Така, дойдоха момчетата и с голяма мъка установиха, че смяната на местата на кабела (фазата и нулата) нищо няма да реши. След велико съветване от моя страна и техния ръководител решиха да се пусне мост, ноо чак и протокол ми написаха за това. Да не съм сменял някой ден фазта и нулата от таблото, понеже щял да изгори миличкия климатик
. Накрая всичко е решено и е точно
![]()

. Накрая всичко е решено и е точно
Проблемът не е в това, дали инсталацията е изпълнена двупроводна със зануляване или трипроводна със заземяване. Ако е изпълнена както пише в дебелите книги, няма да има проблеми. Как досега инсталациите бяха двупроводни и нямаше ДТЗ? Не съм чул за масов мор от електрически удари. Проблемът е, че преди с това се занимаваха хора, които бяха учили за това и бяха внимавали в час. Сега куцо, кьораво и сакато връзва "жици", щото "к`во толкова има!". Затова са ме викали да оправям кривите краставици на чичо Гошо плочкаджията, дето прави и инсталацията на банята. Затова масово /85% поне/ монтажниците на климатици не са чували за зануляване, заземяване и тем подобни "глупости". За единият от климатиците ми три пъти ги връщах , да си го занулят както трябва и да не изкарва 104V на корпуса на външното тяло. А още по-страшно е при монтажът на бойлери.