Страница 111 от 200 ПърваПърва ... 61101109110111112113121161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,651 до 1,665 от общо 2995
Like Tree1890Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2021

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане

Това е сигурно т.нар. интелигентно обескрежаване.Единствено се притеснявах,че от няколко часа е така .Ще пиша когато направи дефрост.

Направи дефрост
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 28-12-21 в 20:26.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    ако не те притеснява че КОП е около и под 2 няма проблем
    Притесненията идват с дефростите на сухо , хромоетъра и поялника , при покупка на MHI тези неща за щастие НЕ идват в комплекта както при други марки .... или за поялника и хронометър те пропуснаха

Sent from my SM-M215F using Tapatalk
    Този пост е редактиран от Mig82; 28-12-21 в 15:20.

4. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Но идват в комплект с инструментчета за пробиване на ламарина
    На Росен клипчето гледа ли го?

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Но идват в комплект с инструментчета за пробиване на ламарина
    На Росен клипчето гледа ли го?
    Споко, това си е моя модификация. Няма му нищо и без тях. Твоите нямаха ли нагреватели?

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2021

Не знам дали някой обърна внимание, по-назад бях писал, че на 3та скорост на вентилатора, машината смъква оборотите под нея. Сигурен съм в това. Точно срещу климатика имам кресло и често си почивам, чета или пък върша някаква бърза задачка та се е случвало да го наблюдавам. Машината сваля и качва обороти на турбината като с това променя товара и на компресора. Такова нещо в режим ауто не съм наблюдавал - може би един и два пъти съм си играл да дам задание с 7-8 градуса над моментната температура в стаята и се е случвало турбината да се развърти докъм 3та скорост. Климатикът е перфектен, стига да е подбран много правилно. Насочен е изключително към комфорта и е предобрен в това отношение. Както е изписано вече, развърта се след термостат офф до над 700W, за да не духа студена струя при старт, и оттам са проблем догонванията на температура и може да има дори дискомфорт. При външни температури от 7 до -2 и след това под -5 климатикът е перфектен и поддържа супер помещението. Приоритет му е температурата на струята и затова се развърта откъм компресор преди да се напъне на турбина. При мен е монтиран, както вече стана ясно, на не най-удачното място в стаята, на 10см от тавана (по упътване 80мм е минимално) и това допълнително влошава представянето му в целия температурен диапазон на външната среда.
    jtj и kantonaa1 харесват това.

7. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Споко, това си е моя модификация. Няма му нищо и без тях. Твоите нямаха ли нагреватели?
    Всичките ми климатици са с нагреватели без МХИ-то (за жалост)
    Вече трета зима , никога не съм включвал нагревател.
    МХИ-то обаче си има нужда или от нагревател, или от топла вода, или от Дупки. Винаги в най ниската част на топлообменника се образува една буца лед която почти запушва отвора за отичане. И тази буца седи там докато не се покачат температурите над нулата.
    До сега съм вадил късмет. че се е затопляло времето и този тутмак сам се е разтапял. Иначе ...... кофа с гореща вода. На удобно място ми е

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Toshiro Виж публикацията
    Не знам дали някой обърна внимание, по-назад бях писал, че на 3та скорост на вентилатора, машината смъква оборотите под нея. Сигурен съм в това. Точно срещу климатика имам кресло и често си почивам, чета или пък върша някаква бърза задачка та се е случвало да го наблюдавам. Машината сваля и качва обороти на турбината като с това променя товара и на компресора. Такова нещо в режим ауто не съм наблюдавал - може би един и два пъти съм си играл да дам задание с 7-8 градуса над моментната температура в стаята и се е случвало турбината да се развърти докъм 3та скорост. Климатикът е перфектен, стига да е подбран много правилно. Насочен е изключително към комфорта и е предобрен в това отношение. Както е изписано вече, развърта се след термостат офф до над 700W, за да не духа студена струя при старт, и оттам са проблем догонванията на температура и може да има дори дискомфорт. При външни температури от 7 до -2 и след това под -5 климатикът е перфектен и поддържа супер помещението. Приоритет му е температурата на струята и затова се развърта откъм компресор преди да се напъне на турбина. При мен е монтиран, както вече стана ясно, на не най-удачното място в стаята, на 10см от тавана (по упътване 80мм е минимално) и това допълнително влошава представянето му в целия температурен диапазон на външната среда.
    Този феномен с турбината го бях описвал назад в моите постове, като че ли на 3-та и 4-та скорост си имат 2-3 вътрешни тяхни си скорости, не са постоянни примерно ако е на 4 с 660м3 само на толкова да е, и аз очаквах като се каже 4-та и духа с примерно 660м3 да не променя дебита а само температурата с която обдухва.

Тоширо температурата в Пловдив е 80% на тази която си дал през зимата (7 до -2). Ако имаш възможност пред теб прави клапите надолу до предпоследна степен, да избутва студения въздух от пода и да го качва и затопля. моя е на 22см от тавана, на баща ми 32 см. По далече и от завеси ако може.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020
    Живее в
    Русе

Да попитам разбирачите, при токови удари (по точно изгася тока за секунда и пак светва) климите изпуфтяват зверски, особенно когато работят...и така по няколко пъти на ден. Това дали може да наприви проблем. Като цяло съм ги защитил с токови защити SONO, против ниско и високо напрежение. Побеля ми главата, да се разправям с тези пе....си от енергото, викам им, ще ви съдя бе тиквочи, ако ми се напраскат машините , па те викат, ще ни съдиш "дедовия" и се хилят, кво да ви кажа, оправия няма.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

..... Винаги в най ниската част на топлообменника се образува една буца лед която почти запушва отвора за отичане.
    Климатика каква вина има , че като са го монтирали са ти го "вирнали" назад и водата не се отича , а се събира при топлообменника ... щом трупа лед при топлообменника на буца , значи задържа вода в задната част

Sent from my SM-M215F using Tapatalk

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

MHI имат 9 степени на турбината, доста от които са междинни и не се избират от ДУ, но машината ги използва.
    peter`s, jtj и Mig82 харесват това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

А защо има степени, нали е бръшлес мотора.

14.  

15. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Климатика каква вина има , че като са го монтирали са ти го "вирнали" назад и водата не се отича , а се събира при топлообменника ... щом трупа лед при топлообменника на буца , значи задържа вода в задната част
    Не е от монтажа.
    От интелЕгентния дефрост е .
    Ако нямаха нужда Росен нямаше да ги направи неговите на Кадаиф.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    А защо има степени, нали е бръшлес мотора.
    Щото не е дрелка
    rosswen одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане

Не е от монтажа.
    От интелЕгентния дефрост е .
    Ако нямаха нужда Росен нямаше да ги направи неговите на Кадаиф.
    Не е от дефроста, а от дизайна на тавите. Мвжду другото, ЗСХ нямат нужда от подобна интервенция, просто мен си ме човърка. Ела да видиш на баба ми МЕ-то на къщата, с големия отдор ф42, как започва да работи като помпа-дюза на 2 цилиндъра, като задържи 2-3 дена -2 с мъгла. Просто условията тук са малко по-различни.
    П.п. Моя екс баджанак е с 3бр. ZIX, които са съа същите тави, вече над 10 години и никога не е имал проблеми. Така че, няма драми.
    Този пост е редактиран от rosswen; 28-12-21 в 18:33.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Не е от дефроста, с от дизайна на тавите. Мвжду другото, ЗСХ нямат нужда от подобна интервенция, просто мен си ме човърка.
    Ако живееше на брега на Марица вместо на брега на Дунав нямаше да дупчиш нищо

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
    peter`s и rosswen харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
    От rosswen във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1855
    Последно: 05-01-25, 21:48
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W Premium не поддържа температурата в стаята
    От mar7ooo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-23, 15:54
  4. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе