Сега сън няма да спиш докато не видиш как ще работи …
Засега се държи повече от добре.А след малко ще се ляга,чакам само да видя оня нашия пуяк как ще му набият камбаната.
е аз , за да не режа капачето го прекарах през предварително предвидения сервизен отвор за сополмода
По кой сензор се управлява машината? По сензора в машината или по сензора в дистанционното? Разгледай какви опции за управление има и пробваш различни варианти. Не знам как е MH но при други марки е възможно управлението да взима под внимание и двата сензора едновременно.
Добро утро на всички.След като вече снощи направих сополмод-а,резултата е следния.При задание 24 градуса,3 степен на вентилатор,машината си бачкаше без да офф- цяла нощ с консумация около 215 вата,при външна температура между 3-4 градуса.Преди час направи един он-офф,понеже слънцето напече външното тяло,след което го изключих за да се проветри помещението.Като цяло стабилна работа на машината през ноща(до момента в който съм заспал)без да има форсиране на турбината и пукане на пластмаси.Ето и графиките от тази нощ.
И аз направих сополмод на този в спалнята,понеже в хола му схванах цаката- на 25градуса захапва и си върви,но сега е по - топло времето и почва да офф-ва. Та този в хола преди да му направя сополмод го тествах на 26 и 27 градуса,захапва си и си работи без да спира ,но на 25 и по - надолу не може.След сопол мода пак на 25 градуса се изключва.Вентилатора го държа на трета степен винаги.Уикенда го дават в София да е студено и ще видим тогава как ще работи.В Спалнята има хубава дограма и изолация и според мен има много малко загуби на топлина и при ниски градуси не може да влезне в .Ако увия изолирбанд около датчика дали ще има ефект според вас ?
Този пост е редактиран от Ricknam; 10-12-24 в 12:09.
по добре е да го сложиш в буркан ,имаше някъде из темата и тогава е доста по добре а и буркана ако е от кисели краставички примерно стои доста красиво
Ако някой ми покаже как точно го е закрепил този буркан ,понеже аз не виждам как е възможно.
и така си е добре , не пипай повече
в буркан можеш да го сложиш ако го удължиш ( тоест срежеш)
сополмода помага за да отчита по-равномерно температурата самия датчик, защото вътре доста варира. Но като климата си стигне заданието почва да офи - няма как да стане иначе
След няколко дни употреба на машината със сополмод,днес реших да си върна датчика отново на място.Причината за тоа мое решение е че машината претопля много помещението при мойте условия,и след това отново започва с он/офф-ите,Да сваля косумацията малко ,но и при нормално положение на сензора отново си бачка на около минимума.Мода го оствих единствено на една от машините ми от подписа,която е в кухнята и е малко голяма за помещението.
Е то ако "сопол мода" не сваля минимума,логически няма никакъв смисъл от него. Естественно,че като не изключва ще стане сауна. За да бъде офективен мода,трябва да се понижи минимума при определени условия,разбира се ако ги има зададени в софтуера.Както Рос е набутал външния датчик при компресора.
Без да се обиждате, ама се занимавате с глупости, оставете машините да си работят и си гледайте кефа. Особено Генади трябва да набляга повече на Суджукмода вместо на сополмода. Всички видяхме какво крие при външното
Този пост е редактиран от HRS9; 10-12-24 в 19:32.
вдигне ли градусите през деня ,заради слънцето- няма спасение - почва да офи
при мен след като не работи няколко часа през деня , по някое време си почва он оф . Ако по някое време след като се скрие слънцето не се оправи ( има опция и сам да си тръгне) , просто го изключвам за 10-15 мин и като го включа си подкарва пак до другия ден на обяд
та сополмода си работи - ама понякога му трябва и малко помощ от дистанционното