Това е сигурно т.нар. интелигентно обескрежаване.Единствено се притеснявах,че от няколко часа е така .Ще пиша когато направи дефрост.
Направи дефрост
Това е сигурно т.нар. интелигентно обескрежаване.Единствено се притеснявах,че от няколко часа е така .Ще пиша когато направи дефрост.
Направи дефрост
Този пост е редактиран от Aleksandars; 28-12-21 в 20:26.
Този пост е редактиран от Mig82; 28-12-21 в 15:20.
Но идват в комплект с инструментчета за пробиване на ламарина
На Росен клипчето гледа ли го?
Не знам дали някой обърна внимание, по-назад бях писал, че на 3та скорост на вентилатора, машината смъква оборотите под нея. Сигурен съм в това. Точно срещу климатика имам кресло и често си почивам, чета или пък върша някаква бърза задачка та се е случвало да го наблюдавам. Машината сваля и качва обороти на турбината като с това променя товара и на компресора. Такова нещо в режим ауто не съм наблюдавал - може би един и два пъти съм си играл да дам задание с 7-8 градуса над моментната температура в стаята и се е случвало турбината да се развърти докъм 3та скорост. Климатикът е перфектен, стига да е подбран много правилно. Насочен е изключително към комфорта и е предобрен в това отношение. Както е изписано вече, развърта се след термостат офф до над 700W, за да не духа студена струя при старт, и оттам са проблем догонванията на температура и може да има дори дискомфорт. При външни температури от 7 до -2 и след това под -5 климатикът е перфектен и поддържа супер помещението. Приоритет му е температурата на струята и затова се развърта откъм компресор преди да се напъне на турбина. При мен е монтиран, както вече стана ясно, на не най-удачното място в стаята, на 10см от тавана (по упътване 80мм е минимално) и това допълнително влошава представянето му в целия температурен диапазон на външната среда.
Всичките ми климатици са с нагреватели без МХИ-то (за жалост)
Вече трета зима , никога не съм включвал нагревател.
МХИ-то обаче си има нужда или от нагревател, или от топла вода, или от Дупки. Винаги в най ниската част на топлообменника се образува една буца лед която почти запушва отвора за отичане. И тази буца седи там докато не се покачат температурите над нулата.
До сега съм вадил късмет. че се е затопляло времето и този тутмак сам се е разтапял. Иначе ...... кофа с гореща вода. На удобно място ми е
Този феномен с турбината го бях описвал назад в моите постове, като че ли на 3-та и 4-та скорост си имат 2-3 вътрешни тяхни си скорости, не са постоянни примерно ако е на 4 с 660м3 само на толкова да е, и аз очаквах като се каже 4-та и духа с примерно 660м3 да не променя дебита а само температурата с която обдухва.
Тоширо температурата в Пловдив е 80% на тази която си дал през зимата (7 до -2). Ако имаш възможност пред теб прави клапите надолу до предпоследна степен, да избутва студения въздух от пода и да го качва и затопля. моя е на 22см от тавана, на баща ми 32 см. По далече и от завеси ако може.
Да попитам разбирачите, при токови удари (по точно изгася тока за секунда и пак светва) климите изпуфтяват зверски, особенно когато работят...и така по няколко пъти на ден. Това дали може да наприви проблем. Като цяло съм ги защитил с токови защити SONO, против ниско и високо напрежение. Побеля ми главата, да се разправям с тези пе....си от енергото, викам им, ще ви съдя бе тиквочи, ако ми се напраскат машините , па те викат, ще ни съдиш "дедовия" и се хилят, кво да ви кажа, оправия няма.
MHI имат 9 степени на турбината, доста от които са междинни и не се избират от ДУ, но машината ги използва.
А защо има степени, нали е бръшлес мотора.
Не е от дефроста, а от дизайна на тавите. Мвжду другото, ЗСХ нямат нужда от подобна интервенция, просто мен си ме човърка. Ела да видиш на баба ми МЕ-то на къщата, с големия отдор ф42, как започва да работи като помпа-дюза на 2 цилиндъра, като задържи 2-3 дена -2 с мъгла. Просто условията тук са малко по-различни.
П.п. Моя екс баджанак е с 3бр. ZIX, които са съа същите тави, вече над 10 години и никога не е имал проблеми. Така че, няма драми.
Този пост е редактиран от rosswen; 28-12-21 в 18:33.