А тези на които си поръчал какво мислят?Или от форума зависи…?
А тези на които си поръчал какво мислят?Или от форума зависи…?
Последно разбрахте ли защо се появява цифрата "1" на дисплея на дистанционното....за да ви подсети, че климатикът ви е N1.![]()
Здравейте!
Имам два въпроса, които ме мъчат.
1. След инсталация на допълнителния модул за Wi-FI, там показва ли моментната консулмация на уреда и евентуално дневна такава?
2. Помещението, в което ще бъде, е 15кв.м (38куб см), с прозорци 3,5кв.м, тухла, без изолация. Мислех да взема 9ка, но ме разубедиха да взема 12-ка. Добре ли ще е климатизатора за това помещение, и има ли нещо, от което да се притеснявам?
12-ка е голям за това помещение. Ще бъде постоянно в on/off режим и от това в по-чести дефрости, ако се използва за отопление. Със седмица отплявам 12 кв.м. стая без изолация в Девин и нямам проблем с отоплението. В 20 кв. м. хол съм със 12-ка и в по меко време прави постоянно on/off.
Като си вдигне минимума на 400W (май при под +2°външна) и 9-та става 14-ка.![]()
Вдига си минимума под -2гр.
Мисля, че разгадах причината за цъкащата/тракащата втулка
В събота правих профилактика със сваляне на турбина.Въобще не ми се искаше да свалям турбината, поради трудния монтаж, но като я видях, цялата в мухъл, нямаше на къде.Всичко мина точно, нямаше изненади, докато не дойде монтажа на турбината, ей голям зор да се набие докрая, мазах с грес, WD-40, не помага нищо, вече бях взел теслата и взе, че стана.Виждаше се,че не е влязла съвсем до края, но при въртене, не опираше никъде и я оставих така.Затворих го климатика, пуснах го на охлаждане, тръгна без да опира никъде и го оставих да работи.Влизам след около час и ужас
, гледам и не вярвам на ушите си - турбината опира някъде, направо стърже
.Понатиснах оттук - оттам, спира, но като пусна пак опира.Наложи се пак да разглабям и да довкарвам турбината.И тъй като не можах да разбера къде опира точно, разгледах детайлно
.На долната ваничка, от страната на втулката, не откъм ламелите на турбината, имаше следи от триенето, направо имаше сини драскотини, където е трила турбината.
Какво си мисля аз:
Когато съм пуснал климатика на студено, вътрешното тяло е било с температура около 27-28 градуса.Последващото охлаждане на ваничката до около 10-15 градуса, довежда до свиването и, с което ваничката се приближава до турбината и започва да трие и понеже мястото е близо до втулката всички я набеждават, че не е в ред, а всъщност проблема при тракащите втулки според мен е именно ненаместване ня тялото, неизпъване на планката.Факт е, че като натисна горния ляв ъгъл към стената спира да опира.Аксиалния луфт между турбината и корпуса на климатика е сигурно под 5 мм и, ако не се намести тялото при монтажа както трябва, започва да трие.
При отопление, ваничката се нагрява до 40-45 градуса и се удължава/разширява.Когато спре климатика при OFF, ваничката изстива и се свива и може би допира до турбината, а оттам и този цъкащ звук, уж на разбита втулка.
Другото, което забелязах, че в спални помещения финния прах, който успява да мине през филтрите и се набива вътре, в последствие довежда до образуването на мухъл и мирис, независимо, че се подсушава климатика след охлаждане, докато в помещения, в които не се спи, няма такъв проблем.
Този пост е редактиран от Palev; 09-08-21 в 11:39.
Туй цяла наука. Как така опират тия турбини? То са свивания, разширявания, поне като го разглоби и грес на лагера на маторя да сложиш.
С 7-ца ZS-S при нашите се топли стая 14м2, североизточно излочение (слънце никога не пече), панелка без изолация в Бургас. Дори и 7-цата е он-офф