Страница 166 от 200 ПърваПърва ... 116156164165166167168176 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,476 до 2,490 от общо 2995
Like Tree1890Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2023

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Викай някой техник
    Такова животно в къщи не стъпва - само за сведение климатика сам си го монтирах

инженер в завод работя , та няколко дупки не ме притесняват

иначе доста по-културно би било да се изрежат лазерно отворите ,ама трябва сваляне на тавата , което значи че няма да стане

Ако е хубаво времето викенда ще проследя наклона и ще видя точно къде се събира най-много вода

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    Такова животно в къщи не стъпва - само за сведение климатика сам си го монтирах

инженер в завод работя , та няколко дупки не ме притесняват

иначе доста по-културно би било да се изрежат лазерно отворите ,ама трябва сваляне на тавата , което значи че няма да стане

Ако е хубаво времето викенда ще проследя наклона и ще видя точно къде се събира най-много вода
    Щом ще режеш, неслучайно съм качил снимки. Една от машините е именно ZS. Снимал съм и на ZMX, неговата тава е същата. Внимавай под топлообменника. Аз ползвах боркорони с малко разстояние между свредлото и боркороната и ограничих с дебел слой изолирбанд. Обшо взето, свредлото+боркороната не трябва да влиат повече 10-тина милиметра. За продълговатия отвор съм ползвал и дремел с тънък диск за рязане на метал.

4. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Е като си ИнДЖИнер няма ли да ти е по лесно да си натъчеш един такъв https://apogee99.com/index.php?main_...oducts_id=9909
    вместо да си таковаш душата

5. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец
    Е като си ИнДЖИнер няма ли да ти е по лесно да си натъчеш един такъв https://apogee99.com/index.php?main_...oducts_id=9909
    вместо да си таковаш душата
    То хубаво ще го натъпче, ама после при външна температура под 3°C нагревателят се включва и харчи 90 вата, а при покачване на температурата над 5°C се изключва но през това време ще предизвиква глобално затопляне особено ако температурата се задържи продължително време под 5 градуса.На моята Мидея нагревателя се включва за малко само по време на дефрост и то само при отрицателни температури измервал съм го с уред?
    Този пост е редактиран от GLARYS; 20-12-23 в 00:12.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

в тази тема не обичат китайските пръчки нищо че марковите японци нямат нагреватели ,тракат им втулките и т.н.
    CubanLinx одобрява това.

7. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от GLARYS Виж публикацията
    То хубаво ще го натъпче, ама после при външна температура под 3°C нагревателят се включва и харчи 90 вата, а при покачване на температурата над 5°C се изключва но през това време ще предизвиква глобално затопляне особено ако температурата се задържи продължително време под 5 градуса.На моята Мидея нагревателя се включва за малко само по време на дефрост и то само при отрицателни температури измервал съм го с уред?
    Нали за това съм писал, че се срязва едната от захранващите жички и се слага копченце. Можеш да си го прекараш и до възглавницата като мързеливче.
    В този случай твоята мидея ще има по голям принос за глобалното затопляне щото не при всички дефрости под нулата има нужда от нагревател.
    dreadx одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец
    Нали за това съм писал, че се срязва едната от захранващите жички и се слага копченце. Можеш да си го прекараш и до възглавницата като мързеливче.
    В този случай твоята мидея ще има по голям принос за глобалното затопляне щото не при всички дефрости под нулата има нужда от нагревател.
    Прав сте вашия вариант е по икономичен, само трябва да се направи семеен график кой през колко време да проверява външното тяло на климатика дали е заледено за да знае кога да натисне копчето на нагревателя да го разледи.
    Този пост е редактиран от GLARYS; 20-12-23 в 04:12.

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    в тази тема не обичат китайските пръчки нищо че марковите японци нямат нагреватели ,тракат им втулките и т.н.
    Лично мнение, последните години, големите японски марки рухват за жалост. Няма ги легендарните здрави, икономични машини без проблеми, освен в топ класа. Останаха малко читави машини, при това от високия клас. Средния клас, според мен рухват. Не предлагат нищо интересно за парите си, спрямо китайската конкуренция. Да не говорим за масови проблеми с компресори в няколко машини от ТОП марките. Midea с всичките и разновидности като марки дърпа напред и то сериозно. Има какво да се желае, но доста е постигнато. Личната ми прогноза е, че до една година японските марки с машините им от среден и нисък клас ще бъдат отнесени от пазара. То вече се случва.
    Alexi, bobovo, GLARYS и 2 други харесват това.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2017

С две машини от топ класовете сме вкъщи - Daiseikai 8, 10-ka и LN25. И двата със заводски дефекти.... Ние тука се шегуваме ама другия път май верно ще е Midea.

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2023

Нали за това съм писал, че се срязва едната от захранващите жички и се слага копченце.
    Аз съм си монтирал такъв нагревател, но все се чудя дали не е редно да се сложи и втори термостат, който да го изключва под -1 градуса? - ако над 0 във въздуха има влага, под тази температура влагата пада на сняг и после няма какво да замръзва по топлообменника във вид на ледени кубчета.
    Вие как мислите?
    - Така ли е най-правилно - да работи в определен интервал от ниски температури, а не просто под някаква околна температура?
    - И между какви градуси е най-добре да работи, под колко да се изключва?

13. Member
    Тук е от
    Feb 2023

нагревател не бих сложил - по мои си съображения, иначе видях снимките на предната страница

а иначе тая тавичка с дремелчето ще се среже без проблем и без опасения за повреда , естествено трябва да видя и нивелацията да не ми е избягала

но напролет следва разглобяване на външното тяло и запознаване с климатика като животно , че ми се въртят едни идеи

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    нагревател не бих сложил - по мои си съображения, иначе видях снимките на предната страница

а иначе тая тавичка с дремелчето ще се среже без проблем и без опасения за повреда , естествено трябва да видя и нивелацията да не ми е избягала

но напролет следва разглобяване на външното тяло и запознаване с климатика като животно , че ми се въртят едни идеи
    После да споделиш. При Хеви най-ниска точка е именно издадената част на тавата. Ако имаш място, 1-2 по-големи продълговати отвора под ТО ще свършат отлична работа. Мимо предполагам е забравил, но инженерите от Дайкин са приложили именно изрязване на тавата под целия ТО, вместо нагревател при Нордик модела си. Ще излезнат и те големи индианци, но и отлични шлосери също така.

Тук ми се получи много добре, почти невъзможно е запушването на такива отвори:

На новия ZSX още не съм дупчил, защото все още няма нужда. При стария имаше зими, при които масово се запушваха тавите на климатиците. На стария ZSX ми се е случвало запушване на 5-те отвора + аварийния. С новия даже и висулки още не съм виждал, толкова са калпави зимите.
    Взел съм необходимите размери и за Дайкина, както и подходящите боркорони. Ще го видим, ако изобщо има някакви условия за замръзване тази "зима".
    Този пост е редактиран от rosswen; 20-12-23 в 16:10.

16. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Росене споко. И аз съм ИнжИнер. За това ме е страх да ида на доктор.
    А инжинерите от дайкин просто са спестили много пари.
    Нали се сещаш, че като няма тава, няма нужда от нагревател.
    Тези тави са си фабрично изрязани.
    Аз ви казвам кое според моето инженерно мислене е най доброто в случаите когато сме се объркали и в регион в който се изисква нордик модел сме сложили обикновен. Заради икономията естествено.
    Иначе инжИнери всякакви.

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

На Тошиба и Хитачи тавите фабрично са си изрязани както трябва, няма нищо лошо да се взаимства от сполучливо измислени варианти. Приеми го, че това е механичния начин за справяне с проблема. Иначе интелигентно е с нагревател, време реле и т.н., да включва само по време на дефрост и известно време след него. Бях 99% готов да го осъществя, но се отказах накрая. Но механичния метод върши отлична работа, без нужда от нагреватели и т.н.

18. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

А може и двете - отвори под целия топлообменник и нагревател.Фуджитсу така са си направили нордиците.
    https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post792145
    rosswen одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
    От rosswen във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1855
    Последно: 05-01-25, 21:48
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W Premium не поддържа температурата в стаята
    От mar7ooo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-23, 15:54
  4. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе