bisval, благодаря Ви много за пояснението.Тя тази тема стана направо за монтаж, но ще продължа тук, за да не се губи нишката. Поне е във връзка точно с този модел. Ако модераторът прецени, да премести постовете в темата за монтажите.
Странно защо така са го направили, ако не е правилно. Лентата ли им е свършила... Какво бихте ме посъветвали да направя сега? В клуб "Направи си сам" ли да влизам пак, или да им се обадя да дойдат да си го обвият и застопорят както трябва? Все пак е в гаранция. Ако има някой съфорумник с опит от града ми, който може да помогне да се оправи пропускът, може да ми пише на ЛС, ще му платя колкото трябва.
Също така установих, че външното тяло е горе-долу добре нивелирано напречно (т.е успоредно на конзолите), но има съвсем лек наклон надлъжно надясно (т.е напречно на конзолите). Съжалявам, ако не се изразявам както е технически, но мисля, че ме разбирате. Не е твърде много като денивелация, но има. Поне на моя нивелир се отчита малко в страни от центъра и май изисква допълнителни шайби вдясно или нещо такова. Проблем ли е тази малка надлъжна денивелация? Иначе вътрешното е добре изравнено, като го мерих и е в нормата отгоре. Засега видимо не усещам проблем с вътрешното или външното тяло.
Ето в допълнение две снимки от вчера най-добре да се види:
https://my.pcloud.com/publink/show?c...Jz1xA6s8EmYKQy
https://my.pcloud.com/publink/show?c...1a5fuzEV3v05hk

Право си е и отгоре, и отдолу, и отстрани, и по диагонал.
Щом още не е почнало да бучи и да се клати навън, значи е добре работата!
Гледахме нивелацията и долу, разбира се, но техният нивелир е дълъг, а моят горкият не стига и на 1/3 от разстоянието между стойките, та да успея да покажа нещо. Сега ако трябва да ходя в някоя верига да си купувам профи нивелир, ще ме гложди сигурно и един ватметър да си взема, че да почна и аз да му меря минимумите и ще стане една...
При мен съм силно на границата на оразмеряването между 25/35 и тепърва ще трупам драматични впечатления, че май няма други такива цяла година специално от този модел досега. Не ми е ясно как ще работи с този хладилен агент също. На този на етикета пише Manufactoring Year 2019, Made in Thailand, видно от една от снимките. Предпочитам да си гледам комфорта и да не се занимавам с глупости, ама то така, дето викаш, от термометрите се почва.