Има нещо по тея турбини, моето хеви има 3 балансиращи пластини/щипки. Сигурно е прекалено прецизно балансирана.![]()
Има нещо по тея турбини, моето хеви има 3 балансиращи пластини/щипки. Сигурно е прекалено прецизно балансирана.![]()
Наличието на вибрации е проблем. Не трябва да ги има. Видимият дисбаланс при този и някои други модели е илюзорен, обясних защо. Който е държал в ръцете си такъв цилиндър, знае защо.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Здравейте, поръчах 2 броя (9000 и 12000) и докато ги чакам разгледах упътването. Направи ми впечатление, че след охлаждане трябва да се пусне самопочистването за да изсуши вътрешното тяло. Понеже е 2 часа - на най-слабата степен ли работи? Когато е настроено кога се пуска? След изключване от on/off ли?
Самопочистването се включва след off от дистанционното.Климатика вдига и затваря клапите напълно.Започва да духа от отвора до голямата клапа директно надолу.Незнам на каква степен е...доста е тихо и почти не се чува.След 2 часа спира сам,разбира се през това време ако се натисне повторно off,се изключва напълно.По време на самопочистването ,на дистанционното се показва оставащото време.
Ако сваляте ръководството на климатика от сайта на Vmax на български,и се чудите защо не ви се включва самопочистващата му функция,да знаете че са се изгубили в превода....
IMG_20200706_085903.jpg
В ляво е оригиналната книжка на климатика на aнглийски,в дясно превода на български свален от сайта на Vmax
Този пост е редактиран от iveto; 07-07-20 в 15:47.
Супер, а лесно ли се вмирисва ако се пропуска изсушаването? Интересно защо по дефолт не е пуснато. Да, видях, че е объркано. Логично е да свети иконката, когато е активно. Това е официалния превод за България и предполагам vmax нямат нищо общо с него.
Този пост е редактиран от zlostorko; 07-07-20 в 15:57.
Имам климатика от един месец,за това време не съм забелязъл да се вмирисва изобщо...монтиран е в спалнята ми,която е около 13квадрата,на 1,4м. точно над главата ми.На най-бавната степен достига заданието за около 10мин. някъде,включил съм и режим SILENT,но дори и без него климатика си е достатъчно безшумен.Чудесна машина за спалня,тиха и достатъчно мощна въпреки че е 7-ца.Единственото адски тъпо нещо е че индикатора на вътрешното тяло, винаги свети в зелено,и не можеш да разбереш кога топли и кога охлажда..,толкова не можаха да сложат двуцветен диод.....
В хола имам Daiseikai 8,при него на охлаждане свети синьо,на отопление-оранжево и всичко е точно
Но за толкова пари,това е положението......
спри да го хвалиш във всеки пост преди да си "изстрадал" поне един отоплителен сезон с подобен климатик в 14 квадратанапролет ако още си доволен - похвали го ..
Нека да го похвали, сега му се е паднало...![]()
Тук често се споменава за on/off "проблема". Някой ще разясни ли за какво става въпрос? Предполагам, че след като си стигне заданието не може да го поддържа на ниски обороти и се изключва защото е прекалено мощен за помещението?
On/off е да работи компресора 5...10мин (или 20...30) и да почива 3..5...10мин ( 20...30мин). Някои много се кефят на такава работа, други не.
Аз съм от вторите.
- - - - - - - - - -
iveto, ти сериозно ли не можеш да разбереш един климатик кога топли и кога охлажда та ти трябва лампичка.![]()
Не е прекалено мощен за да бъде това оправдание за високите минимуми. Компресора е принципно със средни към малки възможности.
Ако трябва да направя аналогия с колите. Бегачка с 1,2литоров двигател няма.
Не мога твърдо да кажа каква е причинната, за високия минимум, но от възможните причини за които се сещам, бих ги степенувал така.
1. Остарял компресор с високи минимални обороти.
2. Големи загуби в компресора при ниски обороти и голямо диференциално налягане и по тази причина ги увеличават на стъпки с изменението на външната .
3. Дроселираща система с ограничени възможности.
4. Самозатапване в следствие управлението на вътрешния вентилатор.
5. Производителя е решил, че винаги трябва да духа топло и софтуерно го е направил на конвенционалка.
![]()
Този пост е редактиран от bobivg; 07-07-20 в 22:57.
А може би причината е проста - икономии с цел печалба.
До колкото разбрах от прочетеното, за устойчива работа на ниски честоти моторът трябва да е с повече полюси, примерно 6 и нагоре, което го оскъпява...
Ако мицутата използват стандартен четириполюсен мотор, може тези минимуми да са му предела.