При мене "екстрите" на LN-a си ги има и на режим охлаждане
При мене "екстрите" на LN-a си ги има и на режим охлаждане
между другото забелязвам ,че на охлаждане външното тяло работи много по-тихо , безшумно , без вибрации и т.н. спрямо режим отопление - сравнявам едни и същи ватове/мощност като гледам тапо-то. Стоя до външното и реално не се усеща че работи изобщо. АП-то ми работи така и в двата режима , докате при МХИ-то в отопление външното си е по-нервно.
има ли разлика в работата на компресора при двата режима или другаде е причината ?
Този пост е редактиран от Poco; 22-06-24 в 10:07.
По принцип всички машини работят по-тихо в режим охлаждане.
Миналото лято сложих в спалнята една девятка ME AY , много тихо вътрешно и външно,пуснато на avto и настройка на въздушния поток 3D.
Аз лятото не ползвам режим охлаждане, а изсушаване, идеално държи температурата без да усещам, че работи климатик.
И аз така правех, но много конденз трупа по питата и турбината, и по-бързо се разсмърдява.
Здравейте,желая да сложа климатик в спалнята.Насочил съм се към SRK-20ZS-W/SRC-20ZS-W - 7000 BTU .ЩЕ се ползва за отопление и охлаждане.Идеята е вратата на спалнята и да се отоплява ,и кухнята(ще приложа схема на апартамента).Aпартаментът е на първи етаж,под мен са гаражи.Стаята е 12 квадрата, има вътрешна и външа изолация,тухла е сградата.Има сложена нова дограма-троен стъклопакет,5 камерта. В хола,който е 12 квадрата имам един Starlight 12000BTU,но зимата в минусуви температури се затруднява и доста киловати навъртва.Въпросът ми е моделът ще ми свърши ли работа за отопление,отделно да е икономичен.
Този пост е редактиран от NIckname500; 09-07-24 в 19:46.
Въпрос за милиони....
Колко са големи стаите?
Ми за 12 квадрата (дори +6) 20ZS трябва да няма никакъв проблем
Както и всяка истинска 7ца с >30кг външно
Колеги нормално ли е 20zsw на охлаждане при пускане да вдига консумацията само до 830 вата при температура в стаята 31 гр. на струята 13гр. на маскимален вентилатор, като външната е 32 гр? Охлажда и работи адекватно, но ви питам, защото зимата на отопление при пускане минаваше 1600 вата.
Нормално е, то моя 35ZSX като го пуснах в най-големите жеги, при външна 40гр., неработил няколно дни, не мина 1330W.
Между другото, за модела точно толкова дават максималната консумация на охлаждане, така че всичко е както трябва.
Благодаря за инфото.
Някой знае ли какво означава двойното бипкане при избор на температура 24 градуса от дистанционното в режим на охлаждане.При избор на други стойности на температура бипка само веднъж.
при избиране на 24 или избиране на авто вентилатор бипка 2 пъти - така е направено - нищо не означава - пише го в манюала