Страница 192 от 203 ПърваПърва ... 142182190191192193194202 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,866 до 2,880 от общо 3033
Like Tree1903Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Цитат Първоначално публикувано от wladimir1 Виж публикацията
    Най-вероятно всичко е следствие от "кадърен" монтаж, но самата турбина видимо "бие", като цяло за мен тоя модел е недомислен и кекав вътрешното му специално. Ако си ги разглобявал - ще си на същото мнение като мен...
    Следващия път като го разглобиш, боядисай с евтин тъмен флумастер или някаква бавно съхнеща боя външните ръбове на вентилатора, за да видиш къде (и дали изобщо) опира някъде. Втулката трябва да влиза плътно в тампона, а той по същия начин в конзолата. трябвало е да се сетиш да го провериш още същия път.
    wladimir1 и rosswen харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Проблема има решение
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Genadi80 и HRS9 харесват това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2024

Здравейте,
    ползвам 2 бр. MHI20ZS-W - един в спалнята,другия е в хола.През деня този в хола е на 22гр. на режим отопление,а през ноща е на 18гр.В спалнята е обратно- 22гр. през ноща ,а 18гр. през деня.Днес нямаше никой в къщи и двата бяха на 18гр.Когато се прибрах към 18:00 часа,този в хола го настройх на 22гр.Външната температура тогава беше около 7гр. Сега външната е около 0 градуса.Климатикът се пуска от време на време и духа хладко,не духа топло,а температурата в стаята не е мръднала.Можете ли да ми кажете на какво може да се дължи това ? Климатиците са на 2 месеца.

5. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от Ricknam Виж публикацията
    Здравейте,
    ползвам 2 бр. MHI20ZS-W - един в спалнята,другия е в хола.През деня този в хола е на 22гр. на режим отопление,а през ноща е на 18гр.В спалнята е обратно- 22гр. през ноща ,а 18гр. през деня.Днес нямаше никой в къщи и двата бяха на 18гр.Когато се прибрах към 18:00 часа,този в хола го настройх на 22гр.Външната температура тогава беше около 7гр. Сега външната е около 0 градуса.Климатикът се пуска от време на време и духа хладко,не духа топло,а температурата в стаята не е мръднала.Можете ли да ми кажете на какво може да се дължи това ? Климатиците са на 2 месеца.
    От 7 години участвам във този форум и не мога да се начудя как ще си държиш машината на 18 градуса на отопление.Дай им малко жега и на двете машини и няма да ти духа студено.
    rosswen и Palev харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Оптималната температура в помещението трябва да е минимум 22 градуса.
    Ако няма температурен сензор на дистанционното, настройката трябва да е с 1-2 градуса по-висока за високостенен монтаж.
    За подовия се задава поне 22C.
    Когато няма никой в жилището - 2 градуса по-ниско.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2002

Някой пробвал ли е да лъже климатика, че навън е по-топло с цел да не му се вдига минимума толкова много и да няма такива он/офф?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2023

Цитат Първоначално публикувано от fantoms Виж публикацията
    Някой пробвал ли е да лъже климатика, че навън е по-топло с цел да не му се вдига минимума толкова много и да няма такива он/офф?
    https://mega.nz/file/3IZTWaZJ#i7Fxtf...G06oBdJaKl7G74

това е моя(извадил съм и датчика на вътрешното де ) , ама лъгането не е толкова просто , тъй като в момента в който мине една граница ( тоест свие разликата между двата датчика ) почва дефрости през 35мин - тоест пак греда

С един резистор към външния въздушен работи доста плавно без он-офове зимата на плюсови температури през деня , както и пролет/есен. Втория резистор съм го вързал към термистора на питата , ама нещо не мога да го сметна да работят двата комплект , та за момента само с втория просто отлагам дефроста посред нощите - тоест не е проблем да работи само втория.

Иначе къщата ми е в планински район (вече 2седмици си е -5 посред нощите) и климатика без корекции денонощно бачка он/оф на 500вата( нито нагоре нито надолу) , както и дефрости на чиста пита на между 5 и 7 он/офа ( не ходи до 10 както е по документация )

Изключително малоумна работа на софтуера
    Alexi, mimojef, bobivg и 1 други харесват това.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2002

Какво точно си направил?

11. Member
    Тук е от
    Feb 2023

е аз съм ти го написал - 2 резистора да лъжат двата датчика на външното тяло - 1 за въздушния , 1 за топлообменника

смятат се според това , което се иска в заданието и както съм писал не съм ги накарал да работят в комплект както искам , така че продължавам с експериментите - обичам да се занимавам с глупости в работно време . Тоя на питата мисля да го направя в 2 позиции с 2 два отделни резистора - единия да работи сам , другия да продължавам експериментите в комплект.
    Ако климатика ти е в гаранция горното не можеш да го направиш

нещото , което може да направиш е да извадиш датчика на вътрешното тяло отвън - подобрява работата . Във форума е известен като сопол мод

https://mega.nz/file/GU5TkKDJ#4I0iUU...wXIE53J4Tkqu-A

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

Гледам из ФБ групите ги монтират на 80 см от пода. Това с преправянето на сензорите е остаряла работа.

13. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Няма оправия с тези. Каквито и гимнастики да правите все тая.
    Проблема е в твърде малкия хистерезис. Едва 0,5 градуса. От там са всичките несгоди на тези машини. Ако някой успее да промени хистерезиса на 1 или 1,5 машинката ще заспи.
    Ама за това си трябва пренаписване на софтуер. Така нареченият ремап.
    С други думи, свиквайте.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Genadi80 Виж публикацията
    От 7 години участвам във този форум и не мога да се начудя как ще си държиш машината на 18 градуса на отопление.Дай им малко жега и на двете машини и няма да ти духа студено.
    И аз имам подобна 20-ка от горе-долу толкова години. В студовете го настройвам точно на толкова, за да спя комфортно. Никога не духа студено. Поддържа 20 градуса, когато е настроен на 18. Има нещо гнило в машината на човека, за да духа студено. Или по-скоро и е липсвало вакуумиране.
    rosswen, Genadi80 и HRS9 харесват това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Точно ZS да духа студено е нещо ново. Определено е нехарактерно за модела. Да не би да е на режим "Аuto", вместо на отопление?
    Genadi80 одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2023

е той не е писал ,че духа студено , а че духа хладно

тоест ако си стигнал заданието и е паднал на 180в , нормално е струята да не е топла. Аз съм мерил моята при 200вата и 23гр в стаята струята излиза на 31гр - реално се усеща като хладна , ама не е и си подържа ок

18. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Днес разбрах какво му е цаката на Мишо,иска малко да му е отворена вратата към коридора за час,два след което си слиза на около 240 вата,ауто вент и 25 градуса задание.От както се ползва на отопление ,не съм забелязал да има пукане на пластмасите и шум от клапите.Днес му чистих филтрите и забелязах че е прозводство 2019г(5 години е лежал по складовете).Между другото и външното тяло си има предназначение в този период на годината.
    Наздраве
    Alexi, bobivg и rosswen харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
    От rosswen във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1918
    Последно: Днес, 11:12
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W Premium не поддържа температурата в стаята
    От mar7ooo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-23, 15:54
  4. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе