Аз в 99% от времето ползвам ръчно зададена втора степен затова и няма как да разбера, че намаля от трета на втора в ръчен режим /но днес специално ще го тествам/ ! А когато е на втора, си стои на втора докато не OFF-не, после пак си тръгва на втора...! И как така в ръчен режим, вътрешното тяло ще тръгва на макс вентилатор....сега, ако говориш за някакви 2-3 секунди в които се развърта по-силно, може да се съглася, макар аз да не ги усещам, но това за мен не е "работа на МАКС" ! И какво му пука на климатика /и как разбира/ дали е в 12 или в 120 квадрата, че да решава сам да поработи на макс, при положение, че си му задал втора ?? А за да държа 35-ца на трета степен и да ми е комфортно, значи или телевизора /радиото/ да гърми яко, или вътрешното тяло е да на 10 метра от мен, че да не ми се натрапва шума от вентилатора !
говори или за авто или за 3та/4та - тогава , така си прави
аз също държа на 2ра , че иначе след оф или дефрост се развърта яко и просто ще те разбуди
Значи проблема е в мен, понеже никога не съм ползвал 3 степен достатъчно дълго за да разбера, че сам намаля /за 4-та да не говорим/ . , също така и ауто не ползвам, все пак тоя климатик не е по-умен от мен, че да го оставям на авто или 3D /пробвах го, влиза в OFF , докато с ръчните настройки НЕ/ аз мога да преценя как да го настроя, че да ми е комфортно !
Този пост е редактиран от stivi; 24-11-24 в 11:20.
Този пост е редактиран от Ricknam; 24-11-24 в 17:28.
Е, когато в апартамента работят два климатика, няма как да е студено някъде, все пак въздуха се движи, а и като се загреят стените отдават в съседното помещение, въпросът е, че квадратурата на коридора, банята и кухнята не влияят много на циклите onn/off ! Има голяма разлика между стая 22 квадрата и стая 12 квадрата + коридор и кухня 10 квадрата, ама през стена ! Щом трета степен не ти е шумна, значи си ги настроил добре, ще чакаме резултати, макар че те доста зависят и от времето навън.
няма какво да се чудите - на тоя климатик целта в живота му да е оф-ва - затова е създаден- 60те кв, не помагат на 12ката да не офва под нулата
вчера беше доста студено( и сухо) и се нагледах на поредната глупост - 10 мин работа( на около 450в) , 3 мин офф - като гледам графиката така си е откарало цяла нощ.
Та се чудя : толкова ли е сложно да работи на 350в (например) . Дефростите на 2 часа( бройка он/оф) на суха пита даже не ми се и коментират - стигнах до извода ,че някой не е дал бонуси на индийските програмисти и са се изгаврили с клиентите![]()
Сигурно трябва да му се намали захранващото напрежение до около 170V, за да спре да изключва. Вероятно в Индия така правят. Трябва да се пробва!![]()
и му даваш сайлънт ,че да не вземе да стигне температурата
говорим за нормална употреба от голям брой потребители
то и при мен над нулата не оф-ва , ама заради една друга магария с едно копче![]()