Най е добре без тава.
С тава и нагревател може да се разчита на това, че водата ще има таргет на оттичане и може все пак да се отведе по някакъв начин в желана посока.
А без тава.............. да му мисли долния или квото там има под климатика
Най е добре без тава.
С тава и нагревател може да се разчита на това, че водата ще има таргет на оттичане и може все пак да се отведе по някакъв начин в желана посока.
А без тава.............. да му мисли долния или квото там има под климатика
Въобще без тава май не става. Как ще прекара вентилатора въздуха през външния ТО?. Просто ще го засмуче отдолу…
с дифузьор като на Голфу
И той няма тава под радиатора ама охлажда лятото на светофара като се включи вентилатора.
Просто идейка за инджинерите
Тази сутрин преди да изляза навън реших да оставя климата на 20 градуса през деня, че застудя времето. В стаята беше 23 градуса. Настроих го на 20, но останах да видя, как се държи. Изненадах се, защото климатика влезе в цикъл он/офф 5/3 минути. Наблдавах го поне три цикъла, а темературата в стаята беше над 22 градуса през това време. Не знам дали така щеше да си работи през деня. Видях, че на дистанционното имам оцията за спиране на вентилатора при офф и я избрах. След като изключи не се бе включил за дъъълго време.
- - - - - - - - - -
Някой може ли да каже с точност външното тяло, как трябва да е нивелирано правилно? Сложих тампони и използвах момента да нивелирам, че беше килнало на дясно. Сега по дължина съм го нивелирал, обаче го направих с наклон назад, т.е. отпред е леко повдигнато. От болт до болт около 4 мм. Поздрави!
Този пост е редактиран от sandre; 22-12-23 в 17:37.
Не знам дали се чува добре но мисля, че намерих "виновникът" а той е стената. Като натисна тялото отгоре в лявата част и спира да се чува цъкащият звук от турбината. Подложих 2 малки парчета кашон под долната лява вътрешна част на тялото и сега спря. Това добре но сега, някак си не ме кефи идеята с кашона, не, че се вижда ама все пак. Искам да го сваля, да сложа 1 парче гипсокартон и на него да сложа тялото. Трябва ли да се откача вътрешното тяло от тръбите, нов вакум и тн.. или може да се направи и доста по-безболезнено т.е да кажем 2-ма души, единият държи тялото а другият си действа със стойката?
Честита Коледа и живи и здрави на всички Стефчовци
Тази зима ми е втори сезон с 25 и се появи тракането от турбина или каквото е там. Проблема е, че не винаги го има, понякога трака когато е вдигнал клапите, а когато върти на първа степен няма нищо. Има моменти в които на първа степен се изравнява по шум с 12LMC, който както знаете не е от най-безшумните. Миналата зима когато за първи път се топлих с хевито, не го чувах (на първа степен), сега обаче не е така. Питането ми е, каква е процедурата, колко струва и има ли смисъл да се пипа? Четох няколко страници с коментари, но много е разводнено, та затова си питам директно. Ако трябва да се прави, може ли да го отложа до лятото, че не ми се стои на студено. Машината е в София, ако това има значение
Със сигурност може да се отложи, освен ако не му заминава гаранцията. Тогава няма какво да чакате. Вкъщи имаме един LN25, който също започна да ни лази по нервите и от Mitsubishi искат вътрешното тяло да им се изпрати. Еестествено, че ще изчакам да мине отоплителния сезон.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 27-12-23 в 19:45.
В гаранция е, купих го есента на 2022 година. Не знаех, че ще трябва да се сваля вътрешното тяло. Това значи демонтаж и нов монтаж, става сериозна работата. Ако си остане така, проблем ли е, не ми се разправя с вносители, монтажи и т.н. пък и знаете как е с гаранциите, ще кажат, че така си работи или ще ме изкарат мен виновен... Егати късмета имам
ОК, остава си така. Стена няма как да изправя Благодаря за помощта!
Това за стената беше тънък бъзик. Не оставяйте така нещата и си гонете интереса до дупка. Аз имам късмет, че монтажника ми е познат и ще направи каквото трябва. Потърсете фирмата или там който ви го е монтирал и да идват да си го гледат. Май не е задължително да се сваля тялото. Има много пропищели от марката с този проблем. Ако се поразровиоте малко по темите ще видите. Успех от мен!
Тънък майтап или не, не коментирам, не разбирам от монтажи на климатици, все пак не съм инженер хладилна техника Няма да се учудя и да е от стената, все пак блока е на над 30 год, железобетон 21 етажа, стената е от старите тухли, екипа по монтажа се наложи да вадят голямата машина, за да направят отвор за тръбите.
Ако правя нещо, то ще е лятото. Четох за проблема, знам, че е масов, но се доверих на запознати и затова го купих. Бях се запътил към хитачи, но ме увериха че хевито е по-добро. Както и да е, свирен мач.
За мен това със стените е меко казано нелепо. Вкъщи стените са шпакловани и боядисвани от човек, който е сред най-добрите в бранша. Че стареят и слягат тия сгради съм съгласен, ама чак пък толкова.... Аз се бях насочил към Perfera, но там бяха пропищели от дефектирали платки и това ме отблъсна. С всичко е така вече и накрая наистина ще се окаже, че е по-добре човек да заложи на китайците. Мача е свирен, ама не в наша полза
Колегата wrathchild ако прочете всички теми за този качествен симпатяга, ще разбере, че проблема не е в стените а в кривите турбини и паянтовата сглобка на модела.
Да си търси монтажната група и да го оправят гаранционно.
Качвал съм клип на GREE монтирано на стена крива като макарон. Как па един път не хлопна?
Абсолютно съм съгласен за китайците, поне няма да те е яд, че си сипал една шапка пари повече и накрая... Преди да купя, питах знаещите тук, те ме увериха, че това е най-доброто за тези пари, което е и факт.
Както и да е, не е човешка глава, не е приятно, но такива са времената, всеки пести от всичко.
В тази връзка, почти всеки път като ходя до джиджибиджи виждам палета с климатици. Питал съм се, тези които ги поръчват, каква им е далаверата да докараш цяло пале с 2-3 бройки до БГ, при тези цени на доставка и т.н. Вероятно разликата е в качеството, допускам че за бедняците на територията е n-то качество, а за Западна Европа си е каквото трябва да е. Няма да се учудя, ако нашите "представители" съзнателно внасят дефектни партиди, за да се нагушат. С Ганьо простака шега не бива, за келепира е готов на всичко. Честно казано съжалявам, че не взех още едно LMC, ама уж търсех нещо по-тихо. Поне генерала топли, а тоя го държа на 21, че много пука.
Опитах се да прочета какво сте писали, но нали сме БГ форум, сещаш се за какво става дума. Затова още в първия пост написах, че директно си питам, кратко и ясно.
Пак казвам, не разбирам от монтажи. Момчетата се справиха на 6, нямам забележка. Това, че машината е кьопава, не зависи от монтажниците.
Докарана запечатани кашони, нямам основание да се съмнявам във фирмата от която го купих. По скоро нашите измамници вкарват скапани бройки, ама кой ще си признае
Както и да е, ще го трая до лятото, освен ако не се разпадне
Този пост е редактиран от wrathchild; 27-12-23 в 22:22.