Местенето на малките клапи, за хоризонтално направление на потока, може да бъде избегнато при он/офф. Така шумът от клапите се свежда до минимум. Писано е по-нагоре в темеата. Избира се на ДУ, какъв е монтажа на вътрешното.
Местенето на малките клапи, за хоризонтално направление на потока, може да бъде избегнато при он/офф. Така шумът от клапите се свежда до минимум. Писано е по-нагоре в темеата. Избира се на ДУ, какъв е монтажа на вътрешното.
Rosswen е прав, че по-големия шум идва от механизма за хоризонтално насочване на струята.
Това с отбелязването на монтажа е решение, но е голяма гимнастика и не може да се постигне точно насочване на струята без да има мърдане на клапите.
За да не движи хоризонталното насочване ако искаш да духа на дясно а климатика ти е монтиран по средата на стената, трябва да му зададеш, че монтажа е в ляво а позицията на насочването да е в централно положение.
Аз моя го излекувах с проста ръчна настройка. Слагам насочването от дистанционното да духа централно, бръквам в устата на животното и ръчно насочвам перцата в посоката в която искам да духа.
Да, това също е вариант. Само да не спира често токът като при нас, иначе трябва да се прави наново. Вариантът, който посочих аз, в някои случаи не е оптимален. При мен и в двете помещения се получи доста добре. Особено при голямата машина. Клапите се позиционираха точно както аз ги настройвах от ДУ. Зависи къде е монтирано вътрешното.
Този пост е редактиран от rosswen; 24-03-20 в 22:14.
Какви шумни клапи, нали бяха най-тихите климатици.
Ще го пробвам. Въпреки, че при мен по хоризонтала не се местят клапите, а по вертикала.
Проблема не е, че климатика е шумен. Просто като се спи всеки звук се чува по ясно, всяка промяна. Понякога се събуждам когато климатика намали оборотите на турбината.
Ако си го нагласил от дистанционното да ти духа наляво или надясно, при ОФФ освен, че вдига клапите за вертикално насочване, мръдва и перцата за хоризонталното насочване в централна позиция. Това е гарантирано.
Ако от дистанционното е нагласен на "център" няма местене на хоризонталното насочване.
П.С. Ако при теб мърдат само вертикалните, няма как да го направиш по-тих.
Има как .. задава на жалузите най горно положение .. после на ръка ги мърда на желаното от него положение .. така при он-офф няма да ги мърда .. до следващото спиране на тока
Е, то в такъв случай май не си за отопение с климатик...Понякога се събуждам когато климатика намали оборотите на турбината.
Не става. Изпробвано.
Номера с ръчното не минава при клапите за вертикално насочване.
Сори.
- - - - - - - - - -
Положението на клапите при следене е някакво нулево положение.
Явява се по-високо от най-високото което можеш да настроиш от дистанционното и винаги си го търси.
Няма кой да ми плаща сметките с радиатор.
Ще видим как е в бойна обстановка. Сега само я ползваме стаята за игра без да се спи там. Не разбирам логиката да вдига жалузите при положение, че перката е почти спряла. Може би идва от режим студено или дефроста някой е копирал без да мисли.
Панасониците ми не си мърдат жалуза и си мислех, че всички са така.
Кел файда, че го водят 19dB при положение, че с местенето се вдига 10пъти повече шум отколкото турбината.
Имам познати с по два различни климатика. Единият им е Хеви, като твоето, другите са им от други две конкурентни марки. Като една от тях дори не спира турбината при офф. Другата не вдига клапите при дефрост. И в двата случая, вдигането на клапите им харесва повече. Явно пълно щастие и угодия-няма. Без да се засягате, ако ZS Ви се струва "шумен", то не знам другите какви трябяа да са... Колкото и пристрастно да звучи, ZS е една от най-тихите машини, ако не и най-тихата в класа си. Разбира се, ако нищо не му трака и всичко му е както трябва. Климатиците си имат съпътстващи шумове, с които или свиквате или сменяте вида на отоплението. Такива са шум от турбината, местене на клапи, в някои случаи, шум от фреон (при Хеви го има само при дефрост, но при други не е съвсем така), припуквания на пластмаса и т.н.
Този пост е редактиран от rosswen; 26-03-20 в 08:54.
Хубаво е да предоставиш възможност на потребителя сам да си избира настройките - всеки има различни предпочитания.
Разбирам да съм му дал ауто режим на клапите или дори разните еко умни режими в които насочва струята в разлини посоки ок.
Но аз съм избрал ръчна фиксирана настройка и очаквам през цялото време да се държи така.
Не съм го пробвал при sleep режим дали ги мести. Учуден съм, че никой не му прави впечатление това. Хубавото е, че климатика е на ~2,5m от най-близкият спящ това поне малко ще намали шума, но както съм в спалнята директно подклиматика всеки път при офф ще ме буди.
Ми вкъщи и двете машини, под които се спи, си местят клапите. И двете са над главите ни. Не ми пречат, ама грам. Въпрос на свикване ли, не знам. МЕ-то от подписа ми, никога не ми е пречило, че вдига клапите. Имам го още преди да започна да чета изобщо за климатици. Явно всичко си е в главата.
Някой да сподели същото ли се отнася за Diamond серията - т.е. да не можеш ръчно да фиксираш клапите в едно положение , независимо от режима ( топло или студено). Не говоря за Авто режим , а при ръчни настройки.