От Кондекс вече предлагат клаиматици от новата серия ZTL. Всичко изглежда добре ама с тези 22кг. външни тела ,нещо ми се вижда нисък клас.
От Кондекс вече предлагат клаиматици от новата серия ZTL. Всичко изглежда добре ама с тези 22кг. външни тела ,нещо ми се вижда нисък клас.
Цените на ZTL са меко казано скандални - 5цата е по-скъпа от 7-ца Премиум а освен WI-FI други предимства няма поне според мен.
А, като са “свалили” килограмите дали са паднали и минимумите(реалните)? Но то май алгоритъма с развъртането трябва да се промени.
22кг стигат за десетина квадрата добре изолирана стая стига да работи правилно.
п.с. то всъщност точно малки и изолирани помещения са проблемни за почти всички климатици(да не пиша всички ).
Трябва да си оправят алгоритъма на работа. Не е такъв проблем по-високия минимум. Проблем е развъртането на компресора след офф и дефроста на он/офф цикли. Също така, моделите под високия клас са склонни да не си стигат изобщо, иначе не много ниските минимуми, като зациклят он/офф. Но честно казано, се съмнявам това да е променено.
Позиционирането при MHI е сравнително ясно - Standart ZSP > SmartPlus XTL > Premium ZS > Diamond ZSX
Нещата продължават да олекват. След някоя годинка може да пуснат модел без външно тяло за 3000лв. Иначе за Пловдив и стара загора ще са добре климатичетата.
Ако от Кондекс не са объркали нещо . то ZTL е по-скъп от ZS , Мисля , а и от известно време се доказа че им Китайци два пъти по - евтини които вършат същата . а и в някои случаи и по добра работа , всеки сам си решава .
Типична черта на бай ганя - още нищо не е видял и вече е оплюто и набедено... мъка, мъка...
Ами да не те отчайвам, ама на мен ми смениха цялата външна платка и пак си прави дефрост на положителни и то по 2, 3 през час когато го прехване. Или се бъгва нещо от време на време или са пуснали някакъв изхакан алгоритъм за дефрост. Между другото забелязал съм че го прави когато е настроен над 22 гр. да прави дефрости на положителна температура. Ти докъде стигна с диагностиката?
Аз съм доникъде и точно затова ще помоля за съвет.Техникът ,който ми постави климатика ,така и не се появи,за да провери какво се случва.Два пъти говорих с него и два пъти ми обеща,че ще дойде ,но и досега никакъв не се е появявал.Абсолютно непрофесионално отношение,добре че няма вече студове.Вероятно ще го потърся още веднъж и ще се откажа от услугите му.Аз живея близо до Велико Търново,някой може ли да ми предложи читава фирма за поддръжка на климатици,ще бъда много благодарен,