Баси докъде стигна света - обикновеният потребител да трябва да има познания по хладилна техника и да разполага със специализирана информация, за да направи една обикновена покупка. Аз съм инженер по друга специалност, не ми е чужда физиката, но ми идва в повече. В крайна сметка съм си решил проблема така. Сутрин аз ставам, а жената още спи - вдигам вентилатора на 3 или 4 и оставям заданието 20. Вечер преди да къпем малката вдигам заданието на 24 и непосредствено преди ритуала намалям вент. на 2 или 3. Преди да легнем намалявам заданието на 20. То се поддържа на вент. 3, а ако вент. е на 2, температурата е паднала до 19. Термометрите ми са сверени с промишлен термометър, с който се следи процес и знам какви са им отклоненията в диапазона 16-30 градуса. С тези врътки моята жена не иска да се занимава и за нея е боклук климатика. Тя е просто една обикновена жена и иска да ѝ е лесно, удобно и комфортно, а аз искам тя да е добре, за да съм и аз добре. Не знам дали ме разбирате :D Лошото е че в този нов дом нямам "проблеми" само със старата техника, която си донесохме. Един нов хладилник Беко за къмто 1000 лева му замръзна дренажа, дойдоха кормиха го и сега пак замръзна и ми казаха, че били така, даже всички хладилници били така и трябвало да се размразяват и не знам какво да правя...