Ами то по-хубаво от това, климатика на Ауто сам да се оправя - здраве му кажи.
Ами то по-хубаво от това, климатика на Ауто сам да се оправя - здраве му кажи.
ма това е на охлаждане ,там всяка пръчка се справя
Май месец няколко нощи работеше на отопление, сутрин беше под 10 градуса.
А "пръчките" се справят с охлажандето, но нито е комфортно, нито безшумно.
както се казва пилците се броят на зима .. 10 градуса не е зима
климатика си работи супер и зимата - поне до -15 де , после почва софтуерната бъготевица
Режим авто не го уважавам грам - първо засилва , като насмогне зависва на 1ва , съответно датчика се лъже, температурата почва да пада , по някое време се усеща и пак почва да духа да насмогне. Предпочитам 2ра степен - шума е постоянен и монотонен и реално не се забелязва - просто се свиква с нея.Особено зимата след дефрост ако е на ауто се развърта яко - сигурно на 4та - не става за спане
А иначе климатичето е чудно - е тука на снимката 3 турбомода, та да работи както аз искам
![]()
Това за дефростите под -15гр го има при почти всички климатици. Започват да дефростват на 30-45мин. или под -15гр външна, или при температура на ТО около -20гр, което е кажи-речи същото.
Този пост е редактиран от rosswen; 10-06-24 в 19:37.
това исках да кажа ,колегата купил климатика ползвал го малко и айде супер еа той има доста недостатъци особено на ауто
Ей, ще се побъркате с тези дефрости. Който не иска дефрости, да е търсил други начини за отопление, ама цените не са му харесали най-вероятно.
Отопление с климатик е и винаги ще си бъде начин, свързан с куп компромиси. Единственият му плюс догодина приключва, ако не знаете.
Тия дни ми монтират и на мен от този цъкалник. Да видим от късметлиите ли ще съм.
Недостатъците на "аутото" се появяват тогава, когато помещението е с продълговата или неправилна форма, а машината е монтирана в края на дългата стена или е навряна някъде. В такива случаи се ползват ръчни (фиксирани) настройки на клапи и вентилатор. При отопление, скоростта на вътрешния вентилатор НЕ МОЖЕ ДА СЕ фиксира. Тя винаги плава. Ма кой да знае, важното е да се пишат глупости...
Помещението е с неправилна форма , 3Dauto се опраавя добре на охлаждане. Зимата ще го видим как е на отопление.
Примерна скица на помещението, 20м2 - 50м3
![]()
Излизането на свободния пазар за електроенергия.
няма да е скоро тая работа със свободния пазар - трябваше да е тая година, ама ги хвана страх ,че народа ще ги бие с камъни. Догодина пак ще е същото
Искам да попитам знаещите,дали е нормално при охлаждане климатика да държи постоянна температура,а влажността в помещението да се вдига до 72-76% и да не пада по-надолу?
а сигурен ли си ,че влагомера отчита правилно ? при мен пада под 50% .
все пак може да погледнеш дали и колко вода излиза през кондензния маркуч . Ако наистина е 70+ % , то тоя маркуч трябва не да капе , ами направо да си тече леко
Има и функция за изсушаване - на дистанционнот май като капка беше изобразено - може да пробваш и нея