Страница 88 от 89 ПърваПърва ... 387886878889 ПоследноПоследно
Резултати от 1,306 до 1,320 от общо 1321
Like Tree750Одобрявам

Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2023

Отговор: Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение

ако говориш за F2 - гореспоменатото на турбината - аз така си бях пролетта - спрях я и ми изглеждаше по-добре отколкото да върти на бавна степен вътре - ама е малко субективно. По този начин се получават по-дълги офове пролет/есен - тоест при топло време навън .

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Не знам, аз ли бъркам нещо. Цъкам бутона "menu", отивам до настройките за вента, след което потвърждава чрез "set". Вътрешното издава звук, че е приело, но не се променя нищо. В режим следене в офф, все си вдига клапата и върти вента. Пробвах F2 с изключена турбина, обаче пак я върти в офф. Аз ли пропускам нещо?

4. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Така го тълкувам и аз. Активирах я тази настройка, но още не съм пускал климатика на отопление, за да тествам. Ще пробвам и другата функция. Честно казано, тези функции не ги виждам за първи път, но нямах идея, че може евентуално да спре местенето на клапите и за това не съм си играл да ги пробвам.
    Звучи много хубаво но не става, сега го тествах, вдига клапите и си духа в режим Камина, колкото да върти въздуха.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2023

е че то ако не става каква е разликата между Fn и FP ? така както го описваш все едно не циркулира въздуха изобщо

при мен е още топличко , та ми е рано да го пускам иначе като се отдаде възможност ще пробвам

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Не знам, аз ли бъркам нещо. Цъкам бутона "menu", отивам до настройките за вента, след което потвърждава чрез "set". Вътрешното издава звук, че е приело, но не се променя нищо. В режим следене в офф, все си вдига клапата и върти вента. Пробвах F2 с изключена турбина, обаче пак я върти в офф. Аз ли пропускам нещо?
    Реално на моето дистанционно цъкам 3 пъти бутона Меню , после долните стрелки 1 път и после SET.
    Ама както казах дръпнал съм му шалтера за 2 месеца

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

При мен е по същия начин. Преди малко го включих, за да направя експеримента. Уви, никаква разлика при различните настройки.

7. Member
    Тук е от
    Aug 2022

[QUOTE=Poco;1075323]е че то ако не става каква е разликата между Fn и FP ? така както го описваш все едно не циркулира въздуха изобщо

при мен е още топличко , та ми е рано да го пускам иначе като се отдаде възможност ще пробвам
    Разликата е, че в режим Камина вентилатора духа много по-силно отколкото в нормалния режим.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2024

В ръководството пише че за F2 трябва нещо допълнително.
    В сервизното пише "It can be set the indoor fan motor off or the heating thermostat OFF with connecting a wired remote control.In the case, indoor air temperature is detected by sensor on the wired remote control"
    Затова питах дали някой е ползвал RC-E5 – жично дистанционно управление RC-E5 - Жично дистанционно управление Mitsubishi Heavy Industries (condex.bg)
    rosswen одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение

Абе знам си аз, че тия настройки за клапите са само чрез жичното, ама викам може пък да съм в грешка. Все пак не бях пробвал тия финкции.

11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2024

То настройката е за вента, но ако найстина спира вента при изключване на компресора изглежда логично да не вдига клапите.
    А дали е така в действителност.....

12. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Ivanskin Виж публикацията
    То настройката е за вента, но ако найстина спира вента при изключване на компресора изглежда логично да не вдига клапите.
    А дали е така в действителност.....
    Не, не е така на практика . При Fn - положението е стандартното: вдигнати клапи с минимални обороти и дебит. При FP - вдигнати клапи със значително по-високи обороти и дебит. При F1 - вдигнати клапи с минимални обороти и дебит но на интервали а не постоянно. F2 - вдигнати клапи без обороти и дебит. Туй то
    Този пост е редактиран от HRS9; 05-10-24 в 08:48.
    Ivanskin одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Ами аз не забелязах на F2 да спира турбината при мен.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2023

При мен F2 си спира турбината , съответно вдига и клапите - както писах - цяла пролет изкарах така - не е нещо кой знае колко по-различни , просто от любопитство го включих
    HRS9 одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2024

Сега го пробвха и аз, наистина F2 спира турбината и пак си вдига клапите.
    Явно това с клапите е задължително , няма значение дали вента работи или не
    stivi и HRS9 харесват това.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2023

Пробвах го това Fp - то е ужасно - не стига ,че вдига клапите , ами засилва и турбината , която си върти явно само въздуха в затвореното пространство и създава доста неприятен шумов дискомфорт. Не знам на кой нормален човек може да му хрумне подобна глупост да програмира ,че и в меню да сложи , че и да го кръсти камина
    bobivg, rosswen и HRS9 харесват това.

18. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Аз съм доволен от машината,не съм му пускал кодовете да спира турбината,единствено съм фиксирал хоризонталните клапи .От няколко дни работи в режим отпление вечер,на автоматичен вент ,задание 25 градуса на отопление.Да съм честен ,не се чуват шумове от вдигане на клапи или пукане на пластмаси.Спим доста комфортно.
    rosswen, HRS9 и Ivanskin харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy SRK20ZS-S/SRC20ZS-S PREMIUM, 7000 BTU, Клас A++
    От boiski във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 375
    Последно: 30-08-21, 09:17
  2. Разлика между Mitsubishi-heavy-srk20zsx-s и Mitsubishi-heavy-srk20zsx-w
    От Joro1986 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2
    Последно: 05-07-19, 14:23
  3. Мнение за MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 35 ZJ-S
    От bamzess във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 72
    Последно: 30-04-17, 18:14
  4. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  5. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе