график в събота трябва да ми монтират една SRK 20ZS-W Помещението си е за двайсетичка, НО.
Тръбният път трябва да е около 7м. а денивелацията около 6м.
Знам, че машината ще работи при това положение (по сервизно и дават до 10м денивелация). Може ли обаче, тези 6м. разлика в нивата и 7-те метра дължина, да се отразят НЕГАТИВНО на мощността на машината?
Все пак, в сервизното всички параметри са дадени при 5м. дължина на тръбите (за денивелация нищо не се споменава).
Питам за да мога докато е време да заява 25-ца.
П.С. Стаята е: 13м2 / 31м3, къща, тухла, 2-ри ет., югозапад, две външни стени, ПВЦ 2,7м2, 10см. външна стиропор + 5см. вата с гипскартон на външните и таванната плоча.
Ще съм благодарен на бърз отговор от компетентните тук.
Благодаря.
Този пост е редактиран от mimojef; 12-06-19 в 11:14.
Мимоджеф, имам E09PKE на Панасоник с 9,5 метра тръбен път и денивелация на телата около 4,5 метра. Не развърта повече от 1200W, а му дават максимал от 1300W. Въпреки че му доляха фреон за дължината над 7,5 метра.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Хм.... То това да е. Топлозагубите на стаята са изчислени на ~1150W при -15 външна и 25 вътрешна. Едва ли ще му се наложи да работи много над номинал. Ама де да знам!? Имам скеле и не е проблем да го монтират по-близо до вътрешното, но става височко. Иска ми се да е на ниско. Хем няма да грози фасадата, хем ако се наложи мога лесно да го обслужа (с топла вода), хем евентуални шумове от външнот няма да се чуват в стаята.
Всъщност след точно измерване резултата е 6м. тръби и 5м. денивелация.
Та какво ще ме посъветвате? Да го плясвам ли там където съм си намислил?
Машината ще си свирка в тази стая, няма да и се налага да се развърта над номинал, при нормална експлоатация (освен след дефрост). При 24гр. стайна и -15 външна, машината може да отдава 1.5kW (на максимална турбина), на номинал. Сиреч, теоретично, твоята би трябвало да работи под номинал, на -15гр. Особено, при темперирано помещение.
![]()
Този пост е редактиран от rosswen; 12-06-19 в 16:18.