20ZS-W Вдигна минимума на 450W. Навън е +1С
Ами радвай се на топлата струя.
И 60ZSX си го вдигна на 560W. И слава богу!
Лошо няма. Просто отбелязвам.
Да преместя питането си тука в темата за модела.
Ако остане време ще помоля някой да пъхне дигитален термометър на 20zs-w при 7 градуса външна температура за да видим каква е температурата на изходящата въздушна струя и до колко се развърта компресора.
А mimojef разполага с условия да тества и около нулата.
the inquirer, защо се интересуваш толкова от това с каква температура ще изкарва въздуха?
Предполагам си знаеш, но за всеки случай.
Ако един климатик изкарва по-висока температура спрямо друг при едни и същи условия и дебити. Този с по-голямата температура е по-голямото дърво.
Само, че аз не съм чул да има оплаквания от типа: "Температурите паднаха и климатика духа топличко."
Оплакванията са от типа: "Навън е студено и усещам въздушната струя хладна."
Ми тогава взимай Амбър и няма какво да се чудиш. Този дето може да изкарва хладна струя може да го накараш да изкарва топла като му ограничиш дебита, обратното не може.
Ето ти една картинка от архивите за размисъл. Външния вентилатор е работил с едни и същи обороти през цяло време. Гледай нещата след 9,24ч
Външна: в колата 1С , по датчика на Дайкина птез приложението 2С значи ~1.5C
20ZS-W нагласен на 30С, в стаята 23.5С, POWER режим и отворена врата. При развъртането стигна за момент 1450W след това въртя между 1380 и 1410 струята не можа да мине 51.3С до изтичане на режима а в стчята температурата беше 26.8С. Вдодящата температута не знам колко е била. Вентилатора при Пауър е на МАХ мисля.
Ами чудесно, до толкова се развърта и стария компресор, в подобни условия. Максималната консумация, на +7 е 1400W, по документи. Щом я постига и на +1 гр., значи има хляб.
На макс турбина го дават 600 куб. м. за час. bobivg не разбрах идеята за дървото, което изкарва топла струя при ниски температури.
По просто и кратко от написаните преходни постове не мога да го кажа. "Този дето може да изкарва хладна струя може да го накараш да изкарва топла като му ограничиш дебита, обратното не може."
В единия случай може да избираш между ефективност и топла струя, а в другия случай имаш само топла струя.
Ако пак не са ти се изяснили нещата погледни как се променя капацитета и КОП-а при термопомпите, като въртиш водата с висока или ниска температура. За тях поне има много данни.
Може би трябва да се поинтересуваш по-подробно как работят хладилните машини, но някъде обяснено с диаграми. Има достатъчно материал в нета за да го преповтарям.
Последен опит:
При еднакви абсолютно еднакви условия с изключение на квадратурата на вътрешния топлообменик. Този с по-малкия топлообменник ще изкара по-висока температура, но това е по-лошия избор.
Относно минимама.. Тази сутрин около нулата го хващам 1-2 пъти да слиза до 230-250. със сигурност има промяна в начина на управление на компресора под +4С. Прави ми впечатление, че след първоначалното развъртане доста дълго задържа на 450-500 ако птез това дълго задържане не успее да оффне, слиза и до 230.
Не знам дали тези 1-2 пъти на 230 са някакво бъгче или е имало условия за това, но е факт, че се случва.
Mimojef, не е бъгче и при мен работи идентично.