Страница 196 от 206 ПърваПърва ... 146186194195196197198 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,926 до 2,940 от общо 3078
Like Tree1925Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Цитат Първоначално публикувано от Ricknam Виж публикацията
    Как успявате да изкарате такава ефективност на климатика? Аз имам 2 бр .Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM.В софия днеска е около 0 градуса,даже вече е -1.Отопляват 2 стаи по 12 кв. и коридор + кухня 7 кв.Както и да ги настроя ми работят On/off.Иначе си стигат градусите,даже потдържат 25градуса в целия апартамент,за което не се оплаквам.
    Нагласи си вътрените клапи да духат към вратите на двете стай,а вертикалните една степен надолу и задай трета степен на турбината.Аз така съм нагласил моята 35-ца и спокойно си държи около минимума.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Поморие

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    Прекалено е просто да се обясни - тъй като помещенията са малки, машината започва да работи на максимален вентилатор, но след съвсем кратко време започва да намалява степените.....Проблем би било ако настройката(което НЕ е така при нито една марка или модел доколкото знам поне аз) държеше вентилатора постоянно на зададената степен. ПОНИМАЕШь? УАКАРИМАС-КА?
    Аз в 99% от времето ползвам ръчно зададена втора степен затова и няма как да разбера, че намаля от трета на втора в ръчен режим /но днес специално ще го тествам/ ! А когато е на втора, си стои на втора докато не OFF-не, после пак си тръгва на втора...! И как така в ръчен режим, вътрешното тяло ще тръгва на макс вентилатор....сега, ако говориш за някакви 2-3 секунди в които се развърта по-силно, може да се съглася, макар аз да не ги усещам, но това за мен не е "работа на МАКС" ! И какво му пука на климатика /и как разбира/ дали е в 12 или в 120 квадрата, че да решава сам да поработи на макс, при положение, че си му задал втора ?? А за да държа 35-ца на трета степен и да ми е комфортно, значи или телевизора /радиото/ да гърми яко, или вътрешното тяло е да на 10 метра от мен, че да не ми се натрапва шума от вентилатора !

4. Member
    Тук е от
    Feb 2023

говори или за авто или за 3та/4та - тогава , така си прави

аз също държа на 2ра , че иначе след оф или дефрост се развърта яко и просто ще те разбуди
    stivi одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Поморие

Значи проблема е в мен, понеже никога не съм ползвал 3 степен достатъчно дълго за да разбера, че сам намаля /за 4-та да не говорим/ . , също така и ауто не ползвам, все пак тоя климатик не е по-умен от мен, че да го оставям на авто или 3D /пробвах го, влиза в OFF , докато с ръчните настройки НЕ/ аз мога да преценя как да го настроя, че да ми е комфортно !
    Този пост е редактиран от stivi; 24-11-24 в 11:20.

6. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от stivi Виж публикацията
    Значи проблема е в мен, понеже никога не съм ползвал 3 степен достатъчно дълго за да разбера, че сам намаля /за 4-та да не говорим/ . , също така и ауто не ползвам, все пак тоя климатик не е по-умен от мен, че да го оставям на авто или 3D /пробвах го, влиза в OFF , докато с ръчните настройки НЕ/ аз мога да преценя как да го настроя, че да ми е комфортно !
    Може да пробваш макс вентилатор когато например няма никой в спалнята,и ще видиш как ще работи с часове без да влиза в офф,е само че ще иска да му отворена вратата към коридора.

7. Member
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Поморие

Цитат Първоначално публикувано от Genadi80 Виж публикацията
    Може да пробваш макс вентилатор когато например няма никой в спалнята,и ще видиш как ще работи с часове без да влиза в офф,е само че ще иска да му отворена вратата към коридора.
    Колегата Ricknam друго казва /и показва/ Моят е лесен, има 40 квадрата да си мърка на воля !
    Genadi80 одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Колегата Ricknam друго казва /и показва/ Моят е лесен, има 40 квадрата да си мърка на воля !
    Моя грешка в коментарите

10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2024

Цитат Първоначално публикувано от Genadi80 Виж публикацията
    Нагласи си вътрените клапи да духат към вратите на двете стай,а вертикалните една степен надолу и задай трета степен на турбината.Аз така съм нагласил моята 35-ца и спокойно си държи около минимума.
    Промених клапите и зададох трета степен на турбината.Днеска ще ги следя да видим как ще работят.Иначе успяват да отоплят и кухнята + коридора.Навсякъде е топло.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Ricknam; 24-11-24 в 17:28.
    Genadi80 и HRS9 харесват това.

11. Member
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Поморие

Е, когато в апартамента работят два климатика, няма как да е студено някъде, все пак въздуха се движи, а и като се загреят стените отдават в съседното помещение, въпросът е, че квадратурата на коридора, банята и кухнята не влияят много на циклите onn/off ! Има голяма разлика между стая 22 квадрата и стая 12 квадрата + коридор и кухня 10 квадрата, ама през стена ! Щом трета степен не ти е шумна, значи си ги настроил добре, ще чакаме резултати, макар че те доста зависят и от времето навън.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2023

няма какво да се чудите - на тоя климатик целта в живота му да е оф-ва - затова е създаден - 60те кв, не помагат на 12ката да не офва под нулата

вчера беше доста студено( и сухо) и се нагледах на поредната глупост - 10 мин работа( на около 450в) , 3 мин офф - като гледам графиката така си е откарало цяла нощ.

Та се чудя : толкова ли е сложно да работи на 350в (например) . Дефростите на 2 часа( бройка он/оф) на суха пита даже не ми се и коментират - стигнах до извода ,че някой не е дал бонуси на индийските програмисти и са се изгаврили с клиентите
    bobivg одобрява това.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Сигурно трябва да му се намали захранващото напрежение до около 170V, за да спре да изключва. Вероятно в Индия така правят. Трябва да се пробва!

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Поморие

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    няма какво да се чудите - на тоя климатик целта в живота му да е оф-ва - затова е създаден
    Ами да те поканя на гости като застудее, слагам го на 25 градуса и на втора степен вентилатор, на всеки OFF ще ти давам по бутилка уиски, ако не OFF-и, ти на всеки час ще ми даваш по една
    dodo_pv и rosswen харесват това.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2023

и му даваш сайлънт ,че да не вземе да стигне температурата

говорим за нормална употреба от голям брой потребители

то и при мен над нулата не оф-ва , ама заради една друга магария с едно копче

17. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Ами да те поканя на гости като застудее, слагам го на 25 градуса и на втора степен вентилатор, на всеки OFF ще ти давам по бутилка уиски, ако не OFF-и, ти на всеки час ще ми даваш по една
    Щом ще има уиски да идвам и аз,мезето от мен.
    rosswen одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2024

Цитат Първоначално публикувано от Ricknam Виж публикацията
    Промених клапите и зададох трета степен на турбината.Днеска ще ги следя да видим как ще работят.Иначе успяват да отоплят и кухнята + коридора.Навсякъде е топло.
    това е от днес.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
    От rosswen във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1996
    Последно: 14-07-25, 21:46
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 09:58
  3. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W Premium не поддържа температурата в стаята
    От mar7ooo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-23, 14:54
  4. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 22:55
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 14:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе