че то ако сутринта е 29 по-скоро го остави да работи денонощно
при теб условията са си доста утежнени - няма смисъл да го гасиш
че то ако сутринта е 29 по-скоро го остави да работи денонощно
при теб условията са си доста утежнени - няма смисъл да го гасиш
И аз съм на мнение да не се гаси. Хевито в хола, предходните лета го гасех нощно време. Това лято, обаче, задържа доста време много високи температури денонощно. От месец сигурно вече машината не се спира. Така хем работи разтоварена, близо до минимума, хем няма неприятна ледена струя.
Аз пък съм на мнение, че машината е малка. Освен това човека е искал да поддържа 22-23градуса. Ако при 33градуса и 26 вътре работи на номинал на колко ще работи, ако е 40 градуса.
Също така явно изпуска заданието. Ако не ме лъже паметта турбина се управлява по температурна разлика, задание и измерено, а той казва че става шумна.
Не съм съгласен също, че и да е била 18-ка пак е щяла да харчи толкова, защото при равни други условия (еднакво съдопроизводство) голямата машина ще прави по-малка разлика между температура на кондензация и изпарение, демек по-малко енергия ще се вложи в компресора за същото получено.
Щом сутринта е било ~30С вътре, помещението ти не е темперирано ( +липса на изолация).
Стени, под и таван са акумулирали много енергия.
Каквато и машина да сложиш с тоя начин на ползване ще пада духане и лапане … на ток .
Или го включваш сутрин и гасиш към 22-3ч когато вън стане ~20С като мен, щот държа да се проветрява,
или не го гасиш въобще.
Хем ще ти е по-комфортно, хем ще разтовариш машината, па и сметката най-вероятно ще е същата.
Аз го правя този номер. За жалост, обаче по това време по моя край не е било 20гр. сигурно от 2 месеца. Денем 38-42гр. (и 44гр. имаше дни), към 22-23.00ч. - 29-30гр. и чак към 04-05ч. - 21-23гр. Дъжд не е валял от началото на юли. Имаме режим на водата в града - спира се всеки следобед 13-17.00ч. и нощем 00-06ч. Всичко е прегряло и дори и като се скрие слънцето отделя топлина. Дори и с изолация, топлината е "преминала" и се акумулира в стените и нощем трудно се разхлажда. Даже и в приземните ми помещения, където уж държи по-хладно, взе да става жега вече. Сега сутринта например вътре в къщи ми показва 28.8гр. термометъра. Климатиците са спрени към 23.30ч.
Този пост е редактиран от VanDan; 20-08-24 в 10:34.
Здравейте на всички.В последните дни вечерно време захладня и рехих да пробвам машината как ще е в режим отопление.Първите впечатления са отлични,в режим ауто вент не се усеща че работи,при задание 25 градуса в режим отопление.Няма пукания и други шумове,единствено ми направи впечатление е че като влезе в офф,вдига клапите нагоре,при положение че съм му задал фиксиран позиция на вертикалните клапи.
При Офф вента продължава да работи и вдига клапите за да не се усеща хлад, ще ги свали на зададената позиция след стартиране на компресора.
то в режим ауто като си стигне заданието минава на първа степен на вентилатора и реално е безшумен , ама при мен зимата не ме устройва ,че си грее само него си , та затова съм задал ръчно 2ра степен - пак не се чува , но нямам проблем с отоплението на етажа, Отделно ауто след дефрост се развърта на 4та за да си насмогне после пада пак на 1ва и мен ме дразни промяната в шумовете , пък като съм задал 2ра - шума е постоянен и не се забелязва
относно клапите - при офф ги затваря ( не ги вдига) , като вътре турбината продължава да върти . Има опция да се спре турбината при офф , има и опция да не се затварят клапите и турбината да си върти - подобно на режим охлаждане
Става въпрос за Fn функцията през Меню бутона ( нещо не мога да намеря онлайн мануал , та отворих книжката )
След нормалната операция първата опция е FP - доколкото чета не спира турбината , но пък не съм се сетил да я пробвам миналата година , щото при мен толкова рядко оф-ва ,че не ми прави впечатление
Този пост е редактиран от Poco; 03-10-24 в 20:05.
Коя от тези функции спира местенето на клапите при он/офф?
Ами за FP пише ,че при офф продължава да циркулира въздуха в помещението - тоест не би трябвало да затваря клапите - поне аз така го разбирам.
Fn е нормалната операция - турбината върти , клапите затварят , F2 - турбината не върти , F1 - не мога да го схвана с тия интервали
ама ще го пробвам след месец като включа климатика ,че в момента съм му дръпнал шалтера
Така го тълкувам и аз. Активирах я тази настройка, но още не съм пускал климатика на отопление, за да тествам. Ще пробвам и другата функция. Честно казано, тези функции не ги виждам за първи път, но нямах идея, че може евентуално да спре местенето на клапите и за това не съм си играл да ги пробвам.
При F-1 турбината спира , но през извесно време включва за малко обдухването и пак спира ако няма нужда да догонва температурата . Така следи по-точно темпдратурата в стаята . Тези функции могат да компесират недостатъци на мястото на монтажа .
Някой пробвал ли с "RC-E5 – жично дистанционно управление" и избор F-2 как работи ?