Както и да е, ще го трая до лятото, освен ако не се разпадне [/QUOTE]
Използвам такава машина от 2019 г. -35-ца.Работи по 7-8 месеца в годината.Единствения проблем е On/Off работата му при условията в които работи при мен.
Както и да е, ще го трая до лятото, освен ако не се разпадне [/QUOTE]
Използвам такава машина от 2019 г. -35-ца.Работи по 7-8 месеца в годината.Единствения проблем е On/Off работата му при условията в които работи при мен.
И при мен е така, при това съм външен апартамент без каквато и да е изолация. Генерала (12LMC в 20 м2) и хевито (9 в 13 м2) си работят в on/off, ще кажеш преоразмерени, ами така да бъде, но по-добре преоразмерени, от колкото да им излиза душицата. Това не ми пречи, да топлят там. Лятото на охлаждане работят почти без да спират, странна работа, ама те си знаят. Зимата ги пускам на 23, а лятото на 25.
И аз не разбирам от монтажи. Mitsubishi-tо го избрах изцяло на база темата за модела във форума, понеже нямаше нито едно оплакване. Но явно аз изтеглих късата клечка. В хола сме с Daiseikai 8, 10-ka, чиято тема съм препрочитал n на брой пъти, но рискувах, понеже освен негативните мнения имаше и доста положителни. И гризнах дръвцето Първият климатик, който си купих беше Fujitsu Luca и въпреки, че е средна хубост, от него съм най-доволен. Получих точно това, което очаквах, и за което си бях платил. Чак съжалявам, че го продадох. Във форума преди години имаше няколко ентусиасти, които щяха да си вкарват клими на по-ниски цени и страстите по темата се бяха нажежили до огнено червено. Не знам дали някой го е направил. В темата за Daikin наскоро отново се дискутираше, че цената на Perfera в Румъния (ако не ме лъже паметта) е по-добра от тази за територията. За качество вече не знам. Битуват някви митове относно всякакъв вид стока за западния пазар, но колко е по-добро..... Вкьщи втора поредна пералня е от тези за немския пазар (с транспортни дефекти) и като цяло сме доволни. Но и там станаха алчни и цените вече са като за чисто нова с 5 годишна гаранция. Ще минат още 45 години и продължаваме да не ги правиме нещата както трябва на територията
Този пост е редактиран от CubanLinx; 29-12-23 в 11:12.
как така не си прочел нито едно оплакване от модела .. според мен от тия 168 страници около 150 са оплаквания от най различни неща предимно тракаща втулка ,шумни клапи ,бачкане он-офф на цикли 3-5 минути независимо от заданието ,вдигане на минимума под/над определени градуси ,чести дефрости на он-офф цикли ; има няколко оплаквания от пукащи пластмаси и бучащо външно тяло
В какво се изразява това "бучащо външно тяло"? При мен, когато външната перка върти на висока скорост се появява някакво бучене. Имам чувството, че вибрира перката, а от там цялото тяло прави някакъв резонанс и се чува, като бучене. Чува се вътре в статята, а на ниска скорост на перката всичко е ОК. Предполагам пак има някакви вибрации, но са много слаби. Беше монтиран без тампони, макакр да повдигнах въпроса. На своя глава купих и монтирах гумени тамопни с прекъсната шпилка. Има подобрене, но не се реши проблема. Всъщност проблем ли е? Как се лекува това бучене?
Здравейте от два месеца съм с хеви 35zs/w2 и като цяло нямам оплаквания, работи добре и доста безшумно, нямам пукания скърцания единствено он/офф влиза когато е топло през деня и въпросните безмислени дефрости. Като изключим това климатика си бачка добре. Ползвам го за отопление на спалня и хол като е монтиран в спалнята и е точно срещу вратата на хола за да може струята въздух да влиза и да отоплява добре и хола. За сега добре се справя все още не съм преживял с него люта зима, ще го видим надявам се скоро. Единствено ми прави впечатление че нощем на първа степен на вентилатора сякаш не успява да стопли добре стаята и му трябва по силна струя от вентилатора за да завърта въздуха в помещението и това при стая без изолация със пвц дограма. Възможно е и при първа степен на вентилатора да се получава затоплена зона само около климатика и той да си мисли че всичко е наред. Мисля да пробвам тия дни да направя "сополмода" да видя как ще е със изваден отвън температурен датчик.
Изпратено от моят 2109119DG с помощта на Tapatalk
Ами няма лечение, ако външното тяло е близо до мястото където седиш, просто под 0 градуса набримчва перката на макс и.... това е положението !
Сам си си отговорил, на първа степен е съвсем безшумен, но топли само себе си, трябва си му втора ! А това със "сополмода" е напълно излишно, ако климатика не е преоразмерен, или навън не са пролетни 15+ градуса !
Трябвало е да го монтираш в хола, да отоплява и спалнята, тъй като за спане не се изискват толкова високи температури, както за дневна.
Монтиран в спалнята, за да ти стопли и хола, трябва да го ползваш на трета степен, а не знам дали ще издържите на шума, за да спите.Отделно в спалнята ще е по-топло от хола и некомфортно за спане.
На първа степен не очаквай да ти стопли нищо.На всички климатици, първата им степен е с най-нисък шум, но и с най-нисък дебит, колкото фирмите да се похвалят,че клматиците са им безшумни.
Аз имам същия климатик (35zs/w2) монтиран в 23 м2 дневна, пак срещу вратата на коридора и при първоначално стартиране, докато не темперира помещението, ако държа на 2-ра степен на вентилатора работи он-оф, въпреки,че вратата към коридора е отворена, просто дебита на втора степен е по-малък и трябва повечко време да се стопли помещението-край климатика е топло, в другия край на стаята по-хладно.
На трета степен е вече добър дебита, по-бързо се затопля помещението, но и малко по-шумно.
Трябва да намериш баланс между дебит/температура/шум, за да ти е комфортно, но така монтиран в спалнята забрави за комфорт.......
Този пост е редактиран от Palev; 30-12-23 в 17:13.
През деня си го пускам на 2-ра или 3-та степен да духа и не е проблем шума, единствено вечер ми се искаше да е по безшумен, но явно няма да го бъде. Иначе ние само през деня ползваме хола и вратата е постоянно отворена и даже ми се струва че по голямата част от въздушния поток минава през вратата и хола е с по висока температура от колкото в спалнята. Затова често оставям хоризонталните жалуси да си въртят наляво надясно.
А климатика е монтиран в спалнята понеже там както споменах в предишния пост, няма изолация на стените, а две и половина от тях са външни и вечер ако не работи отопление си става студено, а сме и с бебе и трябва да си е топло, докато в хола повечето са вътрешни стени и като цяло си е по топъл.
А за лятото е планувано и саниране.
Изпратено от моят 2109119DG с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от KanevT; 30-12-23 в 21:13.
Лошо! Много лошо! Хубавото е, че днес разбрах за двама приятели, които имат от тази серия климатици, та ще ходя да чуя дали и техните така бучат, или само при мен е тази простотия. Много ме интересува дали от дебаланс на външната перка вибрира и от там бучи, защото изпадат в резонанс разните му тенекии. Не мога да видя добре отвън, но като че ли носещата конструкция на перката е твърдо хваната за тенекиите. Върти ми се една идея в главата, но съм в гаранция и не смея да пипам сега. Става дума за виброизолация. Да се налепи примерно отвътре по тенекиите за да обира резонанса.
Точно това направих и аз, профилактично, още преди да монтираме външните тела на 20 и 35 ZS-W. Отворих горния капак и сложих от тръбната изолация парчета между горния капак и кутията с електрониката, нито много да надигат отдолу, нито да са хлабави.За момента нямам оплаквания-нито от втулки, нито от резонанси!
Горната процедура е ако има резонанс.Ако има бучене, както някои го оприличават и се разбере, че е от перката, може да се ограничи скоростта и.
SILENT режима освен,че ограничава компресора, ограничава и скоростта на вентилатора.
Този пост е редактиран от Palev; 30-12-23 в 23:16.
Ако и перката в този режим се ограничава колкото компресора(разбирай никак) забрави за ефект от режима.
Игнорира трънки. Просто при по-новите модели тези функция не работи както трябва. При стария ми ZMX зададеш ли сайлънт, си задава праг на оборотите, който не може да подмине, каквото и да правиш. С включен Сайлънт 400-440W не можеше да прескочи, дори и при развъртането след офф. Аз 99% от времето го ползвах така.