Като го пусна зимата ще пробвам, ползва се в детска стая.
Като го пусна зимата ще пробвам, ползва се в детска стая.
Детето или майка му да не пипат дистанционното? Само на дисплея на дистанционното ли се покачва степента или и на климатика?
Не се пипа, мисля че само от дистанционното.
Един въпрос от мен за 35zs-w . Датчика за околната температура,намиращо се във вътрешното тяло, мога ли да го сваля без да свалям пластмасите - виждам го къде е , както и жиците към него , просто не мога да разбера от вътре как е хванат? Датчика е този с двата тръбни датчика и въздушния и до тях датчика за влажност
https://mega.nz/file/jJQUBa5Y#ph7E4I...A4y7hsKfqI9BA8
И съответно и малко отзив за самия климатик - монтирах го пролетта - сам , поради несходство с характерите с майсторите - така да го наречем. И до момента си работи доста добре.
На отопление му видях магариите с он/офф -а ,ама като прочетох темата ми стана ясно ,че май така ще е,теглих една майна на индийския програмист дето е писал алгоритъма и дочаках да дойде жегата.
Като дойде жегата се втрещих и почнах да псувам на индиеца братовчед му дето е писал алгоритъма за охлаждане. 10на дена буквално се борих с климатика и бях пъдар на дистанционното - правеще някакви форсирания , пикове (на смарт контакта графиката като някаква кардиограма направо), вътре от студ космите на ръката почваха да ми настръхват , съответно противодействах с дистанционното , като вдигах оборотите на турбината да се продуха малко , както и температурата. И така на края на деня се стига до дистанционно 28гр , вътре 21гр и онова чудо както си работи на 600в , почва да офи,щото решава ,че вече няма нужда да охлажда - некъв ужасТ.
Поразгледах темата , съответно видях писаниците за датчика и като го видях , къде е заврян ми стана ясно ,че всичко идва от него - няма как да измери реално температурата там. Съответно реших само да вдигна капака на климата (после го махнах де) , за да видя какво ще стане - общо взето така - https://mega.nz/file/yERjBRqB#OVNdIQ...eVOJagYldPv29A
И чудо - климатика почна да работи като хората - графиката на смарт контакта вече е права , климатика държи цял ден 24гр ( при 26 зададени) , няма разлика между различните обороти на турбината , и реално на дистанционното вече имам само едно копче - това за включване и изключване. Ще видим есента на отопление как ще е , но си мисля ,че и там ще изчезне проблема - напразно си обвинявах толкова време индийските програмисти - не са виновни хората.
Та за това и задавам въпроса за датчика - да го изнеса някъде на подходящо място , за да мога да си сложа капака обратно.
Според мен, няма как. Датчика отива към платката на вътрешното тяло, която се намира под панела вдясно, ако гледаш срещу него. Не е сложно разглобяването на панела.
П.п. По повод разглобяването на ZSX за почистване ще кача снимки с датчика. При ZS трябва да е нещо подобно.
Този пост е редактиран от rosswen; 03-09-23 в 11:55.
Росо, някои ще ти кажат, че за парите си ЗС-ите са прекрасни и надеждни машини и за охлаждане и за отопление. Ама като си сметнеш и надниците дето му чиракуваш........... май по-евтино щеше да ти излезе да си купиш Дайкин.
На отопление и ваденето на датчика нема да ти помогне.
Тези МХИ-та са проектирани да изнервят ползвателите.
Заговор на Илюминатите срещу човечеството.
Интересно, за 157 страници за този модел никой не е споменал описания проблем и това че се налага да се изведе датчика за температурата.
напротив ,има доста писано включително слагане на датчика в буркан ,за по голяма инертност
Няма нужда от буркан - единственото извеждането му от зоната , тъй като е заврян вътре , а там температурата няма как да е реалната - в жегата сложих сонда от мултицет и вътре беше 7гр отгоре спрямо стаята - това на 2ра степен на турбината , докато на 4та градусите бяха +1-2. При отворен капак почти няма разлика и при различните степени.
Иначе и втори вариант бях замислил ,ама за момента се отказах - а именно връзването на резистор вместо датчик и да работи винаги на минимум(при нужда и повечко) - нещо като духалка
А иначе климатичето си е супер - добре си работи , малко харчи , безшумно . Да не говорим ,че е сама 12ка за тавански етаж от къща ( добре опакован етаж с малко топлозагуби) - има си място да се вихри и да не прави много магарии. Януари и Февруари сме си на локално парно, но през другото време изнасям малко по малко и трите етажа на климатици и по някое време и панели на покрива - но всичко с времето си.
Пък за чиракуването - няма лошо да научи нещо ново човек - знанията не са безплатни.
Здравеите,
Фала на приемот. Јас сум од Mакедонија.
На сликата има информации за просторот, висина стандардна ~2.5м, имам порачано клима srk50zs-w ама не знам на која позиција да ја монтирам, 1 или 2 или вие предложете некоја. Дали можам да очекувам да се греам само со оваа клима во овој простор? Дајте и некој друг совет ако мислите дека треба, нов сум со клими.
Најдесната, најмалата просторија е кујна каде се готви, дали нема да има проблем со испарувањата од готвењето ако ја поставам во позиција 2? (имам намера да ставам аспиратор, ама сепак).
Во позиција 1 веќе имам клима gree fairy 3.5 ама за негативни температури нема капацитет и затоа ќе ја заменам со новата. Старата е планирана да се сели на друго место.
Климата ќе се користи и за ладење ама тогаш не очекувам никакви проблеми.
Инаку според кажувањата на еуровент климата дава доста малку топлина на -7, ова треба ли за ме загрижува? Дали немаше да биде подобро да барам некоја од Mitsubishi Electic за тие пари или евентуално Toshiba, Daikin?
Благодарам на одговорите.
Здравейте acolazarov!Може би тук няма да получите отговор на вашето запитване, защото има тема в основния форум за избор на климатик. Ето линк към темата. Задайте там въпроса си. Поздрави!
Избор на климатизатор '2023 година - Страница 45 (setcombg.com)
От скоро ползвам климатика, 25-ца и на топло е доста некомфортен. Работи като духалка /бълва жега като бесен и спира/, а не като инвертор. Сравнението е с Хитачи RPD, което работи в пъти по плавно и меко. Та имам няколко въпроса:
1. Докато почива, понякога турбината върти слабо, понякога спира. Това нормално ли е?
2. Докато турбината върти слабо се чува едно "чаткане" /с промяна на оборотите на турбината и чаткането е по-бързо/ от лявата страна. Най вероятно не е нормално, но не знам да викам ли сервиз?
3. След "почивката", когато започва отново да работи, клапите тръгват рязко надолу и доста шумно. Това ли е нормалната работа или...?
4. И последно, помощ за датчика за температурата - как да го извадя.
поздрави
Димитър
Този пост е редактиран от babatam; 13-10-23 в 20:41.
1.Ако не си пипал настройките, по спомен турбината НЕ трябваше да спира при оф.
2.Чаткането е от : турбината ти трие някъде в долната вана, близо до втулката, поради усукване/ напрежение на тялото.Пробвай малко да понатиснеш към стената, в лявата част на тялото - горе, долу.....
3.Това е
В какво помещение е сложен, 20-ка ли е, турбината на каква степен я държиш?
Мисля, че изобщо няма настройки за спиране на турбината при офф.