Тракане от втулка не може да има!
Тракане от втулка не може да има!
Освен да е някой Караконджул
Ставам, разглобявам завъртам леко втулката в тампона (дори без да я изваждам) и пак обратно. Няма тракане десетина дена. Толкова рутина бях придобил,че го правех буквално за 5мин.
Втулката като нова, може би проблема идва от друго място, но там при втулката избиваше- трак,трак.
Сега съм с подложено картонче така че оста на втулката е кръстосана с оста на турбината.
Ако втулката потраква то греста е временно решение ,докато се разтика 1-2 седмици поутихва .. лечението е само смяна на втулката с такава на която не е отърван допуска
А ако липсва смазка и е суха втулката, няма ли пак да цъка?
Иначе, случаят на Миланов и Мимоджев и аз съм на мнение, че не е от въулката.
При мен издават същия звук като от клиповете на milanov и mimojef, което значи, че и при мен може би не е от втулката. Забравих да спомена, че няколко минути след като включа климатика, тракането го няма.
Ако проблема идва от небалансирана турбина, може тракането да е от пластмаса в пластмаса от някоя "алтава" фуга. Тялото на модела си е паянтовичко като цяло (според мен). Та може и проблема да е от самата турбина. Въпреки, че моята като се върти и като я погледна направо "спи".
Не знам, чакам си техниците с резервните части. Все ще се намери решение на проблема.
При мен на единия климатик доста си замята турбината. Споделяй ако намериш решение на проблема.
Роска , греста е заредена вътре в самия корпус на втулката и достига до оста по каналчета. Само привидно изглежда суха.
После пишете от какво е. Явно има склонност модела към такива "ефекти". Иначе, ако всичко и е в ред, е адски тиха машината, буквално не се разбира, че работи, дори и при отрицателни температури и по-големи загуби. И дефростът ми харесва, че е доста незабележим. Ако съм аз, да съм го разглобил 10 пъти или да не съм оставил фирмата намира . При радиален натиск на турбината, има ли луфт? Турбината трябва да има все пак някакъв радиален бой. Може той понякога да кара нещо да трака.
Този пост е редактиран от rosswen; 08-10-19 в 12:07.
При мен е така , нарочно отначало пуснах всички клапи да се джуркат , а накрая ги спрях. И нарочно заврях микрофона вътре да не каже някой че лъжа. За мен е перфектно тиха машината !
https://m.youtube.com/watch?v=qMySVb...ature=youtu.be
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Аз винаги бих избрал този модел за стая, в която се спи. Не само заради цената, просто съм възхитен колко тих е. В същото време топли чудесно и в повечето случаи размразява само по нужда. Дори и да ми се появи някакво подобно тракане-ще го отстраня. Всичко е поправимо. Пък в крайна сметка, си имат 3 години гаранция. Винаги бих преглътнал един потенциален дефект като този, защото във всеки друг аспект, машината е безупречна. Поне според моите виждания.
Този пост е редактиран от rosswen; 08-10-19 в 12:21.
Колко фреон има srk35zs-w.
Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk