При он/офф не мига нищо. Няма нищо общо с дефрост. Както каза Александър, шумът е от движението/ фазово превръщане на фреона.
При он/офф не мига нищо. Няма нищо общо с дефрост. Както каза Александър, шумът е от движението/ фазово превръщане на фреона.
Защо да спирам ECO режима, след ,като производителя го е измислил и е добавил с бутон на ДУ , освен това такъв режим имат почти всички марки кламтизатори.На този режим почти не се чува ,че работи... само приятна прохлада навсякъде без осезаема струя.
- - - - - - - - - -
Къде и как се слага такъв заглушител?
Благодаря, реално икономичния режим не е икономичен ... странно.Добре , а Silent ли е реално икономичния режим, защото намаля оборотите на комресора?
Silent ограничава компресора, да не се развърта над определени обороти.
Трябва скоро да взема два климатика и понеже съм много доволен от 20ZS-S, но вече ги няма, дали наследникът му 20 ZS-W има някаква разлика с него, освен фреона. Ще работи ли по същия начин като по- стария модел или има разлика в хардуера и софтуера. Цената е същата, но дали ще получа за нея същия комфорт?
Няма разлика....
Моделът е с 3 заглушителя. По принцип нямам спомени този при майка ми да издава някакви звуци.
Здравейте, относно шума от вътрешното тяло наистина е от навлизащ бурно кипящ фреон, но защо? гледах схемата на външното и наистина има заглушители.Мои познати работещи в сферата на климатичната техника потвърдиха , че кламатизатора изключва и включва и там идвал този кипящ фреон.Въпроса ми е защо го прави?Записах въпросния шум на телефона , но не знам ,как да го кача , но така или иначе на запознатите с тази материя им е ясно. В момента машината работи на 26 С с включен режим SILENT, вентилатор AUTO ,клапата е вдигната до горе, жалузите максимално наляво към вратата на хола , защото охлажам коридор и спалня.Справя се отлично , даже става малко хладно ...но този шум ...
Сложи му един електромер/ватметър и ще разбереш.
Благоря за отговора.Значи по моята скромна логика машината работи в режим ON/OFF дори на охлаждане, защото не може дълго да подържа някакъв скромен минимум. Това доказва ли още веднъж ,че машината е преоразмерена?
И моите работят он/офф, дори и на охлаждане. Поне на задание 25-26гр. С изключение на голямата машина (тя е в 45м2 и с минимум като на малките ми машини). Само че въпросните климатици не развъртат след офф, само до около 230-250W максимум. Не се разбира кога включват/изключват общо взето. Хевитата развъртат до 500-600W за кратко след офф, което най-вероятно поражда шума от кипене. При старото поколене - ZMX, с какъвто съм аз, с включен сайлънт не развърта над 250-260W, да не кажа, че много рядко подминава 220-230W. При по-новите не знам защо не са направили Сайлънт да ограничава това първоначално развъртане.
Този пост е редактиран от rosswen; 04-07-21 в 12:49.
Значи, при MHI SRK -ZSW, ECO режима не е еко , SILENT режима не е тихо,развъртане след OFF винаги, какво му е икономоничното и тихото на този модел на марката с,които се славиха толкова години ,какво да кажа ...разочарование пълно.От тук нататък ще гледам новите модели на PANASONIC и HITACHI ,май това ще е....
Този пост е редактиран от Stoqnov Veselin; 04-07-21 в 13:35.